Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Νίκος Πούλιος: " Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου και θετική ενέργεια!"

"Πληρώνουμε το γεγονός πως θέλουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες"


"Συμφωνώ να κρατάμε χαμηλούς τόνους σε θέματα διαιτησίας αλλά κάποια πράγματα  που συμβαίνουν στο β' γύρο μας πνίγουν"
           Συνεχίστηκε και σήμερα η προετοιμασία της ομάδας εν όψει του αγώνα της Κυριακής.Υπήρξαν κάποιες απουσίες, για διάφορους λόγους,  ωστόσο αυτό που προβληματίζει από σήμερα είναι η κατάσταση του Νίκου Πούλιου που  γυμνάστηκε μόνος του (χαλαρό τρέξιμο)  και η συμμετοχή του θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού . Ο ίδιος ο Νίκος Πούλιος, παίρνοντας τη σκυτάλη των δηλώσεων από τους άλλους δύο αρχηγούς της ομάδας που έχουν καταθέσει την άποψη τους για το ερχόμενο παιχνίδι, λέει στο site της ομάδας:
     "Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αν θα παίξω, αν και το θέλω πολύ αφού θεωρώ πως μέσα από το παιχνίδι της Κυριακής περνάνε οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, μιας χρονιάς από κάθε άποψη δύσκολης και κουραστικής. Ωστόσο ακόμη και αν δεν παίξω θα είμαι δίπλα στην ομάδα, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν όλοι, ο πάγκος, οι οπαδοί, οι πάντες. Ο καθένας με την στάση μπορεί να βοηθήσει. Γι' αυτό καλούμε τους πάντες να σταθούν στο πλευρό μας, τον κόσμο, τους παλιούς διοικούντες, τους παλάίμαχους ποδοσφαιριστές, τους νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας που για διάφορους λόγους έχουν σταματήσει να έρχονται στο γήπεδο. Θέλουμε συμπαράσταση και θετική ενέργεια. Όποιος αγαπά την ομάδα να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο να τη βοηθήσει. Ας παραδειγματιστούν από τα παιδιά που τόσο καιρό διακινδυνεύουν την υγεία τους παίζοντας τραυματίες κι ας έρθουν να βοηθήσουν. Και να μην σκεφτεί κανείς πως ο αντίπαλος της Κυριακής θα είναι αδιάφορος. Θα είναι τουλάχιστον αφελές να πιστέψουμε κάτι τέτοιο, κι αυτό το λέω κυρίως για τους "πιτσιρικάδες" της ομάδας που θα πρέπει να βγάλουν ό,τι καλύτερο έχουν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Περιμένω να το δω πάθος τους και τη δίψα τους  να περάσει η σωτηρία της ομάδας από τα δικά τους πόδια. Μέσα από τέτοια παιχνίδια ανδρώνεται κανείς ποδοσφαιρικά. Να τα δώσουν όλα και να ιδρώσουν για να πάρουν μόνοι τους αυτό που θέλουν και να μην πιστεύουν που θα τους χαριστεί τίποτα. Και γι' αυτό δεν αρκεί μόνο το καλό ποδόσφαιρο. Θέλει  παλικαριά, να πείσεις με τη συμπεριφορά σου την μπάλα να σου κάνει όλα τα χατήρια.  
