Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ακρόπολη -Ιάσων Άλλης Μεριά 1-0 (1-0)


 Οριστική είναι πλέον η παραμονή της Ακρόπολης στην κατηγορία μετά τους τρεις πόντους που πήρε κόντρα σε μια πολύ αξιόμαχη ομάδα, τον Ιάσονα Άλλης Μεριάς ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 30 λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές. Έτσι η ομάδα μας πλέον φτάνει τους 44 βαθμούς και θα αγωνιστεί στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (με Πρωτεσίλαο εκτός και Μαγνησιακό εντός) χωρίς άγχος και με βασικό σκοπό να δώσει χρόνο συμμετοχής στα μικρότερα παιδιά που ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας. Αναμφισβήτητα για άλλη μια φορά αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για τη σοβαρότητα και τη διάθεση που έδειξαν σήμερα να πάρουν το παιχνίδι και να ξεκαθαρίσουν μια και καλή με την εξασφάλιση της κατηγορίας δίνοντας τέλος στην ψυχοφθόρα  περιπέτεια του β' γύρου όπου κανείς δεν φανταζόταν πως θα χρειαζόταν να φτάσουμε στην 32η αγωνιστική για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.


  Η Ακρόπολη μπήκε δυνατά από τη πρώτη στιγμή στο παιχνίδι και στο 30ο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού (1') είχε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Λάμπρο Παλάντζα μόνο απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που απέκρουσε πολύ ωραία το πλασέ τού επιθετικού μας σε κόρνερ. Μέχρι  το σημείο της αποβολής (59'), θεωρούμε , πως η ομάδα μας ήταν καλύτερη και ειδικά στο πρώτο μέρος αν και με κόντρα, τον αέρα είχε τις ευκαιρίες να "χτίσει" ένα σκορ ασφαλείας ωστόσο έμεινε στο 1-0, με ένα από τα ομορφότερα φετινά γκολ.


  Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Γιάννης Μόσιος (φώτο επάνω)  στο 28'. και ήταν  προϊόν ομαδικής ενέργειας που  φέρει την σφραγίδα της ποδοσφαιρικής αξίας του  Γιάννη Μόσιου που σήμερα ήταν από τους καλύτερους της ομάδας μας. Συγκεκριμένα ο σκόρερ κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Άγγελο Κολημήτρα ο οποίος του έβγαλε καταπληκτική ασίστ και ο Γιάννης Μόσιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο, γωνιακό  πλασέ μέσα από την περιοχή . Η ίδια ακριβώς φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές,  επαναλήφθηκε στο 53' αλλά το πλασέ του Γιάννη Μόσιου βρήκε στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Ιάσονα κι αυτήν ήταν η μεγαλύτερη φάση για την Ακρόπολη στο β' μέρος, ενώ θα πρέπει να πούμε πως ο αέρας που δυνάμωσε πολύ στο β' ημίχρονο δεν άφησε τις δύο ομάδες να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και μπορούν.


Αν και -όπως είπαμε- οι φιλοξενούμενοι μείνανε με 10 παίχτες στο 59',  η Ακρόπολη δεν διαχειρίστηκε όσο σωστά έπρεπε την αριθμητική της υπεροχή και ήταν  αυτή που κινδύνεψε στο τέλος  αλλά στο κοντινό πλασέ ποδοσφαιριστή του Ιάσονα, εντός περιοχή, στο 79' η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Παπούλια και στην επαναφορά νέο σουτ με καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ. Το σφύριγμα της λήξης έφερε  ανακούφιση στις τάξεις της Ακρόπολης που "βασανίστηκε" αρκετά από ένα σημείο και έπειτα, στο β' γύρο,  για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της ωστόσο το πείσμα και η προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών  ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα σε...ασφαλές λιμάνι με 3 νίκες στα τελευταία 4 ματς. Ενώ δικαιωμένη πρέπει να αισθάνεται και η διοίκηση που στήριξε τον προπονητή της ομάδας στα άσχημα αποτελέσματα γνωρίζοντας πως επρόκειτο για μια κακή συγκυρία. Κι αν η φετινή συγκομιδή βαθμών δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε,  έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε γιατί φέτος η Ακρόπολη "πόνταρε" στα δικά της παιδιά και ήδη έχει κερδίσει αρκετούς καινούργιους ποδοσφαιριστές. Έχει κερδηθεί ένα μεγάλο στοίχημα φέτος που  μπορεί να μην αποτυπώνεται στη βαθμολογία, φαίνεται ξεκάθαρα όμως στον πίνακα με τους χρόνους συμμετοχής που θα  δημοσιεύσουμε  εδώ αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος.   Για την Ακρόπολη σήμερα αγωνίστηκαν: Παπούλιας, Δ.Φώτου, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Γ (82' Λ. Καπουράνης) , Κολυμήτρας Κ, Κολυμήτρας Τ, Παλάντζας Λ. (73' Παλάντζας Γ.), Πίνας Γερ. (74' Καραμπίνης), Κολημήτρας Άγγ.  
****Σε γενικές γραμμές καλή ήταν η διαιτησία του κ. Ματσούκα και των βοηθών του.
****Η οικογένεια της Ακρόπολης εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις και ειδικά στα παιδιά που φέτος δοκιμάζονται στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων.