Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το Σάββατο στην Σούρπη με τον Αία.

Με πολλούς νεαρούς και χωρίς άγχος πηγαίνει η Ακρόπολη στη Σούρπη, στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς

Περικλής Μάρας: "Πάμε να παλέψουμε και να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο έχοντας κατά νου πως ο Αίας είναι μια ομάδα που μπορεί να σε διασύρει εάν δεν τον αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα"



Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Ακρόπολης όχι μόνο για  το διπλό στη Κερασιά που μεγιστοποιεί πλέον τις πιθανότητες της παραμονής στην κατηγορία αλλά και για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα γενικά και ειδικά οι "μικροί": Αξιώτης Σταύρος, Δημήτρης Φώτου, Άγγελος Κολημήτρας, Γεράσιμος Πίνας, Γιώργος Παλάντζας και Λευτέρης Καπουράνης. Και όλα δείχνουν πως έχει φτάσει η στιγμή να πάρουν ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στον Αία Σούρπης το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαϊου, στο γήπεδο της Σούρπης. Κι αυτό επειδή οι αναγκαστικές απουσίες θα είναι αρκετές καθώς στα τελευταία δύο παιχνίδια η μεγάλη ανάγκη για βαθμούς που είχε η ομάδα ανάγκασε τους έμπειρους Πούλιο Νίκο, Κολιαμήτρα Σάκη, Παλάντζα Λάμπρο και Περικλή Μάρα να αγωνίζονται τραυματίες. Επιπλέον υπάρχει ακόμη μία συγκυρία που θα μας άναγκάσει να στερηθούμε τις υπηρεσίες κάποιων ποδοσφαιριστών μας καθώς στις 8 του Μάη κάθε χρόνο στο Σέσκλο λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο τοπικό θρησκευτικό-πολιτιστικό γεγονός , η μεγάλη ετήσια πανήγυρη (και με την ευκαιρία καλούμε τον κόσμο της Μαγνησίας να έρθει να διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια) στην οποία "εμπλέκονται" επαγγελματικά αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές μας.  Έστω και έτσι όμως η ομάδα είναι αναγκασμένη να ταξιδέψει ως την Σούρπη για να αντιμετωπίσει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και μία από τις ομάδες που παίζουν "χορταστικό"  ποδόσφαιρο με άκρως επιθετικό πνεύμα ειδικά τώρα που με 42 πόντους φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.


















Για το παιχνίδι αυτό, ένας από τους στυλοβάτες της φετινής Ακρόπολης, ένα από τα παιδιά που με την ποδοσφαιρική τους αξία και την προσωπικότητα του  πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν η Ακρόπολη κάποια στιγμή έδειχνε να τελματώνει, ο "εγκέφαλος" της ομάδας σε πάρα πολλά παιχνίδια, ο Περικλής Μάρας μας λέει: " Καλό θα ήταν να μπορούσαμε να παραταχθούμε πλήρεις κόντρα στον Αία για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους πόντους ή τον πόντο που θα σημάνουν την μαθηματική μας εξασφάλιση στην κατηγορία, σε περίπτωση που κάποιες ομάδες παραπατήσουν, αλλά από την άλλη πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ρισκάρουμε με τη χρησιμοποίηση τόσων τραυματιών και επιπλέον πρέπει επιτέλους και οι μικρότεροι να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ακόμη και οι 14άρηδες που δούλεψαν όλη τη χρονιά μαζί μας και το δικαιούται απόλυτα. Πάντως σε όσους θα αγωνιστούν έχω να πω ότι θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους το υπέρ μας 4-1 του πρώτου γύρου, καθώς το σκορ είναι μαγική εικόνα και ο Αίας βάσει της εμφανισής του δικαιούταν καλύτερης τύχης, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, και να θυμίσω σε όσους το ξέχασαν πως λίγο έλλειψε να γυρίσει το παιχνίδι όταν μείωσε σε 2-1 και λίγο μετά έχασε πέναλτι. Πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι αφού και οι δύο ομάδες αρέσκονται στο τεχνικό και θεαματικό ποδόσφαιρο και γενικά τόσο ο Αίας όσο και η Ακρόπολη είναι από τις ομάδες που κάνουν ελκυστική την Α' Τοπική. Εμείς θα πάμε να παλέψουμε και ό,τι βγει. Δεν έχουμε σωθεί ακόμη αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε. Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες μας φέραμε τα πράγματα εκεί που θέλαμε και ελέγχουμε εμείς την τύχη μας πλέον. Ας δείξουμε τη διάθεση και το ομαδικό πνεύμα που δείξαμε στον Αετό, ας δώσουμε συνέχεια σε αυτήν την ωραία εικόνα και δεν πειράζει αν δεν νικήσουμε. Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σοβαροί, οι πιτσιρικάδες να εκμεταλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται κάθε φορά και γενικά να έχουμε στο νου μας πάντα την αξιοπρέπεια της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως με όσες ελλείψεις κι αν πάμε στην Σούρπη, όσο  άνετοι κι αν αισθανόμαστε βαθμολογικά, δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε χαλαροί γιατί ο Αίας είναι μια ομάδα μπορεί να σε διασύρει αν  τον υποτιμήσεις. Κατά τα άλλα θα πω γενικά για το πρωτάθλημα πως ήταν αρκετά δύσκολο και ανταγωνιστικό για όλες τις ομάδες και πως η Ακρόπολη είχε μια απίστευτη ατυχία στο β' γύρο και ίσως γι' αυτό δεν είναι και μαθηματικά εξασφαλισμένη. Ωστόσο αν μπορέσουμε και κάνουμε δύο έστω νίκες στα δύο εντός έδρας ματς που απομένουν μπορούμε να πάρουμε και μία τιμητική θέση στη βαθμολογία, κάτι που θεωρούμε το δικαιούμαστε απόλυτα βάσει της προσπάθειας που κάναμε φέτος."