Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ακρόπολη-Αγ. Παρασκευή 2-2 ( 0-1)


 Παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα, έγινε σήμερα τ' απόγευμα στο Σέσκλο,  με την ομάδα μας να μην καταφέρνει για ακόμη μία φορά να κερδίσει αφού ο αγώνας έληξε ισόπαλος με τελικό σκορ 2-2. Από την άλλη θα πρέπει να πούμε πως η Ακρόπολη  τού β' μέρους, που είχε σαν  ηγέτες τούς Βαγγέλη Σουλιώτη και Νίκο Πούλιο, όχι μόνο δεν θα πρέπει να σκέφτεται τον υποβιβασμό αλλά μπορεί να διεκδικήσει μια πολύ καλύτερη θέση από αυτήν που τώρα βρίσκεται. Ωστόσο στο πρώτο μέρος  ήταν μέτρια και ήταν εμφανής η αγωνιστική της αποχή, αφού για τελευταία φορά αγωνίστηκε πριν ένα μήνα περίπου (εντός με Σκιάθο). Ταυτόχρονα υπήρξε ένα διαιτητικό λάθος που έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους και το οποίο θα έπρεπε να αποφευχθεί. Ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από τώρα πως ο διαιτητής της συνάντησης σήμερα είχε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστόλη καθώς το ματς αποδείχτηκε πως είχε μεγάλο δείκτη δυσκολίας από διαιτητικής άποψης. Και για την Ακρόπολη το καλύτερο θα ήταν, σε ένα τέτοιο ματς, να μην ασχοληθεί με τη διαιτησία και να δώσει συγχαρητήρια στη διαιτητική τριάδα (Παπαγεωργίου, Τσιγγινές, Κατσαρός Κ.) για την μεγάλη προσπάθεια τους σε ένα ματς, όπως ήδη είπαμε, πάρα πολύ δύσκολο.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
 5' η Αγία Παρασκευή είχε δοκάρι μετά από δυνατό σουτ εντός περιοχής.
21' Ο Περικλής Μάρας μετά από κοντινή, γυριστή κεφαλιά δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
23' Τέσσερις παίχτες της Ακρόπολης "εξαφανίζουν" την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης Ν. Πούλιος την στέλνει μόλις άουτ με σουτ εντός περιοχής.
41' Ο επιτιθέμενος της Αγ. Παρασκευής κοντρολάρει ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Ακρόπολης, ο διαιτητής δεν υποδεικνύει την παράβαση, και στην εξέλιξη της φάσης δίνεται δικαίως πέναλτι σε ανατροπή παίχτη των αντιπάλων. Το παιχνίδι θα διακοπεί για τρία λεπτά και κατόπιν στην εκτέλεση τού πέναλτι ο Δημήτρης Ντίκας, εκτινάσεται όμορφα,  βρίσκει την μπάλα αλλά δεν μπορεί να την απομακρύνει και έτσι γίνεται το 0-1.
61' Ο Σταύρος Αξιώτης ισοφαιρίζει (1-1) με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα-φάουλ τού Κ. Κολυμήτρα.
68' Η Ακρόπολη ζητά πέναλτι σε ανατροπή του Ν. Πούλιου όμως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση.
73' Η Αγ. Παρασκευή ξαναπαίρνει κεφάλι στο σκορ σε μια στιγμή που η Ακρόπολη πίεζε και έδειχνε πως μπορεί να φτάσει στην ανατροπή.
89' Ο Νίκος Πούλιος πετυχαίνει το πιο όμορφο γκολ της συνάντησης με απ' ευθείας φάουλ από πολύ πλάγια θέση και σηματοδοτεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του μετά από τον πολύμηνο τραυματισμό του.
92' Ο Δημήτρης Ντίκας κρατά τον βαθμό της ισοπαλίας μετά από εντυπωσιακή απέκρουση σε εξ επαφής σουτ.
 ΣΧΟΛΙΟ: Ικανοποιημένους θα πρέπει να μας αφήσει η προσπάθεια της Ακρόπολης, ειδικά στο β' μέρος. Πάλεψε, έβγαλε εγωισμό και έφτασε κοντά στο να πάρει μια μεγάλη νίκη. Ωστόσο θα πρέπει να μείνει ικανοποιημένη γιατί θα μπορούσε ακόμη και να χάσει στο τέλος, σε ένα ματς που παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Από την άλλη η Αγία Παρασκευή είναι αναμφίβολα μια πολύ καλή ομάδα αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως πήγε να πάρει το ματς παίζοντας από ένα σημείο και μετά με σκοπιμότητα. Ωστόσο θα πρέπει να πούμε πως έχει δείξει πως δεν χαρίζεται σε κανέναν και καλά κάνει συμβάλλοντας ένα σε ένα περιβάλλον ποδοσφαιρικής αξιοπιστίας. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν η καλή Ακρόπολη Σέσκλου  θα παραμείνει άνετα στην κατηγορία.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Ντίκας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Νασιόπουλος, Σουλιώτης Β, Κολυμήτρας Τ. (75' Σοφολόγης), Παλάντζας Λ (55' Τσουκάλης Γ.), Κολυμήτρας Κ., Πούλιος.