Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Πρωτεσίλαος-Ακρόπολη 2-1 (2-0)


Την ήττα γνώρισε η ομάδα μας στον τελευταίο της εκτός έδρας αγώνα από τον Πρωτεσίλαο με σκορ 2-1. Κι αν από βαθμολογικής άποψης δεν υπήρχε κανένα όφελος, η διοίκηση και ο προπονητής έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση καθώς τα κέρδη από τον χθεσινό αγώνα ήταν πολλά. Και το πρώτο από από αυτά ακούει στο όνομα του τέταρτου τερματοφύλακα της ομάδας, του Κώστα Ψαρρή.

Ο Κώστας Ψαρρής (φώτο) στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τα χρώματα της Ακρόπολης έπαιξε σαν "έτοιμος από καιρό", σαν τερματοφύλακας με τεράστια εμπειρία και δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Ακρόπολης στο χθεσινό παιχνίδι καθώς πέρα από το γεγονός πως δεν φέρνει την παραμικρή ευθύνη σε κανένα από τα γκολ, αποδείχτηκε ένας πραγματικός φύλακας άγγελος για την εστία μας σε πολλές περιπτώσεις.

Τεράστιες όμως υποσχέσεις αφήσανε γαι το μέλλον και οι δύο 14άρηδες της ομάδας, ο Φώτης Φώτου (αριστερά) και ο Αποστόλης Καπουράνης (δεξιά) δείχνοντας μια ποδοσφαιρική ωριμότητα πραγματικά σπάνια για την ηλικία τους και αποδεικνύοντας πως φέτος στην Ακρόπολη έγινε μια σοβαρή και σε βάθος δουλειά στη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου.
 
Από 'κει και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι η Ακρόπολη βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο 6' και στο 41', σε ένα πρώτο ημίχρονο που αποτέλεσε αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου με πάρα πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και με την Ακρόπολη να δικαιούται τουλάχιστον ένα γκολ στα πολύ καλά σουτ που είχε με τους Τ.Κολυμήτρα (11'), Αγγ.Κολημήτρα (28'), Κ. Κολυμήτρα (34') και Ι. Μόσιου (39')


Το γκολ τελικά ήρθε λίγο αργά (89')  από τον Κώστα Κολυμήτρα (φώτο)  ο οποίος δέχτηκε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Γιάννη Μόσιο στην περιοχή και την αξιοποίησε πλασάροντας όμορφα στην απέναντι γωνία. Για το δεύτερο ημίχρονο θα λέγαμε πως δεν  ήταν κακό, αν και είχε λιγότερες φάσεις και το στοιχείο που επικράτησε ήταν τα πολλά νεανικά πρόσωπα και ο ενθουσιασμός των "πιτσιρικάδων", από τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν.


  
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως στη θέση του σέντερ-φορ αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά ο Δημήτρης Ντίκας (φώτο), ένας από τους τερματοφύλακες της ομάδας, για πρώτη φορά στην 10ετή ποδοσφαιρική  πορεία, εντυπωσιάζοντας με το ουσιαστικό παιχνίδι που πραγματοποίησε στη θέση αυτή, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα η οποία του χρόνου θα έχει ανάγκη από καινούργιους επιθετικούς. Για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν: Ψαρρής, Φώτου Δ, Αξιώτης Σ, Μάρας (50' Φ.Φώτου), Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ι, Κολυμήτρας Κ, Κολυμήτρας Κ, Παλάντζας Γ (λ.τ. 71' Ντίκας), Πίνας Γ,Κολημήτρας Αγγ. (λ.τ. 47' Α.Καπουράνης)
***Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μπουργάνη και των βοηθών του.
*** Ευχαριστούμε τον Πρωτεσίλαο για τη φιλοξενία.