Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ορμίνιο-Ακρόπολη 1-0 (1-0)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:

Βιοτεχνία Επεξεργασίας Αμυγδάλου
Προϊόντα Αμυγδάλου
ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Σέσκλο Μαγνησίας τηλ: 2421095388


        Σοβαρή υποψηφιότητα για υποβιβασμό θέτει πλέον η Ακρόπολη, αν θέλουμε να λέμε να πράγματα με το όνομα τους, μετά από το σημερινό πολύ κακό αποτέλεσμα, με ένα γκολ που δέχτηκε στο 43' σε μια στιγμή που τίποτα δεν προδίκαζε κάτι τέτοιο κι ενώ στο 22' είχε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί αλλά η κεφαλιά του Γ.Πίνα από κοντά αποκρούστηκε από τον αντίπαλο αμυντικό ακριβώς επάνω στη γραμμή του τέρματος. Μπορεί το Ορμίνιο να μην ήταν καλύτερο στο α' μέρος αλλά αυτό το γκολ ήταν για την ομάδα μας, κάτα κάποιο τρόπο, η εξαργύρωση μιας μέτριας εικόνας που έδειξε  στο πρώτο 45λεπτο: νωθρή, άνευρη, με πολλά λάθη και χωρίς ομαδικότητα, η Ακρόπολη δεν έπεισε σε καμία περίπτωση σαν ομάδα που προσπαθεί να σώσει την κατηγορία αντίθετα από τους γηπεδούχους που είχαν και πάθος και αγωνιστικότητα και πήραν μια αντρίκια και πολυτιμότατη νίκη που τους έβγαλε εκτός επικίνδυνης ζώνης.

  
Το ξύπνημα του β΄ μέρους όμως δεν έφερε τίποτα καλό για την Ακρόπολη  γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχει και ο παράγοντας τύχη  κι αν θέλουμε να τον έχουμε μαζί μας καλό θα ήταν να τον κυνηγάμε από τη πρώτη στιγμή που ξεκινά το παιχνίδι. Στο 47' ο Πούλιος μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο 75' σέντρα-σουτ το Καραμπίνη πέρασε παράλληλα ελάχιστα από την εστία του Ορμινίου. Στο 77' έγινε η φάση του αγώνα για την Ακρόπολη όταν σε "κεραυνό" του Καραμπίνη η μπάλα χτύπησε στην μέσα πλευρά του οριζοντίου δοκαριού στη συνέχεια προσέκρουε στη γραμμή και βγήκε εκτός εστίας. Στο 80' ο Λ.Παλάντζας πιεζόμενος από δύο αμυντικούς  πήρε τη κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα πήγε αδύναμα στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Και κάπως έτσι παρέμεινε το τελικό 1-0.


   Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κρατήσουμε από το σημερινό παιχνίδι είναι το ζωντανό παράδειγμα  που πρέπει να αποτελεί για μας η ομάδα του Ορμινίου Πορταριάς. Κάποιες αγωνιστικές πριν το είχαν ξεγράψει άπαντες καθώς "χαροπάλευε" στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αλλά με μια αξιοθαύμαστη αντεπίθεση διαρκείας, τις τελευταίες αγωνιστικές, δείχνει πως είναι ικανό να σώσει την παρτίδα. Κι αυτό γιατί βγάζει ένα ομαδικό πνεύμα στο γήπεδο άξιο θαυμασμού και συγχαρητηρίων. Και οι  ομάδες που θα σωθούν στο τέλος, τώρα που τα πράγματα στην ουρά της βαθμολογίας  θυμίζουν ένα μπερδεμένο κουβάρι, είναι οι ομάδες που θα βγάλουν αυτό ακριβώς το στοιχείο στο γήπεδο γιατί το ποδόσφαιρο αυτό είναι πρωτίστως: ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ. Δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές της Ακρόπολη για ακόμη μία φορά σήμερα αδίκησαν κατάφωρα τον εαυτό τους. Η Ακρόπολη του β' γύρου (με 10 πόντους σε 11 αγώνες) δεν  έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική Ακρόπολη αλλά αυτό δεν έχει νόημα να το λέμε ή να το φωνάζουμε από τη στιγμή που δεν φαίνεται στο γήπεδο.
  Η Ακρόπολη σήμερα αγωνίστηκε με τους: Ντίκας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ., Μόσιος Γ, Κολυμήτρας Κ., Πούλιος, Κολυμήτρας Τ (66' Λ.Παλάντζας) , Πίνας Γ (75' Κολημήτρας Αγγ.) , Καραμπίνης .
***Τα οποιαδήποτε διαιτητικά λάθη σήμερα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικαιολογία για εμάς καθώς ο κ. Χαλβατζάκος και οι βοηθοί του προσπάθησαν να φέρουν σε πέρας  ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και σε γενικές γραμμές πιστεύουμε πως  τα κατάφεραν πολύ καλά.
*** Ευχαριστούμε την ομάδα του Ορμινίου για τη φιλοξενία.