Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εθνικός-Ακρόπολη 1-0 (0-0)

Μια ανάσα από μια μεγάλη επιτυχία έφτασε η Ακρόπολη Σέσκλου στην έδρα του πρωτοπόρου Εθνικού όμως λύγισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91') με ένα γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα και ήρθε να προστεθεί σε ένα ακόμη σοβαρό διαιτητικό λάθος με την άρνηση του διαιτητή της συνάντησης να υποδείξει πέναλτι υπέρ της Ακρόπολης στο 18' σε ξεκάθαρη ανατροπή του Γαβρίλου Τσουκάλη, που αφήνουν με μεγάλα παράπονα την Ακρόπολη Σέσκλου για ακόμη μία αγωνιστική. Αν βλέπαμε μεμονομένα το σημερινό παιχνίδι τότε ίσως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σε ένα αγώνα, να τα κατατάσαμε στην κατηγορία των ανθρώπινων λαθών και όλα να τελείωναν εδώ. Όμως αν καθίσουμε να σκεφτούμε τα πέναλτι που έχουν δωθεί σε βάρος της Ακρόπολης από την αρχή της χρονιάς, τη στιγμή που της έχουν αρνηθεί πέναλτι που αποτελούν τον ορισμό αυτής της παράβασης, τότε έχουμε κάθε δίκαιο και να φωνάζουμε και να είμαστε καχύποπτοι αλλά ακόμη και να μιλάμε για μία εχθρική κατάσταση που όμως προσβάλλει πρώτα από όλα τη διαιτησία, όσο κι αν κάποιοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Πάντως εντός της ερχόμενης εβδομάδας η Ακρόπολη θα ζητήσει επισήμως με έγγραφο με τις εκθέσεις των παρατηρητών στα δύο τελευταία παιχνίδια για να δούμε και εμείς πόσο σοβαρά θα πρέπει να πάρουμε ορισμένα πράγματα.   
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Εθνικός ήταν αυτός που είχε την μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Ακρόπολη έπαιξε μαζική άμυνα ή...κλεφτοπόλεμο. Απλά έδωσε ΄χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές προήλθε, στο 18',  η φάση του πέναλτι που μόνο ο κ. Παπαγεωργίου δεν είδε σε ένα γήπεδο που ευτυχώς για εμάς είχε πάρα πολύ κόσμο για να μπορεί να επιβεβαιώσει όσα έγιναν. Ο Εθνικός προηγουμένως είχε μια καλή φάση στο 8' με  κοντινό σουτ εντός περιοχής να περνάει άουτ, ενώ ο Ντίκας στο 27, που έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση,  είχε διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μεγάλη φάση υπήρξε και για την Ακρόπολη  στο 39' με τον Βαγγέλη Σουλιώτη να φεύγει μόνος στην αντεπίθεση και το τεχνικό πλασέ του να σταματά στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Το β' μέρος είχε πάνω κάτω την ίδια εικόνα και πάνω που άπαντες πιστέψαμε πως η Ακρόπολη θα έπαιρνε τον πολύτιμο πόντο, φτάσαμε στην φάση του 91'. Ένας ποδοσφαιριστής του Εθνικού σέντραρε από δεξιά με τους παίχτες της Ακρόπολης να διαμαρτύρονται πως η μπάλα έχει περάσει άουτ και τον βοηθό κ. Αγρέβη να σαστίζει στη συνέχεια η μπάλα επανήλθε στην περιοχή η Ακρόπολη ζήτησε οφ-σάιντ ο κ. Αγρέβης είχε πλέον χάσει τη φάση, ο διαιτητής κοιτούσε τον βοηθό,. ο βοηθός τον διαιτητή, η μπάλα εντέλει μπήκε στα δίχτυα με προβολή αλλά περάσανε αρκετά δευτερόλεπτα πριν βοηθός και διαιτητής πάνε στη σέντρα. Ακόμη και αν στην όλη φάση δεν υπήρχε τίποτα επιλήψιμο (και εμείς θα δεχτούμε πως δεν υπήρχε τίποτα επιλήψιμο) η εικόνα ενός βοηθού που πάει να σηκώσει τη σημαία και έχει μείνει σαστισμένος έχει επιφέρει την απόλυτη σύγχυση στην άμυνα της ομάδας μας και έχει συμβάλει καθοριστικά στο τελικό 1-0, το οποίο εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε άδικο και λόγω εικόνας του αγώνα καθώς θεωρούμε πως η Ακρόπολη δικαιούταν απολύτως το βαθμό.  Από 'κει πέρα το φετινό πρωτάθλημα θεωρούμε πως έχει ήδη υποβαθμιστεί πολύ και δεν είναι η διαιτησία ο μόνος λόγος γι' αυτό.
 ***Μετά από μία τέτοια εξέλιξη και τα νεύρα τεταμένα ήταν λογικό να υπάρχει αρκετή 'ενταση στο τέλος, σε στιγμές που θα ήταν προτιμότερο όλοι να προσπαθούν να κρατάνε το στόμα τους κλειστό και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την άψογη φιλοξενία που είχαμε από πλευράς Εθνικού και θα ήταν τεράστιο λάθος από την πλευρά μας αν και δημοσίως δεν ευχαριστούσαμε τόσο τους ανθρώπους του Εθνικού όσους και τους υπεύθυνους του γηπέδου της Αγ. Παρασκευής για την άψογη φιλοξενία στις εξαιρετικές από κάθε άποψη εγκαταστάσεις που διαθέτει το συγκεκριμένο γήπεδο.
Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Φ., Αξιώτης, Μάρας, Σουλιώτης Β., Μόσιος, Πούλιος, Παλάντζας Γ. (59' Νασιόπουλος), Τσουκάλης Γαβρ. (88' Σουλιώτης Α)., Κολυμήτρας Κ.,  Φώτου Δ. (72' Τάμπας Χ.)