Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Α.Ο. Σκιάθου-Ακρόπολη 0-1 (0-1)

Με ένα σπουδαίο τρίποντο επέστρεψε η Ακρόπολη στις αποσκευές της από το πανέμορφο νησί του Παπαδιαμάντη, αφού κατάφερε να πετύχει μία τίμια και καθαρή νίκη κόντρα στην τοπική ομάδα η οποία πέρα από την ποιότητα της  διαθέτει παραδοσιακά και μία από τις πιο δύσκολες έδρες στο τοπικό ποδόσφαιρο. Το γκολ που έκρινε την συνάντηση  ήρθε στο  27' σε μια υποδειγματική αντεπίθεση,  με τον Πούλιο να πλασάρει μόνος στον αντίπαλο τερματοφύλακα εκείνος να αποκρούει με υπερένταση αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο  επερχόμενος Ανατολής να την στέλνει με ωραίο πλασέ στην κενή εστία. Αυτό το γκολ η Ακρόπολη  το κράτησε με νύχια και με δόντια ως τέλος και με λίγη προσοχή παραπάνω ίσως να είχε μπορέσει να "καθαρίσει" το ματς πολύ νωρίτερα. Πάντως πέρα από την καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση της ομάδας υπήρχαν και δύο στοιχεία που δεν τα είχαμε στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που παίξαμε καλά αλλά πήραμε μόλις δύο πόντους συνολικά, δηλαδή την αποτελεσματικότητα στην επίθεση αφού στην πρώτη καλή ευκαιρία πετύχαμε γκολ αλλά και την τύχη που στην κυριολεξία μας είχε γυρίσει την πλάτη εδώ και πολύ καιρό.
Το παιχνίδι ωστόσο δεν άρχισε με καλούς οιωνούς για την ομάδα μας αφού μόλις στο 7' τραυματίστηκε ο Περικλής Μάρας και έμεινε για πέντε ολόκληρα λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου με πόνους στον αστράγαλο. Ο έμπειρος αμυντικός τελικά όχι μόνο επανήλθε στο παιχνίδι αλλά ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας και συνέβαλε κατά πολύ στην αμυντική λειτουργία της Ακρόπολης, που για ακόμη μία φορά στα τελευταία ματς ήτανε εξαιρετική. Σε αυτό βοήθησε κατά πολύ και ο 17χρονος νεαρός τερματοφύλακας Θάνος Ανατολής που κράτησε το μηδέν στο 36' σε ένα πολύ δύσκολο σουτ διώχνοντας την μπάλα να φύγει κόρνερ, ενώ στο 42' μπλόκαρε ένα επίσης δυνατό και δύσκολο σουτ εκτός περιοχής. Και γενικότερα θα λέγαμε πως η Ακρόπολη (που δεν κατάφερε να συμπληρώσει 18άδα) πήρε πολλά από τους "πιτσιρικάδες" της, τα παιδιά των κάτω των 18, όχι μόνο αυτά που έπαιξαν από την αρχή (Ανατολής Θ, Αξιώτης, Φώτου Δ,Πίνας, Παλάντζας Γ) αλλά και από αυτά που μπήκαν σαν αλλαγή δηλ. τον Κολημήτρα Άγγελο, τον Καπουράνη Λ. και τον 14χρονο Φώτου Φώτη που στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα της Ακρόπολης, λίγο έλλειψε να σημειώσει και γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.  
   
 Το β΄ μέρος έμοιαζε αρκετά με το πρώτο. Δηλαδή παρόλο που δεν υπήρχαν πολλές φάσεις στις δύο εστίες παίχτηκε ανοιχτό και καλό ποδόσφαιρο με την Σκιάθο να φτάνει πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 59' αλλά και πάλι ο Θάνος Ανατολής έσωσε το σουτ μέσα από την περιοχή πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Στο 61' ο Πούλιος σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ πλάσαρε όμορφα αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας που επίσης ήταν σε καλή μέρα έσωσε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ και παρέτεινε το δικό μας καρδιοχτύπι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σκιάθος έπαιξε φουλ επίθεση και έτσι η Ακρόπολη βρήκε χώρους και έχασε μια ακόμη μεγάλη διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον αντίπαλο γκολκήπερ  να σώζει δύο φορές στην ίδια φάση την εστία του, αρχικά σε κοντινό πλασέ του Ανατολή και στη συνέχεια σε όμορφο σουτ του νεαρού Φ.Φώτου. Αυτήν ουσιαστικά ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.     
 
Ήταν πραγματικά μια μεγάλη νίκη τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης αφού η Ακρόπολη στα τελευταία παιχνίδια έπαιζε καλά αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει. Και θα αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα σωτηρίας εάν συνοδευτεί από νίκη και στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο εντός έδρας (μάλλον Σάββατο). Πάντως η διοίκηση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημοσίως τους ποδοσφαιριστές που κάνανε τα αδύνατα δυνατά για να ταξιδέψουν με την ομάδα στη Σκιάθο, τόσο τους μαθητές όσο και τους εργαζόμενους αφού για πάρα πολλούς από αυτούς ήταν εργάσιμη ημέρα αλλά επίσης ευχαριστούμε και τα παιδιά που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τελικά άδεια από τις εργασίες του. Σήμερα για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν: Ανατολής Θ., Φώτου Δ (88' λ.τ. Φώτου Φ.), Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ., Μόσιος Ζ, Κολυμήτρας Κ, Πούλιος, Ανατολής Κ, Πίνας (56' Κολημήτρας Αγγ.), Παλάνζας Γ (56' Καπουράνης Λ)   
****Το Δ.Σ. της Ακρόπολης Σέσκλου ευχαριστεί την ομάδα της Α.Ο. Σκιάθου για την άψογη φιλοξενία