Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι "πιστοί στρατιώτες" της Ακρόπολης Σέσκλου

Μπορεί σε μια ομάδα οι προβολείς της δημοσιότητας να πέφτουν συνήθως σε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, στους λεγόμενους "βασικούς" (όρο που εμείς δεν ασπαζόμαστε αφού θεωρούμε πως από τη στιγμη που κάποιος ανήκει σε μία ομάδα τότε σίγουρα είναι και βασικός και αναγκαίος, ασχέτως του χρόνου συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια) ωστόσο δεν είναι λίγες οι  φορές οι μεγάλες βοήθειες έρχονται από τούς "πιστούς στρατιώτες", δηλαδή  από παιδιά που όταν καλούνται να βοηθήσουν το κάνουν και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας υπόσταση σε αυτό που σε εμάς εδώ μας αρέσει να αποκαλούμε όλο περηφάνια οικογένεια, δηλαδή την μεγάλη οικογένεια της Ακρόπολης Σέσκλου. Σήμερα παρουσιάζουμε τρεις από αυτούς οι οποίοι μιλάνε για το κρίσιμο παιχνίδι τού ερχόμενου Σαββάτου.


Ανδρέας Σουλιώτης: " Νίκη για ανασάνουμε"

"Το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Αγροτικό για εμάς υπάρχει ένα αποτέλεσμα, η νίκη και οι τρεις βαθμοί που θα μας βοηθήσουν να ανασάνουμε βαθμολογικά. Το παιχνίδι όμως δεν είναι εύκολο. Ο Αγροτικός παίζει πολύ απελευθερωμένα, χωρίς άγχος και μπορεί να κάνει τη ζημιά στην ομάδα που θα τον υποτιμήσει. Και για εμάς θα είναι μεγάλο κρίμα εάν δεν κερδίσουμε, μετά από την τεράστια προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει σε όλη τη διάρκεια του β' γύρου. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε με την ψυχολογία μιας ομάδας που πάει να παίξει το παιχνίδι της χρονιάς. Μπορεί βέβαια με αυτό το τρίποντο να μην εξασφαλίζουμε τη σωτηρία αλλά θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα και όλα πλέον θα είναι στο χέρι μας."  


Αχιλλέας Κολιαμήτρας: " Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι"

"To μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε πως το Σάββατο  έχουμε μια εύκολη αποστολή. Πρέπει να πάμε καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για όλα γιατί ίσως να χρειαστεί να έχουμε μεγάλη υπομονή. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο και οι μεγάλες εκπλήξεις έρχονται από τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Η Ακρόπολη το Σάββατο παίζει ολόκληρη τη χρονιά. Το πρωτάθλημα πλέον έχει μπει στην τελική του ευθεία και δεν υπάρχουν περιθώρια να διορθώσεις τα ενδεχόμενα λάθη σου. Κι αν το Σάββατο χάσουμε βαθμούς, πολύ φοβάμαι πως θα τους ψάχνουμε μέχρι το τέλος. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα λιγότερο αγχωτικά, μετά τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα. Πρέπει να νικήσουμε και για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε παθιασμένοι, ομαδικοί και φυσικά σοβαροί."  

Γιάννης Σοφολόγης: " Παιχνίδι κατηγορίας"

"Ο αγώνας κόντρα στον Αγροτικό είναι για μας παιχνίδι κατηγορίας και η νίκη θα μας δώσει μεγάλες πιθανότητες για την παραμονή. Πάμε να παίξουμε ένα ντέρμπι. Και στα ντέρμπι κερδίζει η ομάδα που είναι σοβαρή και παθιασμένη. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να νικήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε πιο ήρεμοι και γιατί όχι να κοιτάξουμε ακόμη ψηλότερα. Η Ακρόπολη είναι μια ομάδα που δεν θα έπρεπε να κινδυνέψει. Θα ήταν πολύ όμορφο για όλους η ομάδα να συγκεντρώσει τους βαθμούς που θέλει στα επόμενα παιχνίδια και στα τελευταία παιχνίδια να είναι απαλλαγμένη από το βαθμολογικό άγχος και να παίζει με σκοπό να αποδώσει όμορφο ποδόσφαιρο, τα τελευταία ματς να πάρουν δηλαδή χαρακτήρα γιορτής. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τα δώσουμε όλα κόντρα στον Αγροτικό το Σάββατο. Να μπούμε δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο και μην δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει την τεράστια προσπάθεια που έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια. Ο Αγροτικός είναι καλή ομάδα αλλά θεωρώ πως η εξέλιξη του παιχνιδιού θα καθοριστεί βασικά από το αν εμείς θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Και το Σάββατο απαγορεύεται οποιοδήποτε στραβοπάτημα. Πρέπει να νικήσουμε αλλά ταυτόχρονα να ξέρουμε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ."