Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ακρόπολη-Μαγνησιακός 2-1 (1-1)

Στο 62' ο Γ.Τσουκάλης περνά στον αγωνιστικό χώρο και επτά λεπτά αργότερα θα κάνει το 2-1.

   Τη δεύτερη φετινή της εντός έδρας νίκη πέτυχε η Ακρόπολη απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας ,τον Μαγνησιακό,  με 2-1,   στο καλύτερο ίσως φετινό ματς που έχει γίνει στο Σέσκλο. Το γκολ της νίκης φέρει την σφραγίδα ενός εκ των μεγαλύτερων σκόρερ που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ακρόπολης τα τελευταία χρόνια τού Γαβρίλου Τσουκάλη ο οποίος στα 37 του χρόνια όχι μόνο παίζει με το πάθος και την ένταση ενός έφηβου αλλά επιπλέον αποτελεί έναν αδιαμφισβήτο ηγέτη για την Ακρόπολη που εμπνέει τούς νεότερους και είναι στιγμές που συγκλονίζει με τη θέληση του.


Οι ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης που πριν λίγο έχουν πανηγυρίσει το γκολ τού Κ.Κολυμήτρα (νο10)

 Η Ακρόπολη έδειξε με το "καλημέρα" τις διαθέσεις της να παλέψει προκειμένου να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε από το ματς αυτό και στο 11' προηγήθηκε με ένα πανέμορφο γκολ του Κ. Κολυμήτρα που   έγινε κάτοχος της μπάλας όταν αυτή μετά από υπέρ μας χτύπημα φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή,  ήρθε στα πόδια του. Το δυνατό σουτ εκτός περιοχή που εξαπέλυσε καρφώθηκε στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα τού Μαγνησιακού ο οποίος παρόλο που έπεσε εντυπωσιακά και τη βρήκε με τα ακροδάχτυλα δεν μπόρεσε να την απομακρύνει. Η Ακρόπολη συνέχισε το ίδιο καλά αλλά ήταν τελικά ο Μαγνησιακός ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή κεφαλιά εντός περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ στο 32'.  


Δύναμη αλλά και ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου παρόλο το δύσκολο αγωνιστικό χώρο

 Η Ακρόπολη δεν πτοήθηκε, έδειξε χαρακτήρα και συνέχισε με την ίδια διάθεση και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 41' με τον Περικλή Μάρα που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα τού Μαγνησιακού, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας τη στιγμή που όλοι πίστεψαν πως είχε έρθει η στιγμή για την Ακρόπολη να  περάσει  και πάλι μπροστά στο σκορ. Πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και με την έναρξη του β' ημιχρόνου στο 47' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Βαγγέλης Σουλιώτης βγήκε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κόλλησε στην λάσπη και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο τερματοφύλακα να την διώξει με τα πόδια σε κόρνερ λίγο πριν αυτή μπει στα δίχτυα.  

