Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ακρόπολη- ΑΕ Λεχωνίων 2-1 (1-0)

Ο Ν. Πούλιος (Νο7)  πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μια σημαντική νίκη στην Ακρόπολη Σέσκλου.

Ζωντανή παραμένει η Ακρόπολη Σέσκλου μετά τη νίκη της επί της ΑΕ Λεχωνίων με σκορ 2-1  σε ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις το οποίο για την Ακρόπολη είχε σαν πρωταγωνιστή τον Νίκο Πούλιο (στη φώτο με το Νο7)  που πέτυχε και τα δύο τέρματα οδηγώντας την ομάδα μας στην τρίτη φετινή της εντός έδρας  νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ακρόπολη αφού στο 14' ο Μάρας έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και ανατράπηκε εντός περιοχή καθαρά με αποτέλεσμα ο κ. Σκουλάς να υποδείξει την εσχάτη των ποινών αποβάλοντας τον αμυντικό που υπέπεσε στην παράβαση. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ν. Πούλιος σε γκολ στο 15' με όμορφο πλασέ. Στο 21' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αναγκάστηκε να αποχωρήσει υποβασταζόμενος μετά από σύγκρουση που έλαβε χώρα εντός της περιοχή  σε διεκδίκηση της μπάλας  με αμυνόμενο της ομάδας του και τον Γαβρήλο Τσουκάλη. Τη θέση του πήρε ένας από τους αμυντικούς της ΑΕ Λεχωνίων ωστόσο η  Ακρόπολη δεν εκμεταλεύτηκε τίποτα από όλα αυτά και την κυρίευσε ένα αδικαιολόγητο άγχος που δεν την άφησε να παίξει ποδόσφαιρο και τελικά το μόνο που κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν να έχει μια καλή ευκαιρία σε πλασέ με τον Ν. Πούλιο αλλά ο.... υπηρεσιακός γκολκηπερ απέκρουσε  εντυπωσιακά σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο (43')

Μετά από ασίστ του Στ. Αξιώτη ήρθε το νικητήριο γκολ
Στο 49' ο κ. Σκουλάς υπέδειξε ένα μάλλον αυστηρό πέναλτι που  υπέρ των  φιλοξενουμένων  που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρυριών και το οποίο έγινε γκολ ενώ  δύο λεπτά αργότερα η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε όταν ο κ. Σκουλάς απέβαλλε δικαίως τον Τ. Κολυμήτρα της Ακρόπολης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παραδόξως σε αυτό το σημείο η Ακρόπολη αφυπνίστηκε και στο 58' ένα τεχνικό σουτ του Γαβρίλου Τσουκάλη πέρασε ελάχιστα άουτ. Η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η Ακρόπολη έδωσε τελικά καρπούς με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς στο 73'  όταν ο Σταυύρος Αξιώτης έδωσε όμορφα στον Πούλιο που  πέρασε ανάμεσα από δύο αμυνόμενους και με φοβερό βολέ έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο δεξί παραθυράκι των φιλοξενούμενων. Ο ίδιος παίχτης  στο 76' είδε τον τερματοφύλακα των Λεχωνίων να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του στην επέμβαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως  η απόκρουση του αγώνα. Στο 82' ο Φ.Φώτου έστειλε με πλασέ την μπάλα να χτυπήσει ψηλά στο αριστερό κάθετο δοκάρι ενώ ο κ. Σκουλάς στο 85' αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ν. Πούλιου που σήμερα είχε τρομερά κέφια. Αυτή, όπως είπαμε,  ήταν η τρίτη εντός έδρας νίκη της Ακρόπολης ενώ   θα πρέπει να πούμε πως και τρεις έχουν σημειωθεί όχι μόνο με το ίδιο σκορ αλλά και με την ίδια ακριβώς διακύμανση (1-0, 1-1, 2-1)
 Δείπνο στην ομάδα μας θα παραθέσει αύριο η PIZZA ROMEO (Αργοναυτών 43- Παραλία Βόλου), ένας από τους μόνιμους και μεγάλους μας χορηγούς τα τελευταία χρόνια. Οπότε αύριο χαλαρώνουμε, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και σε δέκα μέρες που ξεκινά εκ νέου το πρωτάθλημα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να καταβάλλουμε το τελευταίο μέρος της  προσπάθεια μας.
***Ευχαριστούμε τον κόσμο που στάθηκε σήμερα στο πλευρό μας μέσα σε πολύ αντίξοοες και καιρικές συνθήκες(χιονόνερο, κρύο και αέρας)
 Σύνθεση: Ντίκας, Φ. Φώτου, Αξιώτης, Μάρας, Σουλιώτης Β.,  Μόσιος Ζ., Πούλιος (91' Σοφολόγη), Κολυμήτρας Τ., Τσουκάλης Γ (87' Παλάντζας Γ.)., Κολυμήτρας Κ., Φώτου Φ.