Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Σαρακηνός-Ακρόπολη 1-1 (0-1)


Πρωταγωνιστής σήμερα ο Ν.Πούλιος αλλά και ο μεγάλος άτυχος, για ακόμη μια φορά...

Δυο υπερπολύτιμους βαθμούς πέταξε η Ακρόπολη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Σαρακηνού αφού αξιοποίησε μόλις μία από τις πάμπολλες ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος όπου θα μπορούσε να "καθαρίσει" το ματς και μάλιστα εύκολα. Και επιπλέον είδε να αποχωρεί τραυματίας ένας πολύτιμος ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Πούλιος, ο οποίος υπέστη σοβαρό διάστρεμμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ένα μόλις μήνα μετά την επιστροφή από έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για πάνω από 12 μήνες. Το συμβάν αυτό  έγινε η αιτία να αποχωρήσουμε όλοι από το φιλόξενο γήπεδο τού Σαρακηνού με πικρά συναισθήματα και σκυμμένα κεφάλια καθώς είναι σίγουρο πως θα στερηθούμε τις υπηρεσίες, για τουλάχιστον 15μέρες,  ενός ποδοσφαιριστή  που  αποτελεί βαρόμετρο για την επίθεση της Ακρόπολης.



Ηγέτης και πάλι ο Βαγγέλης Σουλιώτης που εδώ προσπαθεί να σουτάρει...
  Η Ακρόπολη ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και στο 2' το σουτ τού Νίκου Πούλιου εξουδετερώθηκε με υπερένταση από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 4' ο 15χρονος Φ.Φώτου πέρασε εντυπωσιακά τον τελευταίο αμυντικό αλλά στην τελική προσπάθεια, μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα, προδόθηκε από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου  που ήταν η αιτία για το άσχημο πλασέ το οποίο πέρασε άουτ. Στο 5' όμως η όμορφη τελική πάσα του Ν. Πούλιου έφερε μόνο τον Τ. Κολυμήτρα ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά κάνοντας το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο του φετινό γκολ το οποίο συνοδεύτηκε και από εξαιρετική εμφάνιση. Η Ακρόπολη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και είχε άλλα δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ. Στο 23' πάλι με τον Φ.Φώτου που πλάσαρε πάνω στα χέρια τού τερματοφύλακα και στο 32' με τον Τ. Κολυμήτρα που δέχτηκε την άσιστ από τον αδερφό του Κώστα, πλάσαρε αλλά την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τη βρήκε όσο χρειαζόταν με το πόδι και την έδιωξε κόρνερ.  


Πολλές οι δυνατές μονομαχίες σε ένα παιχνίδι που δεν ξέφυγε ούτε στιγμή από τα αθλητικά πλαίσια.

Η Ακρόπολη ξεκίνησε το ίδιο καλά στο β' μέρος έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα αλλά πιστεύουμε πως η φάση που καθόρισε την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν εκείνη του 61ου λεπτού όπου ο Ν. Πούλιος τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Η αποχώρηση του είχε συνέπεια να αποσυντονιστεί η ομάδα μέχρι τη στιγμή της ισοφάρισης (77') αφού ο Σαρακηνός άσκησε έντονη πίεση παίζοντας φουλ επίθεση έχοντας μάλιστα  την ευκαιρία να ισοφαρίσει νωρίτερα, στο 65', όπου σε μια φάση που θύμισε μπιλιάρδο η μπάλα προσέκρουσε σε πολλά σώματα και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα από τα πόδια του Σταύρου Αξιώτη αλλά ο Βαγγέλης Σουλιώτης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 76' ο κ. Καραγιάννης έδειξε ένα αυστηρό κατά την άποψη μας πέναλτι, σε μια κλασσική μονομαχία εντός της περιοχής. Ενώ οι γηπεδούχοι εκτελούσαν ένα φάουλ, στο έδαφος βρέθηκαν τόσο ο αμυντικός της Ακρόπολης (Φώτου Δ) όσο και ο επιτιθέμενος του Σαρακηνού. Θεωρούμε πως πρόκειται για φάσεις πολύ συνήθεις που επαναλαμβάνονται συχνά σε ένα ματς και γνώμη μας είναι πως δεν υπήρχε παράβαση. Ωστόσο πρέπει να πούμε πως ο κ. Καραγιάννης είναι ένας εξαιρετικός διαιτητής που είχε πολύ δουλειά σήμερα και θα ήταν άδικο να κριθεί γι' αυτό το σφύριγμα αν και αποδείχτηκε καθοριστικό αφού ο Σαρακηνός ισοφάρισε με την εκτέλεση του πέναλτι στο 77'.


Όμορφη μέρα για ποδόσφαιρο με τους φίλους της Ακρόπολης να είναι διάσπαρτοι στο γήπεδο και να στηρίζουν την ομάδα ως τέλος. Λυπηθήκαμε  που για ακόμη μία φορά δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε τη χαρά που δικαιούται....
 Ο Σαρακηνός απέκτησε το ψυχολογικό προβάδισμα ωστόσο η Ακρόπολη ήταν αυτή που βγήκε με αξιώσεις στην αντεπίθεση και θα μπορούσε να προηγηθεί εκ νέου αν οι παίκτες ήταν πιο προσεχτικοί όταν φτάναν στα αντίπαλα καρέ. Πάντως η τελευταία φάση ανήκει στην Ακρόπολη που στο 94' κέρδισε φάουλ στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Σαρακηνού και ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, ο Κ. Κολυμήτρας, σούταρε λίγο άουτ. Κάπως έτσι η Ακρόπολη  έμεινε με τον βαθμό της ισοπαλίας και με τις εντυπώσεις μην καταφέρνοντας να δώσει χαρά στους πολλούς Σεσκλιώτες φίλους της που σήμερα βρέθηκαν στο γήπεδο να τη στηρίξουν. Το αποτέλεσμα υπό άλλες συνθήκες θα μας ικανοποιούσε πολύ, καθώς ο Σαρακηνός μόνο τυχαία ομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί, ωστόσο οι πολλές  χαμένες ευκαιρίες  και η επιτακτική ανάγκη για  βαθμούς  δεν μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε αλλά να συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα την μεγάλη μας προσπάθεια παρόλες τις αντιξοότητες και τις ατυχίες που δυστυχώς συνεχίζονται.
  Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Δ., Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ., Μόσιος Ζ, Σουλιώτης Β., Κολυμήτρας Τ, Φώτου Φ. (Σουλιώτης Α. 79'), Κολυμήτρας Κ., Πούλιος (λ.τ. 62' Νασιόπουλος- 75' λ.τ. Σοφολόγης).
*** Ευχαριστούμε τους ανθρώπους τού Σαρακηνού για την υποδειγματική φιλοξενία.
*** Δεν θα σταθούμε στη φάση του πέναλτι σε καμία περίπτωση, αυτό θα ήταν πολύ άδικο από μέρους μας. Ο κ. Καραγιάννης και οι βοηθοί του (κ.κ. Κουρσοβίτης και Κόκκαλης) φέρανε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γι' αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Με τέτοιες διαιτησίες η Ακρόπολη θα ήταν σε πολύ καλύτερη βαθμολογική μοίρα και δεν είχε κανέναν λόγο να είναι καχύποπτη. Και είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα που δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε συνέχεια για τους διαιτητές μόνο με καλά λόγια όπως το κάνουμε σήμερα.