Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή 2-1 (1-1)

Με ένα γκολ του Νίκου Πούλιου (φώτο) στο 79' η Ακρόπολη έκανε την μεγάλη ανατροπή και ταυτόχρονα πήρε μια νίκη ανάσα απέναντι σε μια ομάδα που αποτελεί ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό μίγμα εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού και η οποία τα έδωσε όλα  μέχρι το σφύριγμα της λήξης να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας αν και θεωρούμε πως η Ακρόπολη ήταν σε όλη τη διάρκεια πολύ καλύτερη της αντιπάλου της.
Οι ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα του παιχνιδιού μπήκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο δυνατά στον αγώνα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχε καταγραφεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με καρφωτή κεφαλιά του Λάμπρου Παλάντζα και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν μια άμυνα μόνος του, να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ και πάλι ο Λάμπρος Παλάντζας πήρε την κεφαλιά αλλά επαναλήφθηκε ακριβώς η ίδια εικόνα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει εξαιρετικά. Κι ενώ το παιχνίδι ξεκίνησε με καλούς οιωνούς στο 8' η Αγία Παρασκευή προηγήθηκε στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που έκανε και πάγωσε τους πάντες παρόλο που το παιχνίδι διεξήχθηκε κάτω από θερμοκρασία....καλοκαιριού. Αυτό είχε σαν συνέπεια ένα προσωρινό μούδιασμα αλλά από το 15' και μετά δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Η Ακρόπολη έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες και σχεδόν σε όλες ήταν πρωταγωνιστής ο γκολκήπερ των φιλοξενούμενων που δικαίως  απέσπασε το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων μετά τη λήξη του αγώνα.
 
Το δρόμο για τη μεγάλη νίκη ωστόσο άνοιξε ο Λάμπρος Παλάντζας στο 36' με όμορφη γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάρα. Η Ακρόπολη ανέβηκε ψυχολογικά αλλά, επειδή το άγχος πραγματικά ήταν πολύ,  στην τελική προσπάθεια δεν υπήρχε το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για να έρθει νωρίτερα το πολυπόθητο γκολ και η ομάδα να παίξει με μεγαλύτερη ηρεμία. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο ωστόσο δεν έλειψαν οι μεγάλες φάσεις για την Ακρόπολη και στη πιο μεγάλη απ΄αυτές στο απ'΄ευθείας χτύπημα φάουλ του Γιάννη Μόσιου στο 69'  εκεί που όλοι πίστεψανε πως η μπάλα αυτή τη φορά θα έμπαινε στα δίχτυα είδαν τον τερματοφύλακα της Αγίας Παρασκεύης να απογειώνεται στην κυριολεξία στο δεξί παραθυράκι και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 71' η σέντρα σουτ του Νίκου Πούλιου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά στην επαναφορά δεν βρέθηκε κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα.
   Ο χρόνος περνούσε βασανιστικά το ματς άρχισε να κλίνει προς την ισοπαλία, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά, αλλά  τότε ήταν που μίλησε η εμπειρία και η ποδοσφαιρική κλάση του Νίκου Πούλιου που κέρδισε την μπάλα στην περιοχή προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε στην κλειστή γωνία. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι κι αφού κινήθηκε στην γραμμή της εστίας στο τέλος μας έκανε τη..... χάρη. Ο τρόπος που πανηγύρισε ο σκόρερ (φώτο κάτω) μαζί με τους συμπαίχτες ήταν πολύ αντιπροσωπευτικός της πίεσης που  και της ψυχικής φόρτισης που "κουβαλούσαμε" όλοι μας τις τελευταίες ημέρες.  Κι όσο κι αν επαναλαμβανόμαστε θα ξαναπούμε πως η Ακρόπολη είναι μια ομάδα ποιοτική που της αρέσει το όμορφο ποδόσφαιρο και την αδικεί η τωρινή βαθμολογική της θέση.


Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα εκτός από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και τον οποίο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Αγία Παρασκευή άσκησε πίεση αλλά ήταν ο τερματοφύλακας μας Γιώργος Παπούλιας που δεν επέτρεψε να κινδυνέψουμε με τις εντυπωσιακές του και αποφασιστικές εξόδους ενώ μια ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Ζήση Μόσιο που έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση επί 90 και πλέον  λεπτά παίρνοντας την ομάδα στην πλάτη του όταν το 0-1 πήγε να "ρίξει" ψυχολογικά την ομάδα και να καταστρέψει τα πάντα. Η Ακρόπολη φυσικά δεν εξασφαλίζει την παραμονή της με τη νίκη αυτή,γι' αυτό και η νίκη αυτή, μετά τη λήξη, αντιμετωπίστηκε με....σύνεση και περιορίστηκε στα χαμόγελα ικανοποίησης και ανακούφισης. Υπάρχει ακόμη  δρόμος, ωστόσο πρόκειται για μια νίκη με πολλαπλή σημασία για όλους μας κι επιπλέον σηματοδοτεί την επιστροφή στα καλά εντός έδρας αποτελέσματα αφού η Ακρόπολη είχε να νικήσει εντός έδρας από τη 18η αγωνιστική.
Σήμερα για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν: Παπούλιας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ζ., Κολυμήτρας Κ, Πούλιος, Λ. Παλάντζας (73' Καραμπίνης), Πίνας (λ.τ. 45' Κολημήτρας Αγγ.) Κολυμήτρας Τ. (64' Μόσιος Γ)  

****Το Δ.Σ. και το ποδοσφαιρικό τμήμα ευχαριστεί όλους τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο πλευρό της και την στήριξαν μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Και τους καλεί να κάνουν το ίδιο προκειμένου να βοηθήσουν την Ακρόπολη να εξασφαλίσει την  παραμονή στην κατηγορία.