Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ακρόπολη- Τοξότης 5-2

Την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής, σε παιδιά που εως τώρα είχαν παίξει λίγο ή και καθόλου, έδωσε ο προπονητής Κώστας Μπέας στο σημερινό φιλικό μεταξύ της Ακρόπολης και του αξιόμαχου και νεανικού Τοξότη Βόλου, μια ιστορική ομάδα που με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε να ξαναδημιουργείται και που πιστεύουμε πως σύντομα θα πάρει ξανά τη θέση που της αξίζει στο τοπικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας καθώς διαπιστώσαμε πως πλαισιώνεται από ανθρώπους που την αγαπούν. Έτσι το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού ήταν οι πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές εκατέρωθεν που έπαιξαν ένα όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο και αποζημίωσαν τους αρκετούς φίλους των δύο ομάδων που διέθεσεαν το απόγευμα τους για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από κοντά και να δουν συνολικά εφτά γκολ, όλα τους πολύ θεαματικά. Το τελικό σκορ (5-2 υπέρ της Ακρόπολης) σαφώς και περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού ο Τοξότης (ομάδα Γ' Τοπικής) έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του πολύ μετά την Ακρόπολη ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι όσοι αγωνίστηκαν από πλευράς Ακρόπολης και την ευστοχία στην τελική προσπάθεια, στοιχείο που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια.
Ο χορός των τερμάτων άνοιξε με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς και μεγάλου βαθμού δυσκολίας, τού 15χρονου Άγγελου Κολημήτρα (φώτο) στο 35' από πολύ πλάγια θέση που αξιοποίησε φάουλ-σέντρα του Κ. Κολυμήτρα. Το 2-0 έγινε το 52' από τον 14χρονο Μάριο Τσούτσα με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή. Ο Τοξότης μείωσε στο 57' σε 2-1 με επίσης εντυπωσιακό γκολ.

Τα άλλα τρία γκολ πέτυχε ο Λάμπρος Παλάντζας (στην φωτογραφία επάνω με έναν εκ των δύο προπονητών του Τοξότη τον Θανάση Χρυσοχού που έπαιξε στην Ακρόπολη την περίοδο 2003-2004) στο 60', στο 62' και στο 84' ενώ είχε μειώσει σε 4-2 ο Τοξότης με αυτογκόλ του Αν. Σουλιώτη στο 75'. Θα θέλαμε να μείνουμε σε δύο ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού. Η πρώτη ότι είχαμε απέναντι μας ένα παιδί, τον Θανάση Χρυσοχού, ο οποίος είναι είναι ένας εκ των δύο προπονητών του Τοξότη και αν και είχε περάσει από την Ακρόπολη για μία μόνο σεζόν είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με την συνέπεια του, τη σοβαρότητα του και την εργατικότητα του. Επειδή ξέρουμε πόσο αγαπάει τον Τοξότη πιστεύουμε πως θα τον βοηθήσει ακόμη περισσότερο από όσο ήδη τον έχει βοηθήσει. Άνθρωποι σαν τον Θανάση κρατάνε το τοπικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας όρθιο αλλά και το εμπλουτίζουν με την ποιότητα του χαρακτήρα τους. Σύσσωμη η οικογένεια της Ακρόπολης του εύχεται καλή επιτυχία.


Η άλλη ιδιαιτερότητα τού αγώνα ήταν η παρουσία τριών ποδοσφαιριστών με το ίδιο ονοματεπώνυμο: Πίννας Γεράσιμος ( δύο στην Ακρόπολη, και ένας στον Τοξότη), παιδιά τριών αδερφών (Χρήστου, Απόστολου και Κώστα), δύο εκ των οποίων έχουν φορέσει τη φανέλλα της Νίκης Βόλου με μεγάλη επιτυχία ( Χρήστος και Κώστας) εκτός βέβαια από το γεγονός ότι έχουν αφήσει εποχή σαν ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης. Στη φωτογραφία επάνω ο Πίννας (Α) Γεράσιμος.
Για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν:
Α' μέρος : Ανατολής, Καπουράνης Ελ, Καπουράνης Απ, Κόκας, Παλάντζας Γ, Φώτου Δ, Φώτου Φ, Τσούτσας Μ, Κολυμήτρας Κ, Κολιαμήτρας Άγγ., Πίννας (Α) Γεράσιμος.
Β'μέρος: Κουμαντέρης, Μάρρας, Αξιώτης, Σουλιώτης Αν, Τσουκάλης Μ, Μανόλης Ι, Τόρης Χ, Γκάγκας Π, Καραμπίνης, Αντωνίου Θ, Καπουράνης Κ, Πίννας (Χ) Γερ,