Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ακρόπολη- Γ.Σ. Αλμυρού 1-1 (1-0)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΑΓΩΝΑ:

PIZZΑ ROMEO

Παραλία Βόλου τηλέφωνο 2421024300


Σ' ένα παιχνίδι που δυστυχώς επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό τού τερματοφύλακα μας, Δημήτρη Ντίκα, πριν καλά καλά αρχίσει η προθέρμανση, η Ακρόπολη παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα κυρίως στο δεύτερο μέρος (στο οποίο αγωνιζόταν με 10 παίχτες για 31 λεπτά{27+4}), έχασε το τρίποντο πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονότατα και μας βρίσκει για ακόμη μία φορά παραπονούμενους.


Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δύο ακόμη αναγκαστικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών μας (στο ημίχρονο του Κ. Ανατολή που αισθάνθηκε αδιαθεσία και στο 55' του Γερ. (Χ) Πίνα που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο), ωστόσο όλα τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν υπερέβαλλαν τον εαυτό τους φτάνοντας μια ανάσα από μία νίκη τεράστιας σημασίας, από κάθε άποψη. Στις λεπτομέρειες του αγώνα τώρα, η Ακρόπολη προηγήθηκε με γκολ τού πρώτου σκόρερ της ομάδας εως τώρα, τού Νίκου Πούλιου, στο 40' που πολύ έξυπνα εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας. Στο 4' ένα δυνατό, συρτό, γωνιακό σουτ του Αξιώτη αποκρούστηκε δύσκολα κόρνερ. Όμως θα πρέπει να πούμε πως ο Αλμυρός άσκησε αρκετή πίεση στο α΄μέρος και είχε κάποιες ευκαιρίες με κορυφαία ίσως εκείνη του 45ου λεπτού με τον Παπούλια να εκτοξεύεται από τη μία γωνία στην άλλη και να διώχνει την μπάλα κόρνερ.


Στο δεύτερο μέρος η Ακρόπολη όχι μόνο ισορρόπησε αλλά μπήκε αποφασισμένη να υπερασπιστεί το σκορ ή και ακόμη να πετύχει κι άλλο τέρμα παίζοντας έξυπνα τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κεφαλιά του Λάμπρου Παλάντζα που πέρασε ως αλλαγή στο β' μέρος έφυγε λίγο άουτ (54'). Και πάνω που η ομάδα άρχισε να ανεβάζει στροφές έμεινε με δέκα παίχτες στο 63' καθώς ο Μόσιος Ζήσης αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και πάντα επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, δείχνοντας ανεξάντλητες αντοχές και μεγάλο πάθος, κατάφερε να κρατήσει τον Αλμυρό μακριά από την εστία του Παπούλια και θα λέγαμε πως δεν ανησύχησε εκτός από δύο τρεις περιπτώσεις με τον τερματοφύλακα μας να είναι παρών όποτε χρειάστηκε. Για να φτάσουμε στην επίμαχη φάση του 85' όπου ο συμπαθής κύριος Delmair καταλόγισε ένα πέναλτι σε μια φάση όπου (κατά την άποψη μας πάντα) δεν υπάρχει ούτε καν η υποψία παράβασης. Για ακόμη φορά και παρόλη τη πικρία μας θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Πιστεύουμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι εξαιρετικός και η παρουσία του κοσμεί τα τοπικά μας πρωταθλήματα, επιπλέον, επειδή δεν μιλάει τη γλώσσα μας, άποψη μας είναι πως πρέπει να βοηθιέται από όλους μας με τη συμπεριφορά μας και τη στάση μας, πολύ περισσότερο από ότι οι άλλοι διαιτητές. Όμως, πρέπει να πούμε, πως η αίσθηση μας είναι ότι προσπάθησε να φέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι "στα ίσα", πρώτα με τη σε βάρος μας κατάχρηση των καρτών και αργότερα με τον καταλογισμό του πέναλτι. Όμως αυτόν τον χώρο εδώ δεν τον δημιουργήσαμε για καταγγέλουμε και να "κατασπαράζουμε" διαιτητές ούτε για να πιέζουμε να πάνε τα πράγματα προς τα εκεί που θα θέλαμε εμείς. Ούτε και θα ασπαστούμε θεωρίες συνωμοσίας. Στο Σέσκλο (θα το ξαναπούμε) τόσο οι φιλοξενούμενες ομάδες όσο οι διαιτητές, οι παρατηρητές και οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΘ να είναι σίγουροι πως είναι απολύτως προστατευμένοι και το περιβάλλον που θα συναντάνε πριν και μετά τον αγώνα θα είναι πάντα φιλόξενο, ό,τι κι αν έχει γίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς για ακόμη μία φορά θα συγχαρούμε και τους τρεις διαιτητές που μόχθησαν να φέρουν σε πέρας το παιχνίδι ( βοηθοί ήταν οι κύριοι Δαλούκας και Παπαδόπουλος) όπως το κάναμε και μετά το τέλος του αγώνα, και θα αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε επισημαίνοντας πως τα όποια παράπονα έχουμε (μικρά ή μεγάλα) δεν θα αποτελέσουν ποτέ λόγο να πάψουμε να σεβόμαστε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τού άλλου. Στην ομάδα μας έχουμε πάρα πολλά μικρά παιδιά και θα είναι καταστροφικό για όλους, αυτά τα παιδιά να μάθουν να κρίνουν ένα παιχνίδι μέσα από την απόδοση των διαιτητών, που είτε μας αρέσει ή όχι, είναι άνθρωποι και όχι κάθε φορά " οι κακοί του έργου". Άνθρωποι με αναφαίρετο το δικαίωμα στο λάθος ή στην "κακή στιγμή" όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους διοικούντες.




Και για επιστρέψουμε στο αγωνιστικό κομμάτι: Στο 90' ακριβώς η Ακρόπολη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς μετά από υπερπροσπάθεια το Πούλιου που επιχείρησε γυριστό σουτ στην άδεια εστία, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ και βρίσκοντας στο εξωτερικό μέρος των διχτύων. Ο Κώστας Μπέας, που δεν είχε στη διάθεση του κάποιους ποδοσφαιριστές, αιφνιδίασε με τη χρησιμοποίηση νέων προσώπων τόσο στη βασική ενδεκάδα όσο και στις αλλαγές, ανάμεσα στα οποία και οι 15χρονοι Δήμητρης Φώτου (Νο 8) και Άγγελος Κολημήτρας (Νο12) που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Για την Ακρόπολη έπαιξαν: Παπούλιας, Καπουράνης Λ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ζ, Κόκας, Φώτου Δ (55΄Μόσιος Ι) , Ανατολής Κ (46' Παλάντζας Λ), Πίννας (Χ) Γερ (56' Κολημήτρας Αγγ), Πούλιος.
***Ο τραυματίας ποδοσφαιριστής μας, Ντίκας Δημήτρης, διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας (διαπιστώθηκε εξάρθρωση αγκώνα) και θα μείνει εκτός ενεργής δράσης τουλάχιστον για δύο μήνες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Περαστικά Δημήτρη!!!