Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τρίποντα....κάλαντα!

Στα γιορτινά έντυσε το σπίτι της η Ακρόπολη με τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και την τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, απέναντι στον Μαγνησιακό με 2-1. 

Ο Σ. Αξιώτης, σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ακρόπολης

 Στα γιορτινά ντύθηκε η έδρα της Ακρόπολης μετά από την τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη της κόντρα στον μαχητικότατο Μαγνησιακό με 2-1 κι αφού στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με ένα γκολ που σημειώθηκε στο 5' με σουτ εκτός περιοχής. 
  Η Ακρόπολη από εκείνο το σημείο και έπειτα πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και ίσως τα πράγματα να ήτανε πιο εύκολα γι' αυτήν εάν δεν έβρισκε μπροστά της ένα δικό της παιδί. Πρόκειται για  τον Θάνο Ανατολή, τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, που ήταν εκπληκτικός για ακόμη μία φορά πραγματοποιώντας  δύο μεγάλες επεμβάσεις στο 16' (σε πλασέ του Κ. Παλάντζα) και στο 43' σε μακρινό σουτ του Φ. Φώτου.
   Στο 10' η Ακρόπολη ζήτησε δύο πέναλτι στην ίδια φάση (χέρι αμυνόμενου και ανατροπή του Β.Παπαδόπουλου εντός της περιοχής) αλλά φαίνεται πως φέτος δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για την Ακρόπολη αφού σε 18 επίσημα παιχνίδια δεν της έχει δοθεί ούτε ένα!!!
  Εντέλει τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Σ. Αξιώτης στο 51' που απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σημαντική είναι παρουσία του στην ομάδα μας αφού είναι αναμφισβήτητα ένας εκ των ηγετών μας σε αυτήν την προσπάθεια αντεπίθεσης που πραγματοποιεί η Ακρόπολη στα τελευταία παιχνίδια Σε εκείνο το λεπτό λοιπόν, έγινε παραλήπτης της μπάλας εντός της περιοχής και με έναν δυνατό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα μετά από...πολύ περιπέτεια καθώς εκείνη βρήκε τόσο στο δοκάρι όσο και στο χέρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. 

Οι δύο σημερινοί μας σκόρερ πανηγυρίζουν μετά την επίτευξη του 2-1.

  Η Ακρόπολη συνέχισε με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος και έτσι στο 62' μετά από εξαιρετική ασίστ του Κ. Παλάντζα, ο Κ. Ανατολής βρέθηκε απέναντι στον αδερφό του Θάνο και με έναν κεραυνό  έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας κάνοντας το 2-1 και χαρίζοντας στην Ακρόπολη ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που διπλασιάζει την αξία του το γεγονός πως επετεύχθη επί ενός αντίπαλου με τον οποίο τη δεδομένη στιγμή έχουμε κοινούς στόχους. Αυτήν ήταν η τρίτη εντός έδρας νίκης και η δεύτερη που προήλθε με ανατροπή στο β' μέρος. Επίσης ήτανε η τρίτη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Έτσι φτάνει στους 17 βαθμούς  στο φινάλε του α' γύρου, στόχος που λίγο καιρό πριν έμοιαζε σχεδόν απίθανος. 
  Πλέον η ομάδα έχει δύο συνεχόμενες δύσκολες αποστολές, στις έδρες της Α.Ε. Διμηνίου και Σαρακηνού, στις οποίες θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί απαλλαγμένη από το άγχος που θα τη φόρτωνε μια ενδεχόμενη απώλεια βαθμών σήμερα. Είναι σίγουρο πως η ομάδα μας θα παίξει επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο πως αν εκμεταλλευτεί από εδώ και στο εξής την έδρα της, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. 
Έπαιξαν: Γκούρης, Παπαδόπουλος, Στεργιόπουλος, Κουνής, Σουλιώτης, Φ.Φώτου, Σ. Αξιώτης, Τσουκάλης (Δ.Φώτου), Ανατολής, Πασσιάς (87' Αξιώτης), Παλάντζας (80' Σιαφάκας)