Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αετός Κερασιάς-Ακρόπολη 0-3 (0-1)

   Μια επιβλητική νίκη πέτυχε σήμερα το απόγευμα η Ακρόπολη στο γήπεδο της Κερασιάς κόντρα στον γηπεδούχο Αετό με 0-3 και μένει σε μια σχετική απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν χωρίς αμφιβολία συνέπεια της σοβαρότητας με την οποία η ομάδα αντιμετώπισε τον σημερινό αγώνα  που για την Ακρόπολη ήταν ζωτικής σημασίας. Αυτό είναι το τρίτο "διπλό" για φέτος και το δεύτερο στο β' γύρο κι όπως φαίνεται οι Τετάρτες....ταιριάζουν στην Ακρόπολη.    
   Από την σημερινή, απολαυστική Ακρόπολη δεν υστέρησε κανείς, κυριολεκτικά όλα τα παιδιά κάνανε κατάθεση ψυχής  μέσα στο γήπεδο, και μπροστάρης της ομάδας σήμερα ήταν ένα 15χρονο παιδί, ο Άγγελος Κολημήτρας (φώτο επάνω) που έκανε απίστευτα πράγματα αλλά δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά ενός τουλάχιστον γκολ καθώς δύο φορές είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι μετά από δικές του ενέργειες: τη πρώτη στο 27' με τη μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι μετά από γυριστή κεφαλιά και στα πρώτα δευτερόλεπτα του β' μέρους όταν το εκπληκτικό του σουτ έξω από την περιοχή βρήκε τη μέσα πλευρά του οριζοντίου χτύπησε στη γραμμή και γύρισε στον αγωνιστικό χώρο. 
 
  Ο Άγγελος Κολημήτρας πάντως ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του πρώτου γκολ όπου "σέρβιρε" εκπληκτικά  στον Λάμπρο Παλάντζα (φώτο) κι αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 στο 37'. Ο Λάμπρος Παλάντζας    στα τελευταία παιχνίδια με την.... εφηβική του διάθεση προσέφερε  τις επιθετικές λύσεις που είχε ανάγκη η ομάδα και ήταν από τους ποδοσφαιριστές που προσέφεραν τα μέγιστα στη βαθμολογική ανάκαμψη της Ακρόπολης μεταλαμπαδεύοντας το συγκλονιστικό του πάθος στους "πιτσιρικάδες". Ωστόσο μέχρι να φτάσουμε στο 0-1, ήταν διάχυτος ο φόβος στον πάγκο μας μη τυχόν μας "τιμωρήσει" η μπάλα αφού ως εκείνο το λεπτό είχαν καταγραφεί απίστευτες ευκαιρίες για γκολ πέρα από το δοκάρι στο 27' και χωρίς υπερβολή σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να σπρώξουμε την μπάλα στην κενή εστία. 
    Η βαθιά ανάσα ήρθε ακριβώς στο 50' όταν ο Κώστας Κολημήτρας (φώτο), ο...μετρ των θεαματικών γκολ,    με ένα εκπληκτκό βολέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο δεξί παραθυράκι του τερματοφύλακα του Αετού ο οποίος ήταν  ένας από τους λόγους που η Ακρόπολη δεν μπόρεσε σήμερα να πετύχει περισσότερα γκολ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ακρόπολη κατέβασε ταχύτητα, έδωσε γήπεδο στην αντίπαλη ομάδα και έτσι ο Αετός ανέλαβε την πρωτοβουλία και μάλλον δικαιούταν  ένα γκολ,  αν και η Ακρόπολη ούτε σε αυτό το διάστημα έπαψε να είναι απειλητική και να δημιουργεί ευκαιρίες.
    Τελικά η απόλυτη ηρεμία ήρθε στο 74΄ με το γκολ ενός ακόμη ταλαντούχου παιδιού που διαθέτει στις τάξεις της η Ακρόπολη, του 17χρονου Γεράσιμου Χ. Πίνα (δεξιά στη φώτο επάνω), που έδωσε μια παλικαρίσια μάχη στην αντίπαλη περιοχή για να κερδίσει τη μπάλα,  πλάσαρε, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, ο ποδοσφαιριστής μας ξαναπήρε το "ριμπάουντ" από τους αμυντικούς του Αετού και με ένα υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-3, σημειώνοντας το πρώτο του φετινό γκολ  που έρχεται να υπογραμμίσει τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί φορώντας τη φανέλα με το 10.

  Αν και τα πάντα έδειξαν να έχουν τελειώσει, οι δύο ομάδες συνέχισαν να τρέχουν και να προσφέρουν θέαμα αποζημιώνοντας τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο πανέμορφο γήπεδο της Κερασιάς ενώ για ακόμη μία φορά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τους φίλους της Ακρόπολης που μπορεί να μην ήταν πολλοί, λόγω της ημέρας, ωστόσο όσοι ήρθαν  βοήθησαν την ομάδα να κάνει αυτό το σπουδαίο διπλό. Ο χορός των αμέτρητων ευκαιριών έκλεισε για την Ακρόπολη στο 91' με τον 16χρονο Γιώργο Παλάντζα να χάνει σε  τετ-α-τετ  μια τεράστια διπλή ευκαιρία με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να σώζει και τις δύο φορές.
    Για τον σημερινό μας αντίπαλο θα πούμε, για ακόμη μία φορά, πως πρόκειται για μια ομάδα που παίζει θεαματικό και καθαρό ποδόσφαιρο και παρόλες τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζει θεωρούμε πως αδικείται από τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα και θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να παλεύει για την παραμονή έως το τέλος.
     Η Ακρόπολη πλέον αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι άλλων ομάδων στην υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σήμερα όμως έδειξε, μετά τη νίκη κόντρα στην Αγία Παρασκευή, πως απαλλαγμένη από το άγχος μπορεί να κάνει...μαγικά πράγματα στο γήπεδο. Αναμφίβολλα σήμερα η Ακρόπολη έκανε ένα από τα καλύτερα της φετινά παιχνίδια και όλα δείχνουν πως φτάνει η ώρα των μικρών, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα κόντρα στην Σούρπη, κόντρα στον Αία, όπου αναμένεται να δούμε την πιο νεανική Ακρόπολη της φετινής περιόδου. Σήμερα η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους: Παπούλιας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Κολημήτρας Αγγ , Κολημήτρας Κ., Πούλιος (65' Μόσιος Ι), Κολημήτρας Τ, Πίνας Γ (78' λ.τ. Καπουράνης Λ.)., Παλάντζας Λ. (75' Παλάντζας Γ.)  
****Πολύ καλή ήταν η σημερινή διαιτησία του κ. Δημητριάδη και των βοηθών του.
**** Ευχαριστούμε τον Αετό Κερασιάς για τη φιλοξενία.