Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ακρόπολη-Μαγνησιακός 1-3 (0-1)

Με εννιά ποδοσφαιριστές από 14 έως 20 ετών παρατάχθηκε η Ακρόπολη σήμερα απέναντι στον Μαγνησιακό, αρκετοί από τους οποίους μετρούσαν μικρό χρόνο συμμετοχής, σε ένα παιχνίδι  όπου θα μπορούσε να πάρει στο τέλος ακόμη και την ισοπαλία, χωρίς αυτό να έχει την παραμικρή σημασία για την ομάδα μας.  Ενώ αντίθετα έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη πως η χρονιά κλείνει με τον πίνακα των συμμετοχών να αριθμεί είκοσι οχτώ ποδοσφαιριστές (28), όλοι τους Σεσκλιώτες, ένα πραγματικό επίτευγμα  αν αναλογιστούμε πως η Ακρόπολη φέτος έδινε την αξιοπρεπέστατη μάχη της σε δύο επίπεδα: πρώτον, για τη σωτηρία της  και  δεύτερον για  να μπουν οι βάσεις για το αύριο του σωματείου. Και χωρίς αμφιβολία όλοι όσοι εργαστήκαμε φέτος αισθανόμαστε τεράστια ικανοποίηση  γιατί πετύχαμε και τους δύο στόχους κόντρα σε πολύ δύσκολες συγκαιρίες  κάτω από το βάρος των οποίων άλλες ομάδες ίσως θα είχαν καταρεύσει. Όταν χάνεις για ολόκληρη σεζόν έναν από τους  βασικούς  σου τερματοφύλακες (Ντίκας) με το "καλημέρα", όταν τραυματίζονται σοβαρά οι πρώτοι σου σκόρερ (Πούλιος, Παλάντζας) ή όταν για διάφορους λόγους ο αρχικός κορμός της ομάδας αποδεκατίζεται, και η ομάδα  εξακολουθεί να παλεύει και στο τέλος καταφέρνει να στέκεται όρθια, τότε αυτή δεν μπορεί να είναι μια τυχαία ομάδα. Είναι μια ομάδα με μέταλλο και πνεύμα μαχητή και κυρίως μια ομάδα με βαριά φανέλλα και η ιστορία. Είναι η αγαπημένη μας ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ.



  Οι πρώτοι που δικαιούνται σίγουρα συγχαρητήρια είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα αρχής γενομένης από τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Μπέα που μπόρεσε και διαχειρίστηκε τις δύσκολες αυτές καταστάσεις. Πολλά συγχαρητήρια επίσης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας γιατί σε μια χρονιά γεμάτη ατυχίες και δυσκολίες  κανένα από τα παιδιά δεν έδειξε τη διάθεση να "χαρίσει" την κατηγορία και όλοι δώσανε την μάχη τους, μια μάχη πολλές φορές συγκλονιστική καθώς υπήρξαν  παιχνίδια όπου οι μισοί ποδοσφαιριστές παίξανε τραυματίες. Εικόνες και στιγμές που πραγματικά δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Από την άλλη οι μικρότεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές μπήκαν γρήγορα σε αυτό το πνεύμα  και έδειξαν διατεθιμένοι να ωριμάσουν γρήγορα και να προσφέρουν στην ομάδα πολλά. Και είναι πολλά αυτά τα παιδιά που σήμερα με τη λήξη του πρωταθλήματος μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Και επιπλέον πρέπει να υπογραμμίσουμε το σημαντικότερο όλων: η Ακρόπολη έβγαλε τη χρονιά χωρίς στην ουσία να διαθέτει γήπεδο για προπόνηση, η ομάδα γυμναζόταν σε έναν χώρο που της στοίχισε πάρα πολλούς τραυματισμούς, παρ' όλες τις προσπάθειες-πρέπει να το πούμε αυτό-που κατέβαλλε ο Δήμος Αισωνίας για να "συμμορφώσει" το γήπεδο προπονήσεων της ομάδας μας.

  
Από 'κει και πέρα αυτό που θα πρέπει να μείνει σήμερα σαν εικόνα σε όλους είναι η τελευταία συμμετοχή ενός μεγάλου σκόρερ και ενός μεγάλου αθλητή, που ξεκίνησε από την Ακρόπολη, διέγραψε μια αξιοζήλευτη ποδοσφαιρική καριέρα (αποκορύφωμα η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Βόλου) και σήμερα έκλεισε αυτή τη πορεία με τη φανέλλα της ομάδας που τον ανέδειξε πραγματοποιώντας  μια εμφάνιση  αντιπροσωπευττική της διάθεσης του να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Μπήκε στο 55' ενώ το σκορ ήταν 0-2, μείωσε με ένα πανέμορφο γκολ σε 1-2 και ήταν αυτός που λίγο έλλειψε να γυρίσει μόνος του το  παιχνίδι. Η οικογένεια της Ακρόπολης θα τιμήσει τόσο τον Λάμπρο Παλάντζα, όσο και τον Γαβρίλο Τσουκάλη σε δείπνο που θα παραθέσει ο προπονητής, εντός των επόμενων ημερών σε παίχτες και διοίκηση.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι να πούμε πως ο Μαγνησιακός προηγήθηκε στο 11' και στο 49' με 0-2, η Ακρόπολη  μείωσε σε 1-2 στο 77' με τον Λάμπρο Παλάντζα που "χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα και  πλάσαρε πολύ όμορφα και το τελικό 1-3 έγινε στο 86'. Απίστευτη τετραπλή (!!!!) ευκαιρία χάθηκε στο 37' για την ομάδα μας όταν τα δύο διαδοχικά σουτ του Τ.Κολυμήτρα και στη συνέχεια των Κολημήτρα Άγγελου και Παλάντζα Γιώργου δεν βρήκαν στόχο αφού αποκρούστηκαν πότε από τον τερματοφύλακα του Μαγνησιακού και πότε από τους αμυνόμενους. Και για τους λάτρεις της στατιτιστικής να πούμε πως μόνο ο πρωταθλητής Ρήγας Φεραίος ήταν η μόνη ομάδα που μας κέρδισε δύο φορές φέτος, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που επιχείρησε στη διάρκεια όλης της περιόδου μια ευρύτατη ανανέωση και δούλεψε κάτω από τις συνθήκες που έχουμε ήδη περιγράψει. Για την Ακρόπολη σήμερα αγωνίστηκαν: Ψαρρής, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Καπουράνης Απ (71' Φώτου Φ.), Κολυμήτρας Κ, Κολυμήτρας Τ, Κολημήτρας Άγγελος (55' Καραμπίνης), Πίνας Γ, Παλάντζας Γ (55' Παλάντζας Λ).
*** Άψογη η διαιτησία του κ. Κρητικού και των βοηθών του.