Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Κώστας Μπέας: "Ο Αγροτικός είναι επικίνδυνος"


     Το πιο κρίσιμο ματς (μέχρι το επόμενο) θεωρείται αυτό με τον Αγροτικό στην έδρα μας και καλούνται όλοι να αντιληφθούν τη σημασία τους και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί να κρατά από εδώ και στο εξής την τύχη στα χέρια της. Ο προπονητής της ομάδας δηλώνει πως έχει δει αρκετές φορές τον προσεχή μας αντίπαλο και θεωρεί πως είναι ομάδα η οποία ανεξήγητα βρίσκεται σε αυτήν τη θέση που είναι τώρα
 
Κ. Μπέας: " Αν υποτιμήσουμε τον Αγροτικό θα γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με μεγάλη και επίπονη προσπάθεια"
Χαμηλοί τόνοι επικράτησαν στα αποδυτήρια μετά την νίκη επί του Κενταύρου παρόλη τη σπουδαιότητα της αφού όλοι πλέον έχουν συνειδητοποίησει  πως τίποτα δεν τελείωσε ακόμη και η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα μέχρι την επίτευξη του σκοπού της που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μάλιστα αυτό που προκάλεσε θετική εντύπωση ήταν πως κάποιοι από τους παλιότερους πήραν τον λόγο για να επισημάνουν πως ο Αγροτικός Αϊδινίου είναι επικίνδυνος αντίπαλος παρόλο που δεν προλαβαίνει να σωθεί και πως είναι ομάδα που έχει κάνει μεγάλες ζημιές σε όσους τον υποτιμήσανε ενώ υπογραμμίσανε πως μόνο με νίκη κόντρα στον Αγροτικό θα πάρουν την πραγματική τους αξία οι τρεις νίκες που κάναμε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ενώ υπήρξαν κάποιοι που χωρίς υπερβολή το χαρακτήρισαν "παιχνίδι της χρονιάς".  Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Μπέας,  που επίσης κράτησε χαμηλούς τόνους συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές και τους επιβράβευσε τετραήμερο ρεπό σε μια στιγμή που είναι αλήθεια πως η ομάδα έχει ανάγκη από ξεκούραση. Πάντως δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως ήταν από τους ανθρώπους που παραμιλούσαν με την απόδοση και το πάθος των ποδοσφαιριστών. Με δηλώσεις του όμως στο δικταυκό τόπο της ομάδας ζητά και συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση ο Αγροτικός Αϊδινίου για τον οποίο πιστεύει πως η βαθμολογία λέει ψέματα:
 " Αν κάποια ομάδα θα πρέπει να θεωρείται αδικημένη από τη σημερινή της θέση στη βαθμολογία αυτή είναι αναμφίβολα ο Αγροτικός Αϊδινίου για τον οποίο θεωρώ πως θα έπρεπε να διεκδικεί ακόμη τη σωτηρία του και σε  ΄καμία περίπτωση  δεν του ταιριάζει η προτελευταία θέση. Έχω δει τον Αγροτικό δυο-τρεις φορές φέτος και μου άρεσε. Κι αν κάτι θαυμάζω σε αυτήν την ομάδα είναι το γεγονός πως παίζει επιθετικά, καθαρά και χωρίς σκοπιμότητα. Επιπλέον είναι μια νεανική ομάδα που τρέχει ακατάπαυστα στο γήπεδο και το γεγονός πως είναι απαλλαγμένη από το βαθμολογικό άγχος την καθιστά πολύ επικίνδυνη. Θεωρώ πως είναι μια ομάδα που του χρόνου θα πρωταγωνιστήσει και σύντομα θα επιστρέψει στην Α' Τοπική που έχει ανάγκη από τέτοιες ομάδες. Αν τον υποτιμήσουμε θα πάθουμε ζημιά, θα δώσουμε ξανά δικαιώματα και θα καταστρέψουμε όσα με θυσίες και πόνο χτίσαμε στα τελευταία παιχνίδια. Θα είναι κρίμα. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί.  Αν όμως κερδίσουμε τον Αγροτικό τότε θα φανεί τι πραγματικά έχουμε κάνει, θα πρόκειται για μια τεράστια ανατροπή και θα μας δώσει το δικαίωμα να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής, χωρίς να κοιτάμε τι κάνανε οι άλλοι. Όσον αφορά το τελευταίο παιχνίδι θέλω να πω πως ήταν μια νίκη τεράστιας σημασίας για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον επειδή κάθε νίκη που έρχεται είναι αυτή που δίνει την πραγματική αξία στις επιτυχίες που έχουν προηγηθεί. Και δεύτερον επειδή ο Κένταυρος ήταν και παραμένει μεγάλη ομάδα παρόλα τα προβλήματα του, μια ομάδα ποιοτική και γι' αυτό εξάλλου το ματς ήταν ντέρμπι. Ωστόσο ήταν ένα ματς που μας έδωσε τους τρεις πόντους και όχι τη σωτηρία και γι' αυτό δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πρέπει από τώρα να βάλουμε στο μυαλό μας πως ακολουθεί ένα μεγάλο ματς που μπορεί να αποδειχτεί κλειδί για τη συνέχεια, ένα ματς το οποίο για να το κερδίσουμε πρέπει εμείς να εμφανίσουμε  το καλό μας πρόσωπο. Αν πάρουμε το τρίποντο πιστεύω πως θα  απελευθερωθούμε αρκετά και θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο ενώ ο σκοπός μας είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής παιδιά που είναι όλη τη χρονιά μαζί μας στις προπονήσεις αλλά ακόμη δεν πήραν αυτό που δικαιούνται. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω  από εδώ όλα τα παιδιά, ακόμη και τα παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί όσο δικαιούνται,  για το συγκλονιστικό πάθος τους και τον χαρακτήρα που έχουν δείξει στα τελευταία παιχνίδια και να συνεχίσουν έτσι μέχρι την ολοκλήρωση του στόχου μας, αν και η Ακρόπολη με τις μονάδες που έχει θα πρέπει να κοιτά ψηλά. Ειλικρινά σας μιλάω πως για πολλούς από τους παίχτες της Ακρόπολης η Α' Τοπική ίσως να είναι μια κατηγορία που τους αδικεί. Όταν δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο είναι ποδοσφαιριστές για μεγάλα πράγματα και δεν έχουν φοβηθούν κανέναν αντίπαλο, πρόσφατο παράδειγμα το εκτός έδρας ματς με τον Εθνικό όπου κρίθηκε στις λεπτομέρειες και θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και την νίκη εάν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί."

