Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Απαιτούμε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα!

Περιμένει και πάλι τον κόσμο στο πλευρό της η Ακρόπολη

Παιχνίδι χωρίς αύριο είναι αυτό του ερχόμενου Σαββάτου, όπου η Ακρόπολη θα υποδεχτεί την ΑΕ 2002, η οποία αυτή τη στιγμή διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αδιάφορη. Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία και η Ακρόπολη εάν θέλει να ξεφύγει από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει πρέπει να αρχίσει να μαζεύει τρίποντα στα επόμενα παιχνίδια και πρώτα από όλα στο μεθαυριανό παιχνίδι. Και επιπλέον η ομάδα θα πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτεί την έδρα της γιατί οι τρεις εντός έδρας νίκες έως τώρα παραείναι φωτχός απολογισμός για μια ομάδα που θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες. Από 'κει και πέρα   πολλά θα είναι τα προβλήματα λόγω απουσιών, για ακόμη μία φορά δυστυχώς, αλλά όπως ήδη έχουμε τονίσει πολλές φορές, θα είναι  λάθος να σταθούμε σε αυτά,  εδώ που έχουμε φτάσει. Η Ακρόπολη είναι αναγκασμένη να παλέψει ακόμη κι αν χρειαστεί να αγωνιστεί με σύνθεση ανάγκης. Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα χωρίς ωστόσο κανείς να σταθεί στις σημαντικές απουσίες που θα υπάρξουν και πάλι τόσο ο προπονητής όσο και οι ποδοσφαιριστές έχουνε μάθει να ζουν με αυτό το πρόβλημα. Το παιχνίδι όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου στο γήπεδο μας και θα ξεκινήσει στις 3μμ. και η Ακρόπολη ευελπιστεί να έχει στο πλευρό της για ακόμη μία φορά τον κόσμο της που έχει σταθεί ΄σε όλη τη διάρκεια δίπλα της αν και είναι αλήθεια τον έχουμε απογοητεύσει ουκ ολίγες φορές φέτος. Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο κ. Δαλούκας Α. με βοηθούς τους κ. Τασιόπουλου και Τσιγγινέ. 

Πεισμωμένοι οι παίκτες της Ακρόπολης μετά την άδικη ήττα από τον Εθνικό με 1-0



Παράλληλα μετά από έκτακτο Δ.Σ., η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
                                                       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ως εδώ! Έχουμε κουραστεί τη φετινή  περίοδο να αντιμετωπίζουμε τόσο κακές διαιτησίες από διαιτητές οι οποίοι έχουμε αποδείξει πάμπολλες φορές  πως είναι καλοί  διαιτητές (κι αυτό είναι που μας εξοργίζει) και στο τέλος να μας ζητάνε συγγνώμη για λάθη που κατάλαβανε πως κάνανε εις βάρος μας αλλά...κατόπιν εορτής. Το πρωτάθλημα έχει φτάσει στην τελική του ευθεία. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αρχής γενομένης από την ΤΕΔ της ΕΠΣΘ και τους ίδιους τους διαιτητές να επιδείξουν την υπεύθυνη στάση που απαιτείται για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, ειδικά τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία. Να σεβαστούν τον μόχθο όλων αυτών που πασχίζουν για να εξακολουθεί να υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  σε τόσο δύσκολες εποχές όσο αυτή που διανύουμε. Κανονικά θα έπρεπε να ζητάμε τους βαθμούς που μας έχουν στερήσει τα αφύσικα πολλά και κραυγαλέα διαιτητικά λάθη εναντίον μας. Όμως αυτό θα ακύρωνε αυτομάτως την επιθυμία μας και την προσπάθεια για ένα έντιμο και ισότιμο πρωτάθλημα. Δεν ζητάμε καμιά εύνοια και κυρίως δεν ζητάμε τη διόρθωση της αδικίας με νέες αδικίες. Θέλουμε οι διαιτητές να καταλάβουν πως πίσω από κάθε ομάδα υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια που στοιχίζει σε όλους τόσο σε χρόνο όσο και χρήμα και να κάνουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων με δίκαιο και για τις δύο ομάδες τρόπο. Μπορεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα να μας πικραίνει αλλά όλοι μας είμαστε πλέον αρκετά έμπειροι για να καταλάβουμε και να αναγνωρίσουμε το δίκαιο. Η Ακρόπολη έχει συγχαρεί πολλές διαιτησίες ακόμη κι αν δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε γιατί πραγματικά αναγνώρισε την έντιμη προσπάθεια και τη δύσκολη αποστολή που έχουν οι διαιτητές. Και δεν έχει πρόβλημα να το ξανακάνει. Όπως δεν θα είχε πρόβλημα να το κάνει με τον συμπαθή κ. Παπαγεωργίου την περασμένη Κυριακή ο οποίος είχε μια εξαιρετική διαιτησία που αποτέλεσε τον ορισμό του 50-50. Ωστόσο στο 18' έκλεισε τα μάτια σε ένα καταφανέστατο πέναλτι που  αν είχε υποδειχτεί θα έδινε μια τελείως διαφορετική τροπή στο ματς. Πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος το οποίο έρχεται να προστεθεί σε εξίσου σοβαρά διαιτητικά λάθη που έχουν στερήσει από την Ακρόπολη πολλούς βαθμούς. Έχουμε βέβαια συγκεντρώσει πολλές συγγνώμες. Δεκτές αλλά συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα που μετράνε οι βαθμοί και όχι οι συγγνώμες.
  Παράλληλα με όλα αυτά θέλουμε να επισημάνουμε πως οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται κατά παράβαση των κανονισμών που διέπουν το πρωτάθλημα μας, δεν είμαστε διατεθιμένοι να την αφήσουμε να περάσει απαρατήρητη. Η ευθύνη για ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα δεν βαραίνει  μόνο τους διαιτητές.