Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κένταυρος-Ακρόπολη 0-1 (0-1)

Ο Κ.Κολυμήτρας, ένα από τα κλειδιά της σημερινής μας νίκης
Ένα "διπλό" τεράστιας βαθμολογικής σημασίας πήρε σήμερα η Ακρόπολη στο στάδιο της Νεάπολης από τον Κένταυρο και αν συνδυαστεί με  νίκη την επόμενη αγωνιστική, με τον Αγροτικό Αϊδινίου, τότε θα έχουν μπει  γερές βάσεις για την παραμονή της στην κατηγορία. Μπορεί το σημερινό παιχνίδι να ήτανε ένας τελικός,   θα πρέπει όμως να πούμε πως κινήθηκε σε αθλητικότατα πλαίσια με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν κάνουν το καλύτερο δυνατό  για τις ομάδες τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των πάρα πολλών θεατών που ήρθαν να το παρακολουθήσουν και καθηλώθηκαν μέχρι το τελευταίο  σφύριγμα. Πάντως για πρώτη φορά φέτος η Ακρόπολη καταφέρνει και κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη ενώ σημαντικό στοιχείο είναι και το μηδέν στην άμυνα (για τρίτη φορά φέτος)

Μάρας και Βαγγέλης Σουλιώτης οι "υπέύθυνοι" μιας άψογης αμυντικής λειτουργίας

 Η Ακρόπολη μπήκε δυνατά παίζοντας για τη νίκη και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 8',  γκολ έμελλε να είναι και το μοναδικό της συνάντησης. Στο λεπτό εκείνο λοιπόν ο Γαβρίλος Τσουκάλης έγινε παραλήπτης της μπάλας εντός της περιοχής των γηπεδούχων πέρασε με εξαιρετικό τρόπο τον αμυντικό που τον μάρκαρε και έδωσε έτοιμο γκολ σε έναν από τους κορυφαίους σήμερα της Ακρόπολης, στον Τάσο Κολυμήτρα, που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την  μπάλα στα δίχτυα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κένταυρος είχε μια καλή ευκαιρία αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ μετά από κεφαλιά. Από κει και πέρα μπορεί να είδαμε  ένα παιχνίδι κέντρου αλλα΄αυτό κάθε άλλο σημαίνει πως δεν είχε ενδιαφέρον. Πάντως ο Γαβρίλος Τσουκάλης, που στο ζέσταμα ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στον προσαγωγό αλλά τελικά "έσφιξε τα δόντια" και αγωνίστηκε για 55 λεπτά, ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια τεράστια ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου όταν μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 44'.
Τάσος Κολυμήτρας, διακριθέντας και σκόρερ για δεύτερο συνεχόμενο ματς.
Το β' μέρος θα λέγαμε πως ανήκε στον Κένταυρο αφού η Ακρόπολη υποχώρησε για να κρατήσει την νίκη αν και σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Νίκος Πούλιος είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα υπέρ  μας γκολ αλλά είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα του Κενταύρου να πέφτει στα πόδια του με αυτοθυσία στο 68' και να σταματά την φάση. Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά η Ακρόπολη έπαιξε με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς κάτι που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και αυτό  έδωσε στο ματς μια άγρια ομορφιά. Πάντως η αμυντική λειτουργία μας ήτανε εξαιρετική και γι΄αυτό τελικά αποφεύχθηκαν οι μεγάλοι κίνδυνοι. Ωστόσο η τελευταία φάση ανήκει στο Κένταυρο που απείλησε με κοντινή κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής στο 86' αλλά ο Ντίκας αποδείχθηκε φύλακας άγγελος της εστίας μας καπακώνοντας την μπάλα εντυπωσιακά.
Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Φ., Αξιώτης, Μάρας, Σουλιώτης Β, Κολιαμήτρας Θ, Τσουκάλης Γ. (55' Χ. Τάμπας), Παλάντζας Γ. (78' Παλάντζας Χ.), Κολυμήτρας Τ., Κολυμήτρας Κ. , Πούλιος (84' Παλάντζας Λ.)
*** Όταν ένα παιχνίδι έχει τόσο μεγάλη σημασία και όταν η φιλοξενία που έχεις είναι άψογη οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλλαν σε αυτό.
***  Υπήρξε λίγη γκρίνια για το διαιτητικό τρίο  ωστόσο μάλλον ήταν γκρίνια που ερχόταν περισσότερο ως απόρροια της έντασης των δύο πάγκων λόγω σπουδαιότητας του αγώνα. Στο τέλος όμως η εικόνα που έχουμε είναι πως οι διαιτητές δεχτήκαν τα συγχαρητήρια όλων. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να πούμε πως το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο ωστόσο δεν νομίζουμε πως υπάρχει λόγος να σταθούμε σε καμία φάση οπότε θα συγχαρούμε και δημοσίως τον διαιτητή κ. Δημητριάδης και τους βοηθούς τους κ.κ. Πλατή και Καπέσιο.