Νίκος Πούλιος και Γαβρίλος Τσουκάλης, οι άνθρωποι που άλλαξαν την επιθετική φυσιογνωμία της Ακρόπολης

Κατά τα άλλα η ομάδα όπως είπαμε θα επιστρέψει στις προπονήσεις τη Δευτέρα ενώ θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους τραυματίες αφού το "διπλό" με τον Κένταυρο κάθε άλλο παρά "αναίμακτο"  ήτανε. Ο Γαβρίλος Τσουκάλης, πρώτος σκόρερ της ομάδας πλέον, κάνει αγώνα δρόμου για την αποκαταστασή του αφού έπαιξε 55 λεπτά με πόνους στον προσαγωγό. Ενοχλήσεις ένιωσε μετά το τέλος του αγώνα και ο Ν.Πούλιος  ενώ πόνους στη μέση είχε από το προηγούμενο παιχνίδι και ο Περικλής Μάρας καθώς και ο Σάκης Κολιαμήτρας ο οποίος αντιμετωπίζε ένα χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και για ένα παιχνίδι ακόμη αγωνίστηκε χωρίς να είναι 100% έτοιμος. Πάντως άπαντες είμαστε αισιόδοξοι πως θα δώσουν το παρόν στον αγώνα της 2 Απριλίου με τον Αγροτικό ενώ επιπλέον επιστρέφουν οι Ζήσης Μόσιος που πονούσε στη μέση αλλά και ο Δημήτρης Φώτου που ήταν άρρωστος και καλώς εχόντων των πραγμάτων στον πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς (μέχρι το επόμενο τουλάχιστον) θα πάμε πάνοπλοι και ίσως να είναι ένα από τα λίγα ματς που δεν θα υπάρχουν ελλείψεις. Όλα αυτά βέβαια μένουν να αποδειχτούν και να φανούν στη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται.