Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ακρόπολη-Πρωτεσίλαος 3-2

Ένα σπουδαίο παιχνίδι παρακολούθησαν το απόγευμα του Σαββάτου όσοι βρεθήκανε στο Αθλητικό Κέντρο Σέσκλου "ΒΟΥΛΑ ΤΣΙΑΜΗΤΑ", που ανέδειξε νικήτρια την Ακρόπολη Σέσκλου με 3-2 απέναντι στην ΑΕ Πρωτεσίλαου/Αχιλλέα (όπως είναι η πλήρης ονομασία) η οποία με το αποτέλεσμα αυτό προκρίνεται στο β΄γύρο του κυπέλλου ΕΠΣΘ. Παρόλη τη δύναμη και το πάθος, οι δύο ομάδες παίξανε ένα όμορφο και καθαρό παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από το επιθετικό πνεύμα εκατέρωθεν.
Μετά από τα πρώτα λεπτά αναγνωριστικού παιχνιδιού η Ακρόπολη μπόρεσε και αξιοποίησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε στο 12', μετά από "συστημένη" σέντρα του νεαρού Λεύτερη Καπουράνη στο κεφάλι του Λάμπρου Παλάντζα που δεν άφησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα περιθώρια αντίδρασης. Η ομάδα του Πρωτεσίλαου αντέδρασε και θα ήταν άδικο να μην παραδεχτούμε πως στο α' μέρος έπαιξε πολύ καλά και σε γενικές γραμμές είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αντίθετα από την Ακρόπολη που έδειξε μια αδικαιολόγητη, πολλές φορές, νευρικότητα. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας ήταν η ισοφάριση στο 23' με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 35' η Ακρόπολη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Πούλιου (φώτο) και το ημίχρονο έκλεισε με τον Πρωτεσίλαο να κερδίζει τις εντυπώσεις. Το σκηνικό όμως άλλαξε άρδην στο β' μέρος με την Ακρόπολη να μπαίνει δυνατά και να παλεύει με πάθος για την νίκη. Έτσι μέσα ένα λεπτό (51') είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά με ωραίο σουτ του Γερ (Χ) Πίνα μέσα από την περιοχή που εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, με μια πολύ δύσκολη επέμβαση, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ και στη συνέχεια στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Πούλιο που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά Κόκας και Λ. Παλάντζας μπερδεύτηκαν με τον δεύτερο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο αουτ από πολύ κοντά. Τελικά το γκολ που δικαιούταν η Ακρόπολη, βάσει της εικόνας του ματς, ήρθε στο 57' με μια...απίστευτη ενέργεια του Νίκου Πούλιου που έγινε δέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, την στόπαρε πολύ όμορφα με το στήθος, και με ένα ασύλληπτο γυριστό σουτ την έστειλε στο αριστερό "γάμα" του Πρωτεσίλαου κάνοντας το 2-1. Ένα γκολ-ποίημα που καταχειροκροτήθηκε. Όμως και πάλι ήρθε η ισοφάριση (62') απόρροια της αμυντικής ολιγωρίας της Ακρόπολης και μιας υποδειγματικής αντεπίθεσης της αντίπαλης ομάδας. Στο 71' η Ακρόπολη έχασε πέναλτι που κέρδισε ο Βασίλης Ντίκας (στη φώτο με τον Γαβρίλο Τσουκάλη) και εκτέλεσε ο Ζήσης Μόσιος που είδε την μπάλα να αποκρούεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άνοιξε, απόκτησε μια άγρια ομορφιά και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να "καθαρίσουν" την πρόκριση μέσα στην κανονική διάρκεια χωρίς την παραμικρή διάθεση για σκοπιμότητα. Στο 86' στο πλασέ μέσα από την περιοχή μας, ο τερματοφύλακας της Ακρόπολης, Ντίκας Δημήτρης μας κράτησε ζωντανούς παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά. Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε ενώ διανύαμε το 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γαβρίλος Τσουκάλης έσπασε το τεχνητό οφσάϊντ και με μια γρήγορη κούρσα βρέθηκε απέναντι από τον γκολκήπερ των γηπεδούχων αλλά σε μια επίδειξη αλτρουισμού "έσπασε" την μπάλα στον επερχόμενο Μάρα που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-2 και σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας.
Σε γενικές γραμμές η Ακρόπολη άρεσε αν και στην μεγαλύτερη διάρκεια του α' μέρους φάνηκε κάπως αγχωμένη και φοβήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε μια ομάδα που σίγουρα και έμπειρη είναι και ποιοτική και καλοδουλεμένη και που θα μπορούσε να "κλέψει" το ματς στο τέλος. Εξάλλου η ποιότητα του αντιπάλου κάνει τη σημερινή μας νίκη μεγάλη σε αξία αλλά κυρίως πρόκειται για μια νίκη που θα βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση της ομάδας που ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα ως φιλοξενούμενη σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα (στα Κανάλια με τον τοπικό Απόλλωνα), πράγμα που σημαίνει πως καλό θα ήταν να χαμηλώσουν αμέσως οι τόνοι αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, αρχικά, και μια όσο το δυνατόν καλή πορεία στη συνέχεια με παράλληλη ανανέωση.



Για την Ακρόπολη έπαιξαν: Ντίκας Δημήτρης, Καπουράνης Λευτέρης, Αξιώτης Σταύρος, Κόκας Χρυσοβαλάντης, Μάρας Περικλής, Κολυμήτρας Τάσος (53' Τσουκάλης Μιχάλης), Πίνας (Χ) Γεράσιμος (64' Ντίκας Βασίλης), Κολυμήτρας Κώστας, Παλάντζας Λάμπρος (78' Τσουκάλης Γαβρίλος) και Πούλιος Νίκος.



Ένα πέναλτι ζήτησε η Ακρόπολη στο 35' σε ανατροπή του Πούλιου αλλά θα ήταν άδικο να κριθεί η σημερινή διαιτησία (Παπαγεωργίου, Τριάντος, Τσιγγινές) από αυτή και μόνο τη φάση. Σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε το πάθος και η δύναμη, που οι μονομαχίες ήταν πολλές, είδαμε από τη διαιτητική τριάδα τη θέληση να βγάλουν σε πέρας ένα ντέρμπι, που από διαιτητικής άποψης κάθε άλλο παρά εύκολο ήτανε, με τα λιγότερα δυνατά λάθη και παράπονα, καθιστώντας πρωταγωνιστές αυτούς που πραγματικά είναι: τους ποδοσφαιριστές. Και θεωρούμε πως το καταφέρανε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να απευθύνουμε στους φίλους της ομάδας που στάθηκανε στο πλευρό της μέχρι το τέλος αλλά ταυτόχρονα σεβόμενοι και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η αντίπαλη ομάδα, σε ένα απόγευμα με χειμωνιάτικο πρόσωπο.