Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αίας Σούρπης-Ακρόπολη 4-0 (1-0)

  Αδικείται η Ακρόπολη από την τελική έκταση του σκορ, παρόλο που η νίκη του Αίαντα Σούρπης είναι πέρα για πέρα δίκαιη, αφού αν εξαιρέσουμε το πρώτο 20λεπτο, η ομάδα μας δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει το τελικό σκορ. Η έτσι κι αλλιώς δύσκολη αποστολή της ομάδας μας έγινε ακόμη πιο δύσκολη καθώς παρατάχθηκε με ενδεκάδα ανάγκης, λόγω των πάρα πολλών απουσιών, ενώ οι δύο επιπλέον ποδοσφαιριστές μας στον πάγκο (Πούλιος και Πίνας Γ.)  ήταν κατ' ουσίαν θεατές αφού οι τραυματισμοί τους καθιστούσαν απαγορευτική τη συμμετοχή τους. Έτσι η Ακρόπολη αναγκάστηκε να στηριχτεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως ο 14χρονος Φώτης Φώτου (φώτο) που πραγματοποίησε τη δεύτερη φετινή συμμετοχή του  αλλλά και σε έναν τερματοφύλακα που αγωνίστηκε για 90 λεπτά με φριχτούς πόνους στη μέση, τον Δημήτρη Ντίκα. 
   Το σκορ για τον Αίαντα άνοιξε μόλις στο 3' ενώ χάρη στον Δημήτρη Ντίκα που έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο πρώτο 20λεπτο, το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 1-0.
   
 Από το 20' και μετά η Ακρόπολη ισορρόπησε το ματς αλλά ο υπέρμετρος φόβος και μάλλον αδικαιολόγητος φόβος που έδειξε απέναντι στον σημερινό  αντίπαλο δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει τίποτα καλύτερο. Στο 66' και στο 68', πάνω που φαινόταν πως το παιχνίδι θα κινούταν  μέχρι τέλους στην ισορροπία που ήδη είχε δημιουργηθεί και είχε ως χαρακτηριστικό της ένα παιχνίδι κέντρου,  έγινε το 2-0 (απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ) και το 3-0 (σουτ εκτός περιοχής) κι εκεί κάπου τελείωσαν όλα, με το τελικό 4-0 (πλασέ μέσα από την περιοχή) να διαμορφώνεται στο 77'. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θέλουμε να ξεχάσουμε γρήγορα, όχι τόσο για το σκορ, όσο για την εικόνα καθώς δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια ομάδα που έχει δώσει φέτος χρόνο συμμετοχής σε 27 ποδοσφαιριστές και κατεβαίνει με μόλις έντεκα σε έναν αγώνα πρωταθλήματος. Από την άλλη βέβαια πρέπει να πούμε πως δημιουργήθηκε μια απίστευτη συγκαιρία καταστάσεων για να γίνει αυτό, καθώς όλες οι ήταν δικαιολογημένες.
 

Πάντως από τους 11 που αγωνίστηκαν δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο, καταβλήθηκε μια μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά που έτρεξαν ακατάπαυστα για 90 λεπτά και θα πρέπει να πούμε πως ακόμη και σε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό, όπου τίποτα δεν πήγε καλά εξ αρχής, υπήρχαν κέρδη  κι ένα απ' αυτά ήταν η εξαιρετική εμφάνιση, για άλλη μία φορά, του 16χρονου Δημήτρη Φώτου (φώτο), ενός παιδιού που φέτος πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής και σιγά σιγά καθιερώθηκε στην ενδεκάδα χάρη στη δουλειά και το πείσμα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά της φετινής χρονιάς μπορεί εν τέλει να μην αποτυπωθεί στο βαθμολογικό πίνακα  αλλά σίγουρα θα αποτυπωθεί στο πρόσωπο αυτών των παιδιών που είναι το αύριο της Ακρόπολης.
 Ήδη το μυαλό όλων μας βρίσκεται στο εντός έδρας παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής απέναντι στον Ιάσωνα Άλλης Μεριάς, όπου η Ακρόπολη θα επιδιώξει  πάση θυσία τη νίκη για "κλείσει" στο 100%  την παραμονή της στην κατηγορία, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξει και πάλι με ελλείψεις, αν και για την μαθηματική εξασφάλιση της ομάδας χρειάζεται, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, λίγο παραπάνω από...ένας βαθμός .
Σήμερα για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν: Ντίκας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θαν, Καπουράνης Λ, Κολημήτρας Αγγ, Φώτου Φ, Κολυμήτρας Τ., Κολυμήτρας Κ, Καραμπίνης.  
****Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Σκουλά και των βοηθών του.