Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ακρόπολη-ΓΣ Αλμυρού 0-4 (0-3)

Συγκλονιστικός για ακόμη μία φορά ο Κ.Κολυμήτρας

Αδικεί την προσπάθεια της Ακρόπολης το τελικό 0-4 κόντρα στον Αλμυρό, που κατά κοινή παραδοχή ήταν η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο μέσα στο Σέσκλο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Και ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά εάν η ομάδα μας προηγούταν στο 20' όπου μετά από εκτέλεση φάουλ και κακή εκτίμηση τού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων ο Β. Σουλιώτης, που για άλλη μια φορά ήταν από τούς καλύτερους της Ακρόπολης,  δεν κατάφερε να στείλει από πολύ κοντά  την μπάλα στα δίχτυα. Οι αμυντικοί απομάκρυναν και στην αμέσως επόμενη φάση στο 21' έγινε το 0-1 με σουτ κεραυνό εντός της περιοχής. Το 0-2 έγινε στο 38' και τέσσερα  λεπτά αργότερα (42') ο Γυμναστικός "καθάρισε" το ματς κάνοντας το 0-3 με όμορφο πλασέ εκτός της περιοχής, αξιοποιώντας στην ουσία κατά 100% τις  τρεις καλύτερες στιγμές που είχε στα πρώτα 45'  και δείχνοντας πως είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος.

Μεγάλη προσπάθεια και από τον Νίκο Πούλιο
   Το δεύτερο ημίχρονο είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα, αν και παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Το μόνο που έγινε όμως ήταν η διεύρυνση του σκορ σε 0-4 στο 75' με πλασέ εντός περιοχής. Αν υπάρχει ένα κέρδος από τη σημερινή συνάντηση είναι η καλή παρουσία που είχαν τα παιδιά της νέας γενιάς της Ακρόπολης, ο Δ.Φώτου (17χρονών), ο αδερφός του Φώτης(15), ο Μάριος Τσούτσας (17) και ο Γ. Παλάντζας (17). Πάντως με αυτή την ήττα η Ακρόπολη κλείνει τα εντός έδρας παιχνίδια στον α' γύρο έχοντας μόνο μία νίκη, κάτι που σίγουρα προβληματίζει, και έχοντας συνολικά πάρει μόνο 6 βαθμούς (1νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες).  Ένας απολογισμός δυστυχώς αρνητικότατος.
Οι μικροί το κέρδος της συνάντησης, όπως ο Μάριος Τσούτσας (Νο17)
Ωστόσο δεν ωφελεί να κοιτά κανείς πίσω, υπάρχουν 18 παιχνίδια ακόμη και η Ακρόπολη είναι αναγκασμένη να δώσει την μάχη της και θα τη δώσει καθώς ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Πάντως θα επισημάνουμε για ακόμη μία φορά  τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Ακρόπολη σε ένα ακόμη παιχνίδι από έναν διαιτητή (Τριάντος) ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα ματς όπου η δύναμη περίσσευε, έδωσε στην Ακρόπολη μόλις τρία  σφυρίγματα, κάτι που δεν έγινε και με την άλλη πλευρά,  και έβγαζε τις κάρτες προς μία μόνο κατεύθυνση δηλαδή προς την μεριά της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο εν λόγω διαιτητής, που εκτός από την κακή διαιτησία που έκανε ήταν πολύ νευρικός, έδειχνε να παίζει πιο... απελευθερωμένα  καθώς πλέον το σκορ ήταν 0-3 και έδινε στην Ακρόπολη  τα φάουλ που της χρωστούσε από το πρώτο, ακόμη και όταν δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος. Ήταν μία ακόμη κακόγουστη παράσταση η οποία δικαιολογήθηκε από τον ίδιο και τον παρατηρητή της συνάντησης με ένα επιχείρημα που φέτος αγγίζει τα όρια τού κακόγουστου χιούμορ: δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα. Ή κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους (ανεπιτυχώς, εννοείται) ή απλώς έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και δεν τούς νοιάζει. Αρκετά μας υποτιμήσατε, αρκετά παίξατε με την προσπάθεια μας και την νοημοσύνη μας! Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο πόλεμο ενάντια στην Ακρόπολη τον οποίο φυσικά και δεν θα δεχτούμε μοιρολατρικά.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Ντίκας, Φώτου Δ., Αξιώτης, Μάρας, Φώτου Φ., Νασιόπουλος (65' Παλάντζας Γ.), Σουλιώτης Β, Μόσιος Ζ, Τσουκάλης Γ. (55' Τσούτσας Μ.), Κολυμήτρας Κ., Πούλιος (70' Σοφολόγης)