      Με τόσες πολλές ομάδες να εμπλέκονται στην υπόθεση του υποβιβασμού ο καθένας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σώσει την παρτίδα και ήδη αυτό το βλέπουμε. Έχουμε παίξει παιχνίδι που ο καθαρός χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο ήταν ένα τίποτα σε σχέση με το 90λεπτο που διαρκεί ένας αγώνας. Εξαφανίζοταν μπάλες, υπήρχαν μονίμως δυο και τρεις αντίπαλοι στο έδαφος και η κλωτσιά έπεφτε βροχή. Είμαστε μια ομάδα που πατά συχνά την αντίπαλη περιοχή αλλά σχεδόν ποτέ δεν της δίνεται πέναλτι, ειδικά στο β' γύρο έχουμε στερηθεί πολλούς βαθμούς από αποφάσεις διαιτητών που οι εμπειρία τους και η ποιότητα τους δεν δικαιολογεί τέτοια λάθη. Η Ακρόπολη στον β' γύρο έχει αδικηθεί κι όσο κι αν συμφωνώ να κρατάμε χαμηλούς τους τόνους σε θέματα διαιτησίας πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως δεν βρισκόμαστε εδώ για...πλάκα. Κάποια πράγματα που έχουν συμβεί, ειδικά στο β' γύρο, μας πνίγουν. Υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια από διοίκηση και ποδοσφαιριστές και αυτό οφείλουν κάποιοι να το έχουνε υπόψη τους και να το σέβονται. Εγώ μόνο έχω υπάρξει πρωταγωνιστής σε τρεις τουλάχιστον φάσεις, από την αρχή του πρωταθλήματος, όπου μου έγιναν καταφανέστατα πέναλτι τα οποία δεν σφυρίχτηκαν ποτέ.
    Την Κυριακή θέλουμε την νίκη όχι μόνο για να μείνουμε στην κατηγορία αλλά και να ξεκινήσουμε έστω και τώρα μια καλύτερη πορεία, να κατακτήσουμε μια τιμητική θέση μέσα στην οποία θα αποτυπωθεί η πραγματική αξία της ομάδας ή έστω μέρος αυτής. Ίσως να είμαστε η μόνη ομάδα που κερδίζει και στεναχωριέται επειδή δεν έπαιξε καλά, που ξεκινά ένα παιχνίδι έχοντας στο μυαλό της πρώτα να παίξει καλά κι έπειτα να κερδίσει. Κι αυτό το έχουμε πληρώσει σε απώλειες βαθμών. Γιατί όλες οι ομάδες δεν σκέφτονται έτσι και το αντιποδόσφαιρο είναι πολύ πιο εύκολο. Την Κυριακή όμως θα πρέπει να κερδίσουμε γιατί έχουμε στεναχωρηθεί  πάρα πολύ φέτος  αφού  ήταν πολλά τα παιχνίδια που κερδίσαμε τις εντυπώσεις και χάσαμε τους βαθμούς είτε επειδή οι άλλοι παίξανε αντιποδόσφαιρο, είτε επειδή ήμασταν άτυχοι, είτε επειδή κάποιοι διαιτητές έχουν εξαντλήσει όλη τους την αυστηρότητα στην Ακρόπολη και όλη τους την επιείκια στους αντιπάλους μας. Με όλα αυτά δεν εννοώ πως θα πρέπει να παίξουμε αντιποδόσφαιρο, γιατί ποτέ το αντιποδόσφαιρο δεν ήταν η καλύτερη συνταγή για να κερδίσει κανείς ένα ματς, αλλά να διαχειριστούμε το παιχνίδι με εξυπνάδα και ωριμότητα.
    Είναι πραγματικά κρίμα η Ακρόπολη να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και θα είναι ακόμη μεγαλύτερο κρίμα να υποβιβαστεί, να τιμωρηθεί δηλαδή μόνο και μόνο επειδή προσπάθει από την αρχή της χρονιάς να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, θα είναι πλήγμα για την Α' Τοπική αλλά και γενικότερα για το τοπικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Ωστόσο πιστεύω πως αυτό δεν θα γίνει τελικά. Πάμε για μια νίκη παραμονής την Κυριακή κι από 'κει και πέρα πάμε να κατακτήσουμε μια καλή θέση στη βαθμολογία. Εξάλλου για τη φετινή Ακρόπολη θα ήταν κάτι εντελώς άχαρο να πανηγυρίζει μόνο και μόνο επειδή δεν υποβιβάστηκε."