Σε αθλητικά πλαίσια εξελίχθηκε το παιχνίδι αν και ο κ. Σκουλάς αναγκάστηκε να μοιράσει πολλές κίτρινες κάρτες.
   Το επόμενο 15λεπτο ανήκε στον Μαγνησιακό ο οποίος προσπάθησε να πιέσει και  απέδειξε πως είναι ομάδα που ξέρει να αποδίδει  όμορφο  ποδόσφαιρο ακόμη και με δύσκολες γηπεδικές συνθήκες όπως οι σημερινές. Ωστόσο οι μεγάλοι κίνδυνοι αποφεύχθηκαν επειδή η Ακρόπολη είχε μια αμυντική λειτουργία σήμερα που πέρα από τη δύναμη της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έξυπνη. Κάπου εκεί έγινε η πρώτη αλλαγή για την Ακρόπολη η οποία ήταν τελικά και αυτή που έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος μας με τον Γαβρίλο Τσουκάλη να περνά στο 62' στη θέση του Λάμπρου Παλάντζα. Επτά λεπτά αργότερα (69') σε γύρισμα τού τελευταίου αμυντικού  η μπάλα κόλλησε στην λάσπη ο Γ. Τσουκάλης που αντιλήφθηκε τη φάση έγινε γρήγορα κάτοχος της μπάλας  , πέρασε τον τερματοφύλακα του Μαγνησιακού και έκανε το 2-1  μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους ποδοσφαιριστές και τούς  πολλούς Σεσκλιώτες φίλαθλους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο και στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας μέχρι το τέλος. 
Αρκετά καλή η διαιτησία του κ. Σκουλά.
   Ο Μαγνησιακός ανοίχτηκε, δίνοντας αρκετό χώρο στην Ακρόπολη και το ματς απέκτησε μια  άγρια ομορφιά με τις δυο ομάδες να δείχνουν πως διαθέτουν ανεξάντλητα πνευμόνια. Στο 75' απευθείας χτύπημα φάουλ των φιλοξενούμενων πέρασε λίγο άουτ. Στο 78' απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ τού Γ. Τσουκάλη δεν έγινε γκολ χάρη στην όμορφη επέμβαση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στο 81΄ ο Σταύρος Αξιώτης μόνος από αριστερά προσπάθησε να πασάρει στους αμαρκάριστους επιθετικούς μας αλλά η παρεμβολή αμυντικού την τελευταία στιγμή έδιωξε την μπάλα κόρνερ ενώ ο ίδιος παίχτης σε μια πανομοιότυπη φάση είχε μια ξεκάθαρη ευκαιρία να διευρύνει την νίκη της Ακρόπολης όταν μετά από κούρσα από το κέντρο του γηπέδου είχε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Κάπως έτσι η Ακρόπολη κατόρθωσε να πάρει μια μεγάλη νίκη, παίζοντας ίσως το καλύτερο εντός έδρας ματς, που είναι νίκη βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας. Το βέβαιο είναι όμως που δεν τελέιώνει τίποτα εδώ. Ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος ακόμη και το μάθημα από τη Σκιάθο (αμέσως μετά την μεγάλη νίκη κόντρα στον Πρωτεσίλαο) είναι πολύ νωπό και αρκετά σκληρό για να ξεχαστεί γρήγορα. Αντίθετα θα πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι το τέλος τού πρωταθλήματος. Και το φετινό πρωτάθλημα είναι τέτοιο που δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να υποτιμήσει τον άλλο. Πολύ περισσότερο σε εμάς που την επόμενη αγωνιστική θα πρέπει να επισκεφθούμε τη δύσκολη έδρα της ΑΕ Χλόης
Φ. Φώτου: μια από τις αποκαλύψεις της Ακρόπολης για φέτος.
Αν ψάχναμε σήμερα για κάποιον MVP τότε μάλλον  θα αδικούσαμε την προσπάθεια και των 14 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν κάνοντας κατάθεση ψυχής αλλά και των παιδιών που μπορεί να μην έπαιξαν αλλά συμβάλλανε με τη συνεχή τους ενθάρρυνση  στη δημιουργία ενός ομαδικού πνεύματος που αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο αυτής της διοίκησης. MVP σήμερα για την Ακρόπολη ήταν το ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ που δείξαμε από την αρχή ως το τέλος. Ωστόσο θεωρούμε πως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά σε ένα 15χρονο παιδί, τον Φώτη Φώτου,  που φέτος εντυπωσιάζει και σήμερα έπαιξε με την ωριμότητα που θα τη ζηλεύε ακόμη και ένας βετεράνος, σε έναν αγώνα με τεράστιες απαιτήσεις τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
   Η Ακρόπολη Σέσκλου πέρα από τις όποιες δυσκολίες είναι εδώ και εξακολουθεί και βγάζει ποδοσφαιριστές που πρώτα από όλα είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες.
Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Δ. (75' Παλάντζας Χ.) , Αξιώτης (89' Παλάντζας Γ.), Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος, Σουλιώτης Β., Κολυμήτρας Τ, Παλάντζας Λ. (62' Γ.Τσουκάλης)., Κολυμήτρας Κ., Φώτου Φ.
*** Πολύ καλή η διαιτησία τού κ. Σκουλά και των βοηθών του (κ.κ. Καϊδης και Βερτόπουλος)