Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κώστας Μπέας :" Είναι κρίμα να υποβιβάζεται μια ομάδα σαν τον Αετό Κερασιάς!"


"Η ομάδα που θα υποτιμήσει τον Αετό, ειδικά στην έδρα του, δεν έχει καμία απολύτως τύχη"

" Έχουμε το δυσκολότερο πρόγραμμα από τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή γιατί οι 4 από τους 5 αντιπάλους μας, ως τέλος, είναι θεωρητικά αδιάφοροι" 

  Μεγάλη ανακούφιση έφερε το αποτέλεσμα της Κυριακής στο στρατόπεδο της Ακρόπολης ωστόσο οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί γιατί η υπόθεση παραμονή έχει αρκετό δρόμο ακόμη. Οι επόμενες πέντε αγωνιστικές μοιάζουν λίγο με... "ναρκοπέδιο", κάτι που δεν μας δίνει την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε. Επιπλέον η ανάγκη  να υπάρξει εμπειρία στην 11άδα της Κυριακής έδωσε φανέλα βασικού στους τραυματίες Σάκη Κολιαμήτρα, Νίκο Πούλιο, Περικλή Μάρα και Λάμπρο Παλάντζα γεγονός που ίσως αποτελέσει την αιτία να στερηθούμε κάποιους απ' αυτούς στον προσεχή αγώνα καθώς η κατάσταση τους επιβαρύνθηκε. Ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο 17χρονος Γεράσιμος Χ. Πίνας στο ημίχρονο, ο οποίος αποτελεί μια σημαντική μονάδα στον νευραλγικό χώρου του κέντρου για την ομάδα μας.
   Επόμενος αντίπαλος της Ακρόπολης Σέσκλου είναι ο προτελευταίος στη βαθμολογία, και μάλλον υποβιβασμένος, Αετός Κερασιάς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα καθώς πρόκειται για μια από τις πιο παραγωγικές επιθέσεις της κατηγορίας με 55 γκολ στο ενεργητικό του!!! 
  Τον Αετό Κερασιάς  φέτος τον παρακολουθήσαμε  πάρα πολλές φορές  λόγω του γεγονότος πως ακολουθούσαμε το δικό του πρόγραμμα.  Και ήδη ο προπονητής, Κώστας Μπέας (που.... πριμοδότησε τους ποδοσφαιριστές για την μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην Αγία Παρασκευή με ένα ακόμη δείπνο-το 3ο φέτος- που θα πραγματοποιηθεί σε κάποια από τις επόμενες ημέρες), έχει μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του τις εντυπώσεις του: "Πρόκειται για μια ομάδα που ειδικά στην έδρα του παίζει ΟΜΟΡΦΟ και ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ποδόσφαιρο και έχει κάθε λόγο να θεωρείται αδικημένη σαν ομάδα καθώς η προτελευταία θέση στη βαθμολογία δεν λέει την αλήθεια για την πραγματική του αξία. Ο Αετός Κερασιάς είναι από τις ομάδες που χαίρεσαι να βλέπεις και είναι κρίμα που υποβιβάζεται γιατί τέτοιες ομάδες είναι που βοηθάνε στο να έχουνε ένα θεαματικό πρωτάθλημα. Παίζει καθαρό και ανοιχτό ποδόσφαιρο και σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού σε αφήνει με το 'στόμα ανοιχτό'.  Επιπλέον έχει στο δυναμικό του κάποιες μονάδες που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάξουν το παιχνίδι και φέρουν τα πάνω κάτω. Όποιος αντίπαλος υποτιμήσει αυτήν την ομάδα, ειδικά μέσα στην Κερασιά, δεν έχει απολύτως καμία τύχη. Ειδικά εμείς που από τον τελευταίο της βαθμολογίας Πανιώνιο, με έναν βαθμό στα  δύο μεταξύ μας παιχνίδια, πήραμε ήδη ένα πολύ σκληρό μάθημα,  θα έχουμε διαπράξει ένα "τεράστιο ποδοσφαιρικό έγκλημα" εάν πάμε στην Κερασιά με αέρα ανώτερης ομάδας. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Από την στιγμή, μάλιστα, που ήταν πολλές οι φορές που αγωνιστήκαμε εξαιρετικά και δεν κερδίσαμε τότε θα είναι...σοφό εκ μέρους μας να βάλουμε από τώρα στο νου μας πως έχουμε μια δύσκολη αποστολή, αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι αυτό. Μακάρι να είχαμε σωθεί από τώρα και τα επόμενα παιχνίδια να είχαν άλλο χαρακτήρα για μας. Πήραμε μια μεγάλη νίκη που μας δίνει μεγάλες πιθανότητες για την παραμονή αλλά απέχουμε τουλάχιστον 7 βαθμούς από την παραμονή. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό και να πάμε στην Κερασιά σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να παίξουμε σαν ομάδα και όπως καταλάβαμε και από το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή ή τον Πανιώνιο, δεν υπάρχουν αδιάφοροι αντίπαλοι. Έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους γιατί οι 4 από τους 5 αντιπάλους μας είναι μόνο θεωρητικά αδιάφοροι."    
     Το παιχνίδι με τον Αετό θα γίνει την Τετάρτη 5 Μαϊου, καθώς λόγω της Πρωτομαγιάς δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι που ήδη προβληματίζει αφού οι εμβόλιμες αγωνιστικές αγωνιστικές και ειδικά εκτός έδρας  πάντα αποτελούν πρόβλημα και οι απουσίες πάλι θα είναι πολλές.