Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εκεί που μας χρωστούσαν.....

Η Ακρόπολη Σέσκλου απαντά στην συκοφαντία και στις άνανδρες συμπεριφορές


Το Δ.Σ. έπειτα από τη στρεβλή παρουσίαση των γεγονόντων, (που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ακρόπολης-Ιάσων Αλ.Μεριάς το Σάββατο 15/5/2010) , που επιχείρησαν οι άνθρωποι του Ιάσονα μέσω του Τοπικού Τύπου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
     
  "Αφού αρχικά διευκρινήσουμε πως σεβόμαστε απεριόριστα την ιστορία του Ιάσονα Άλλης Μεριάς θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτιση μας για τα όσα κάποιοι από την ομάδα αυτή διοχέτευσαν στον τοπικό τύπο, σε μια προσπάθεια να "στοχοποιήσουν" την Ακρόπολη  Σέσκλου με κάποιες καταγγελίες που είναι απίστευτα προκλητικές, αντί να ζητήσουν και επισήμως τη συγγνώμη που μας  ζητούσαν συνεχώς μέχρι τη στιγμή που φύγαν από το Σέσκλο, αναγνωρίζοντας την απαράδεκτη πράξη του ποδοσφαιριστή τους. 
    Στο 58' λεπτό του αγώνα σε μία φάση του παιχνιδιού (διεκδίκηση της μπάλας με το κεφάλι) τραυματίστηκε ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων και μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου (μεταξύ των δύο πάγκων) αιμόφυρτος, εικόνα καθόλου ευχάριστη για κανέναν αλλά που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκε από ηθελημένο χτύπημα. Όταν παράγοντας της ομάδας μας τον πλησίασε να δει την κατάσταση της υγείας του (πολύ μακριά από τον πάγκο των φιλοξενούμενων) ο κατά τα άλλα βαριά τραυματίας  ποδοσφαιριστής  σηκώθηκε και τον χτύπησε (γροθιές στο πρόσωπο) και στη συνέχεια που τα πράγματα φύγανε εκτός ελέγχου όλη αυτή η "μαγκιά" εξαφανίστηκε και ο ποδοσφαιριστής του Ιάσονα ξαναθυμήθηκε πως είναι τραυματίας και έτρεχε να κρυφτεί αφού προηγουμένως είχε τινάξει ένα πολύ ήσυχο παιχνίδι στον αέρα με την άνανδρη ενέργεια του. Οπότε σταματήστε να το παίζετε αγαναχτισμένοι όταν σας συμφέρει και θύματα όταν δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος των πράξεων σας, προσπαθώντας επιπλέον να στιγματίσετε και να διασύρετε ανθρώπους και υπολήψεις. Ο ποδοσφαιριστής Γαβρίλος Τσουκάλης δεν είναι ο άνθρωπος και ο χαρακτήρας που σηκώνεται στα καλά του καθουμένου  να χτυπήσει κάποιον και αν κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται σήμερα είναι αυτοί  που προσπαθούν  να τον "στιγματίσουν" με τον τρόπο αυτόν αντί να ασχολούνται μόνο με τον ποδοσφαιριστή τους. Ούτε η Ακρόπολη είναι η ομάδα που προκαλεί και δημιουργεί επεισόδια αλλά φυσικά ούτε ομάδα που θα ανεχτεί τις οποιεσδήποτε αλητείες σε βάρος της. Και αυτό κάποιοι το έχουν μάθει ήδη πολύ καλά.
   Πολύ πριν καταγγείλετε τους άλλους βάλτε στην άκρη όσους χυδαιολογούν (ενίοτε με ντουντούκες) απέναντι σε διαιτητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες άλλων ομάδων, γιατί η γραφικότητα ή το φύλο έχει πάψει να αποτελεί άλλοθι από καιρό. Και σε περίπτωση που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν: οι "φίλαθλοι" γένους θηλυκού δεν έχουν το ακατολόγιστο σε όσα λένε και κάνουνε μόνο και μόνο επειδή είναι γένους θηλυκού. Γιατί σε ένα γήπεδο αρκεί μόνο ένας γραφικός, μόνο ένας προκλητικός, μόνο ένας χυδαίος άνθρωπος να το μετατρέψει σε πεδίο μάχης.
   Πραγματικά λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι να αναφερθούμε σε πράγματα και καταστάσεις που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο γιατί έχουμε επιλέξει να εστιάζουμε στα θετικά. Και γι' αυτό εξάλλου δεν υποβάλλαμε μηνύσεις. Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός πως  η  "φωτιά"  έσβησε εγκαίρως, κάτι που ίσως να μην είχε συμβεί σε κάποια άλλα γήπεδα και το πράγμα να είχε πάει πολύ μακριά. Λυπούμαστε για τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή σας αλλά  αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό για εκείνον . Ο ποδοσφαιριστής Μοσχούδης διέσυρε με την συμπεριφορά του πρωτίστως την ιστορία του Ιάσονα και την αξιόλογη  φετινή προσπάθεια της ομάδας της 'Αλλης Μεριάς ,  κατόπιν την ομάδα μας που έκανε να πάντα να του προσφέρει καλή φιλοξενία. Για να μπορέσει ο κ. Μοσχούδης  να έρθει να παίξει ποδόσφαιρο σε σωστές συνθήκες κάποιοι άνθρωποι κλείσανε 5ωρο στο γήπεδο (και το στερηθήκανε από την προσωπική τους ζωή) . Η ΕΠΣΘ οφείλει να τον τιμωρήσει παραδειγματικά και η ομάδα του Ιάσονα Άλλης Μεριάς να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τις καλές σχέσεις μεταξύ των σωματείων.  
Υ.Γ.  Με την ευκαιρία  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΘ (10/5/2010) όλους τους διοικούντες των ομάδων για τις εποικοδομητικές προτάσεις που υποβάλλανε. Επίσης θέλουμε  θέλουμε να τονίσουμε πως το  τοπικό ποδόσφαιρο χρειάζεται εργάτες, χρειάζεται ανθρώπους να το αγαπάνε ειλικρινά  και να το υπηρετούνε γιατί είναι μια πολύ σοβαρή, κοινωνική  υπόθεση, αλλά κυρίως χρειάζεται ανθρώπους που θα ξέρουνε να σέβονται την υπόληψη και την αξιοπρέπεια των άλλων γιατί η κοινωνία του τοπικού ποδοσφαίρου είναι ένας χώρος συνύπαρξης. Και συνύπαρξη χωρίς αλληλοσεβασμό δεν μπορεί να υπάρξει."