Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ακρόπολη- Δάφνη 4-1

Με το πιο παραγωγικό εως σήμερα παιχνίδι, από άποψης ευκαιριών, έκλεισε σήμερα το απόγευμα την προγραμματισμένη σειρά φιλικών αγώνων, στα πλαίσια της προετοιμασίας της, η Ακρόπολη Σέσκλου
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 1-0, μετά από ωραίο πλασέ του Γαβρίλου Τσουκάλη στο 35' κι ενώ στο 15' η Ακρόπολη είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ του Άγγελου Κολημήτρα και στο 17' έχασε πέναλτι (το απέκρουσε με όμορφη προσπάθεια ο αντίπαλος τερματοφύλακας). Το πέναλτι κέρδισε ο Γαβ. Τσουκάλης και εκτέλεσε ο Κώστας Κολυμήτρας. Αυτές ήταν και οι πιο χαρακτηριστικές από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η Ακρόπολη, ειδικά στο α΄μέρος.


Το 2-0 έγινε στο 52' μετά από ωραία ενέργεια του Πούλιου (φώτο) που έδωσε έτοιμο γκολ στον Λάμπρο Παλάντζα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 59' Παλάντζας Λ. (αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού) και Ντίκας έπαιξαν βόλεϋ με κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή με τον τελευταίο να σκοράρει. Το 4-0 έκανε ο Αξιώτης στο 71' σπρώχνοντας την μπάλα στην αντίπαλη εστία από τη γραμμή κι αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ από τον Πούλιο που έστειλε την μπάλα στην εσωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού. Και το τελικό 4-1 έγινε για τη Δάφνη στο 90+ με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή της Ακρόπολης.
Σε γενικές γραμμές από πλευράς Ακρόπολης υπήρχε διάθεση, μαχητικότητα και σοβαρότητα απέναντι σε μια ομάδα που πιστεύουμε πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΘ, αν και για ακόμη μια φορά υπήρξε προβληματισμός για τη δυστοκία μας παρόλη την τελική έκταση του σκορ. Τώρα πλέον η ομάδα κινείται σε ρυθμούς κυπέλλου (την ερχόμενη Κυριακή 13/9 με Πρωτεσίλαο εντός) και αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως θα αγωνιστούμε, κόντρα στο φαβορί της συνάντησης (ο Πρωτεσίλαος ήταν δευτεραθλητής τις δύο τελευταίες χρονιές) με τρεις σημαντικές απουσίες, κάτι όμως που μένει να αποσαφηνιστεί τις επόμενες μέρες.
Για την Ακρόπολη έπαιξαν: Ντίκας Δ, Καπουράνης Ελ, Αξιώτης Στ, Μάρας, Μόσιος Ζ, Φώτου Δ, Καραμπίνης, Τσουκάλης Γ, Κολυμήτρας Κ, Κολημήτρας Αγγ. , Πίννας (Χ) Γερ.
Και στην πορεία του αγώνα χρησιμοποιήθηκαν: Ανατολής, Πούλιος, Παλάντζας Λ, Παλάντζας Γ, Κόκκας, Πίννας (Α) Γερ., Σαρακατσάνος, Τσούτσας Μ, Ντίκας Β, Φώτου Φ, Καπουράνης Κ.