Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ρήγας Φεραίος-Ακρόπολη 4-2 (0-1)

Μέχρι το 75' παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης η Ακρόπολη που παρατάχθηκε με πάρα πολλές ελλείψεις κόντρα στον έμπειρο και ποιοτικό Ρήγα Φεραίο ο οποίος σίγουρα θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" την πρόκριση πολύ νωρίτερα, βάσει των ευκαιριών που έγιναν κι έτσι θα λέγαμε πως δίκαια προκρίνεται στους 8 του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΘ. Ωστόσο αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να φέρεται με τόση ασέβεια απέναντι σε ένα σωματείο και σε μία προσπάθεια η οποία δεν μας έχει κοστίσει μόνο χρόνο και χρήμα αλλά πάνω από όλα είναι μία κατάθεση ψυχής. Και φυσικά μιλάμε για την διαιτητική τριάδα η οποία για όση ώρα η Ακρόπολη ήτανε στο παιχνίδι έκανε μια επίδειξη ασέβειας, πιστεύουμε όχι μόνο απέναντι σε εμάς αλλά γενικότερα στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Και πρώτα από όλα: Γιατί ξαφνικά και απροειδοποίητα το διαιτητικό τριό ήταν αλλαγμένο κατά τα 2/3;
Το σκόρ άνοιξε η Ακρόπολη στο 28' σε μία αντεπίθεση με τον Πούλιο που δέχτηκε ωραία μπαλιά από το κεφάλι του Καραμπίνη. Εκεί όμως χάλασε ένα όμορφο και ήσυχο παιχνίδι από μια προκλητικότατη διαιτησία η οποία πρώτα από όλα μας προσβάλλει γιατί εκφράστηκε με μια συμπεριφορά που ήτανε και αλαζονική και υποτιμητική και ειρωνική προς τους ποδοσφαιριστές μας με τη μόνιμη απειλή των καρτών οι οποίες στο δεύτερο μέρος φτάσανε στα όρια της χοντροκομμένης φάρσας και της προβοκάτσιας. Στην ανάπαυλα μάλιστα του ημιχρόνου "κιτρινίστηκε" ο ποδοσφαιριστής μας Λάμπρος Παλάντζας ο οποίος ήτανε αναπληρωματικός ζητώντας από τους διαιτητές απλά να μας αφήσουνε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο Ρήγας γύρισε το ματς σε 3 λεπτά, στο 65' με όμορφο σουτ και στο 68' με πέναλτι. Η Ακρόπολη ισοφάρισε στο 71' επίσης με πέναλτι, που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γιάννης Μόσιος. Στο 75' όμως έγινε 3-2 κι αφού όλοι είχανε σταματήσει (ακόμη και οι επιθετικοί του Ρήγα) για ένα οφσάϊντ που δεν υποδείχτηκε ποτέ. Το 4-2 έγινε στο 82' και στο 85' η Ακρόπολη έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γαβρίλου Τσουκάλη (αντίκρισε 2 κίτρινες μέσα σε 4 λεπτά!) για λόγους που μόνο ο διαιτητής της συνάντησης γνωρίζει και ο οποίος συνέχισε τον "κιτρινισμό" και στο Φ/Α αγώνα εναντόν του Γενικού Γραμματέα της ομάδας, που στο τέλος του αγώνα κατευθύνθηκε προς το μέρος των διαιτητών για προστατέψει τους παίχτες της ομάδας από άλλες κόκκινες, αποδίδοντας του ύβρεις και εκφράσεις που όχι μόνο δεν ειπώθηκαν ποτέ αλλά δεν εκφράζουν ούτε τον ίδιο ούτε της διοίκηση της ομάδας και στοιχειοθετούν χείριστο είδος συκοφαντίας. Το οποίο σας το επιστρέφουμε. Στο δικό μας Φ/Α και στη συνείδηση μας έχετε καταγραφεί ως η άνθρωποι που ειρωνεύοσασταν 14χρονα και 15χρονα τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε. Φυσικά ακόμη και οι κερκίδες κατάλαβαν πως ο σκοπός δεν ήταν να βοηθηθεί ο Ρήγας που δίκαια κέρδισε το παιχνίδι αλλά κάποιοι θέλανε να μας στείλουν ένα μήνυμα. Μήπως περιμένουνε να μας ακούσουνε να τους λέμε πως "αηδιάσαμε και τα παρατάμε;". Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρόνια που υπηρετούμε την Ακρόπολη, που για μας αποτελεί ΙΔΕΑ και ΙΔΑΝΙΚΟ είτε παίζει στην Α' είτε στη Γ' Τοπική. Αυτό σημαίνει πως εμείς θα επιλέξουμε πότε και αν θα φύγουμε. Φυσικά δεν συνδέουμε αυτό το απίστευτο σκάνδαλο που έγινε σήμερα με τα παράπονα που έχουμε από προηγούμενους αγώνες. Είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και να δικαιολογήσουμε το ανθρώπινο λάθος, την κακή μέρα, ακόμη και το φόβο. Καμμιά σχέση όλα αυτά με το δηλητήριο που εισπνεύσαμε σήμερα. Σήμερα ο σκοπός ήταν ένας και μόνο ένας: Να αποβληθούν όσο περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης γινόταν. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με συντονισμένο πόλεμο (γιατί εξάλλου;) αλλά με πολύ συγκεκριμένα πράγματα που εμείς σύντομα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στο φως-για να πάψουν να μας θεωρούνε ηλίθιους. Το ποτήρι ξεχείλισε. Είμαστε έντιμοι και σοβαροί άνθρωποι αλλά όχι ανόητοι.
Κανονικά οι διαιτητές θα έπρεπε να προστατεύουν παιδιά σαν κι αυτό της φωτογραφίας και να το κάνουν να αγαπά το ποδόσφαιρο. Σήμερα δεν το κάνανε. Είναι ο τερματοφύλακας μας Θάνος Ανατολής που ξεκίνησε από την αρχή και έφερε με την καταπληκτική του απόδοση την Ακρόπολη να διεκδικεί την πρόκριση μέσα στην έδρα του Ρήγα Φεραίου. Ήταν πραγματικά ένας από τους λόγους που η Ακρόπολη των πολλών ελλείψεων πάλεψε μέχρι εκείνο το λεπτό (75') απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.
Σύνθεση: Ανατολής Θ, Καπουράνης Λ (45' Παλάντζας Λ), Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Φώτου Δ (50' Τσουκάλης Γ) , Κόκας, Μόσιος Ι, Καραμπίνης, Πίνας (Χ) (76' Σουλιώτης Α) Γερ, Πούλιος.
Η διοίκηση της Ακρόπολης ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του Ρήγα Φεραίου για την άψογη φιλοξενία.