Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ακρόπολη-Πανιώνιος 2-2 (0-0)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:

Παραδοσιακή Ψησταριά
"Ο  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ"  
Κεντρική Πλατεία Σέσκλου
Τηλέφωνα 2421095012 & 6979624828
Υπεύθυνος Καταστήματος : Πίννας Γ. Απόστολος
(Το κατάστημα λειτουργεί σε καθημερινή βάση)

Αποτελεί πραγματικό πειρασμό, κάποιες τέτοιες στιγμές, να τα βάλεις με τη διαιτησία και να της χρεώσεις τα πάντα, ειδικά όταν αυτή έχει δώσει τα δικαιώματα που έδωσε σήμερα, ωστόοσο πρέπει ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής πως η Ακρόπολη σήμερα ήταν υποχρεωμένη να κερδίσει ακόμη και το χειρότερο διαιτητή. Αντ' αυτού παραχώρησε μία ακόμη ισοπαλία στην έδρα της και εξακολουθεί να παίζει με τη φωτιά και να κάνει όλο πιο δύσκολα τα πράγματα. Πέταξε για άλλη μια φορά ένα ολόκληρο ημίχρονο κι όταν ξύπνησε κι αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο  στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε εκτός από τον πολύ καλό Πανιώνιο να αντιμετωπίσει την ατυχία της, τη δυστοκία της, τον διαιτητή κ. Πετρόπουλο που αρνήθηκε διπλή περίπτωση καταφανέστατου πέναλτι στο 88' και τον βοηθό του (κ. Αγρέβη) ο οποίος κατακύρωσε ένα  γκολ (1-1) υπέρ του Πανιωνίου στο οποίο υπήρχε καταφανέστατο οφ-σάϊντ. Και κάπως έτσι η Ακρόπολη δεν πήρε τίποτα παραπάνω από τον πόντο της ισοπαλίας παραμένοντας κοντά στο...γκρεμό της επικίνδυνης ζώνης.

Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση της Ακρόπολης κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και ήταν ο Πανιώνιος αυτός που είχε τις καλές ευκαιρίες και θα μπορούσε ακόμη και να προηγηθεί. Όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην στο β' μέρος και στο 47' η Ακρόπολη προηγήθηκε όταν ο Πούλιος σε μια επέλαση από αριστερά έδωσε έτοιμο γκολ στον Τάσο Κολυμήτρα που έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ. Στο 49' πάλι ο Πούλιος έχασε απίστευτη ευκαιρία να  διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας  καθώς το κοντινό πλασέ του βρήκε στο σώμα του αντίπαλου τερματοφύλακα  ενώ στο 50' ο ¨Αγγελος Κολημήτρας σούταρε με ευνοϊκές συνθήκες μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το δεύτερο γκολ είναι θέμα χρόνο ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 55' με ένα απίστευτο γκολ με  μακρινό συρτό σουτ και τη μπάλα να περνάει κάτω από όλα τα πόδια και να καταλήγει στα δίχτυα. Ωστόσο υπήρχε εκτεθειμένος παίχτης του Πανιωνίου μπροστά ακριβώς από τον τερματοφύλακα (κλείνοντας του το οπτικό πεδίο)   και  ενδεχομένως να βρήκε τη μπάλα λίγο πριν εκείνη μπει στα δίχτυα.
Η Ακρόπολη συνέχισε να είναι καταιγιστική, να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, και στο 67' πρροηγήθηκε με τον Λάμπρο Παλάντζα που εκμεταλλεύτηκε εκπληκτική ασιστ του Γεράσιμου Πίνα περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του αντίπαλου τερματοφύλακα(στη φώτο πάνω πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του) . Ωστόσο στο 71' μια μακρινή σέντρα-σουτ  του Πανιωνίου από πολύ πλάγια  μετατράπηκε σε γκολ και με τη βοήθεια του αέρα. Η Ακρόπολη άσκησε πίεση, το σκηνικό μεταφέρθηκε στην περιοχή του Πανιωνίου ωστόσο σε μια αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπούλια στο 82'. Στο 88' ο Πούλιος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του ο πεσμένος αντίπαλος αμυντικός έπαιξε...χάντμπολ κλέβοντας του τη μπάλα με τα χέρια, ο ποδοσφαιριστής την ξανακέρδισε για να δεχτεί διπλό μαρκάρισμα και ανατροπή αλλά ο κύριος Πετρόπουλος, που ήταν μπροστά στη φάση, ήταν ο μόνος που δεν είδε τη διπλή παράβαση. Δυστυχώς για τον κατά τ' άλλα  καλό διαιτητή της συνάντησης δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, το λάθος του είναι σοβαρότατο και στέρησε από την Ακρόπολη (που σε 27 αγώνες πρωταθλήματος έχει κερδίσει μόλις δύο πέναλτι) το δικαίωμα να πάρει τη νίκη που στο β' μέρος δικαιούταν απόλυτα βάσει της εικόνας της στο γήπεδο. Στο 91' και στο 92΄ ο Μόσιος Ζήσης μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε και τις δύο φορές την μπάλα άουτ. Κι έτσι, σε ένα ματς με πάρα πολλές διακοπές και μόλις τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, ο κ. Πετρόπουλος έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τελικό σκορ 2-2. Δυστυχώς κάποιοι μας υποτιμούν πολύ και κάθε άλλο πάρα σέβονται την προσπάθεια μας, που είναι απολύτως έντιμη και έχει ως γνώμονα της να προάγει τον πολιτισμό στα γήπεδα. Η Ακρόπολη συνεχίζει την προσπάθεια της στην ίδια βάση αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για γενικότερη αναβάθμιση πρέπει αυτό να το θέλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι υποτιθέμενες εξηγήσεις που πήραμε μετά το τέλος του αγώνα στα δίκαια παράπονα μας, προσβάλλουν την νοημοσύνη μας, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως κάποιοι μας φέρονται σαν ποδοσφαιρικά υπανάπτυκτους.
 Για την Ακρόπολη σήμερα αγωνίστηκαν: Παπούλιας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ., Μόσιος Ζ, Κολυμήτρας Κ, Πούλιος, Κολυμήτρας Τ (56' Λ. Παλάντζας), Πίνας Γ (75' Καραμπίνης), Κολημήτρας Αγγ. (70' Μόσιος Γ.)