Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το Σάββατο με τον Γ.Σ. Αλμυρού

          Σταύρος Αξιώτης: " Να παίξουμε απαλλαγμένοι από τον φόβο του κακού αποτελέσματος"



Συνεχίζεται το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής στα πλαίσια της οποίας η Ακρόπολη θα αντιμετωπίσει την πιο φορμαρισμένη ίσως ομάδα αυτή την στιγμή, τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού που είναι δεύτερος στη βαθμολογία και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο. Πρόκειται για έναν ακόμη πολύ δυνατό αντίπαλο ωστόσο εάν η Ακρόπολη παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της μπορεί να φτάσει ακόμη και στη νίκη. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Σταύρος Αξιώτης, ένας ποδοσφαιριστής που συνεχώς εξελίσσεται και φέτος εντυπωσιάζει όχι μόνο για την αμυντική παρουσία αλλά και για την καλή επαφή που έχει με τα δίχτυα (έχει φτάσει αισίως τα 3 γκολ αν και αμυντικός, λέει τα εξής: " Θα είναι λάθος να προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι σύμφωνα με τη θέση  τού εκάστοτε αντιπάλου στον βαθμολογικό πίνακα. Αποτελεί σίγουρα ένα κριτήριο και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι περιττό να πούμε οτιδήποτε για την ομάδα τού Αλμυρού που είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τής Μαγνησίας. Το ζητούμενο είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς στο γήπεδο και το χθεσινό παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Στο α' ημίχρονο ήμασταν φοβισμένοι, δεν πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση, αν και θα έλεγα πως δεν κινδυνέψαμε  ιδιαίτερα αν εξαιρέσουσε μία ή δύο φάσεις. Στο β' ημίχρονο όμως μπήκε στο γήπεδο μια άλλη Ακρόπολη, μια ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Κόντρα στον Αλμυρό πρέπει να παίξουμε ακριβώς έτσι, με αποφασιστικότητα και πάθος από το 1ο λεπτό, κάτι που αν είχε γίνει χτες θα είχαμε κερδίσει το παιχνίδι. Θα πρέπει να απαλλαχτούμε από την "υποχρέωση" να κερδίζουμε πάση θυσία, αυτό είναι ψυχοφθόρο και αναποτελεσματικό. ΄Θεωρώ πως θα πρέπει να είμαστε απελευθερωμένοι και να παίξουμε το πόδόσφαιρο που μπορούμε, και έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και με διάρκεια. Τη βαθμολογία θα την κοιτάξουμε στο τέλος. Υπάρχουν 19 παιχνίδια ακόμη  και δεν είναι όμορφο ούτε προσφέρει τίποτα να αναφέρουμε συνεχώς τη λέξη "υποβιβασμός". Φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πάμε το Σάββατο να παίξουμε ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο που μπορούμε, να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό, να είμαστε για ενενήντα λεπτά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, να προσφέρουμε χαρά στους εαυτούς μας και στον κόσμο. Με τέτοια συμπεριφορά τα αποτελέσματα θα έρθουν σίγουρα. Το να δίνεις χαρακτήρα τελικού στα παιχνίδια δημιουργεί καμιά φορά ένα άγχος τον οποίο γίνεται ένας επιπλέον αντίπαλος για εμάς. Και το ποδόσφαιρο είναι χαρά, διασκέδαση. Ο προκαταβολικός φόβος για το πιθανό άσχημο αποτελέσμα στο τέλος φέρνει.... άσχημο αποτέλεσμα. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε."
  Εμείς πάντως, που παρακολουθούμε τον Σταύρο τα τελευταία δύο χρόνια, θα προσθέταμε πως πέρα από καλός και εξελίξιμος ποδοσφαιριστής και εξαιρετικός χαρακτήρας, είναι αρκετά ώριμος για την ηλικία του, αφού καν δεν  έχει κλείσει τα είκοσι, που σημαίνει πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Αυτά τα στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις να αγωνιστεί σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Α' Τοπικής.
  Το παιχνίδι με  Αλμυρό θα διεξαχθεί στην έδρα μας το Σάββατο 15/1/2011 και θα αρχίσει στις 15:00. Διαιτητής της συνάντησης έχει  οριστεί οι κ. Τριάντος με βοηθούς τους κ.κ. Χαρβάλα και Τσάγγαρη. Και γι' αυτό το παιχνίδι η  Ακρόπολη ζήτησε τον ορισμό παρατηρητή διαιτησίας, όπως θα κάνει με όλα τα εντός έδρας παιχνίδια ως το τέλος του πρωταθλήματος.