Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Απόλλων Καν.- Ακρόπολη 3-2 (1-1)

Πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό η Ακρόπολη, γνώρισε την ήττα σήμερα το απόγευμα στη δύσκολη έδρα του Απόλλωνα Καναλίων, αν και προηγήθηκε μόλις στο 3' με ωραίο πλασέ του Πούλιου. Ωστόσο, εντελώς αδικαιολόγητα, η Ακρόπολη "έδωσε" γήπεδο στους αντιπάλους με αποτέλεσμα η ισοφάριση να έρθει πολύ γρήγορα, στο 12' του α' μέρους. Το ημίχρονο τελείωσε με 1-1 και με την Ακρόπολη να δείχνει το χειρότερο της πρόσωπο από την έναρξη των φιλικών μέχρι σήμερα.
Το β' μέρος ήταν γεμάτο ένταση. Ο Απόλλλωνας πέτυχε την πλήρη ανατροπή αφού προηγήθηκε με ένα θεαματικό γκολ που προήλθε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, στο 60'. Σε εκείνο το σημείο η Ακρόπολη έδειξε να ξυπνάει και ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά του Μόσιου στο 62'. Ωστόσο το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 64' όπου η ομάδα έμεινε με δέκα παίχτες (απ'ευθείας κόκκινη του Κ. Κολυμήτρα). Ακόμη και με παίχτη λιγότερο δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ακόμη και να πάρουμε το παιχνίδι αλλά στο 78', κι αφού προηγήθηκαν δικά μας απανωτά λάθη έγινε το τελικό 3-2. Η Ακρόπολη έκανε μια ύστατη προσπάθεια για πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και ίσως να το είχε καταφέρει εάν παιζόταν ποδόσφαιρο. Παίχτηκε ελάχιστο λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων που προκάλεσαν οι γηπεδούχοι, ακόμη και στο εξάλεπτο των καθυστερήσεων σχεδόν δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο. Ένα γκολ της Ακρόπολης (Λ. Παλάντζας) στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.
Υπάρχουν παράπονα από τη διαιτησία (και συγκεκριμένα από τους δύο βοηθούς) αλλά το να σταθούμε σε αυτά, θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να διαπράξουμε. Πρώτον γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε, σε καμμία περίπτωση, πως ήταν λάθη από πρόθεση και δεύτερον γιατί πιστεύουμε πως μια ομάδα που θέλει να λέγεται και να είναι σοβαρή θα πρέπει να ασχολείται πρωτίστως με τα δικά της λάθη, ειδικά όταν αυτά είναι πάρα πολλά. Και γι' αυτόν τον λόγο θα συγχαρούμε τη διαιτητική τριάδα για την προσπάθεια που κατέβαλλε για να φέρει σε πέρας ένα παιχνίδι στο οποίο κυρίαρχο στοιχείο ήτανε η δύναμη και οι αρκετές δύσκολες φάσεις.
Για την Ακρόπολη έπαιξαν: Ντίκας Δ, Καπουράνης Λ (85' Καραμπίνης), Αξιώτης, Κόκας, Μάρας, Μόσιος Ζ, Πίννας (Χ) Γερ. (63' Τσουκάλης), Ντίκας Β. (63' Τσουκάλης Γ), Παλάντζας Λ, Κολυμήτρας Κ., Πούλιος Ν.

Ευχαριστούμε την ομάδα των Καναλίων και τους ανθρώπους της διοίκησης για τη φιλοξενία και αισθανόμαστε την ανάγκη να τους συγχαρούμε για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών τους να συνοδεύουν τις δύο ομάδες και τη διαιτητική τριάδα κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν πραγματικά κάτι πολύ όμορφο και εμείς που υπήρξαμε μάρτυρες αυτών των εικόνων νομίζω πως οφείλουμε να το διαφημίσουμε και να το προβάλλουμε. Εύγε!