Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η προσπάθεια της Ακρόπολης συνεχίζεται

  Χαμηλοί τόνοι και προσήλωση στον αγώνα της Κυριακής με την Σκιάθο για την ομάδα της Ακρόπολης που δεν πτοείται από τις απουσίες και συνεχίζει την μεγάλη της φετινή προσπάθεια για την παραμονή.


Τελευταίες οδηγίες λίγο πριν την έναρξη τού αγώνα στον Πτελεό.
Προσγειωμένοι επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές μετά το μεγάλο διπλό κόντρα στον Πρωτεσίλαο καθώς ναι μεν όλοι χάρηκαν με το μεγάλο αποτέλεσμα, που χαρακτηρίστηκε ως η έκπληξη της αγωνιστικής, αλλά από την άλλη κατανοούν πως χρειάζεται  ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου η Ακρόπολη να "ξεκολλήσει" από τις τελευταίες θέσεις και απαλλαγμένη από το βαθμολογικό άγχος να αποδώσει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. " Δεν γίναμε ξαφνικά σούπερ- ομάδα" , τονίζουν οι πιο έμπειροι, " ένα παιχνίδι δεν είναι ποτέ εκ των προτέρων εύκολο ή δύσκολο, όλα εξαρτώνται από την απόδοση στον αγωνιστικό χώρο και η  Ακρόπολη όταν αγωνίζεται καλά δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα"   

Γαβρήλος Τσουκάλης, ο μεγάλος πρωταγωνιστής με το χατ-τρικ που σημείωσε....
 Έτσι λογικό είναι η προσοχή να στραφεί στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Α.Ο. Σκιάθου,  στο γήπεδο μας. Και όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για να ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με αυτά με τον Θησέα και τον Πρωτεσίλαο. Η Ακρόπολη δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο και ειδικά σκληροτράχηλες ομάδες σαν την Σκιάθο, που τα δίνουν όλα και μπορούν να κάνουν την ζημιά στον οποιοδήποτε αντίπαλο ασχέτως αν αγωνίζεται εντός ή εκτός έδρας. Πάντως  όλοι συμφωνούν πως: " Αν θέλουμε να εξαργυρώσουμε τους 7πόντους των τριών τελευταίων αγωνιστικών, με τις δύο εκτός έδρας νίκης, τότε θα πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή. Αλλά για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια απαιτείται  πολύ σκληρή προσπάθεια  και σοβαρότητα. Αν νικήσουμε την Σκιάθο τότε σίγουρα θα έχουμε πάρει μια μεγάλη βαθιά βαθμολογική ανάσα και θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από το άγχος."

Από αριστερά προς δεξιά: Γ.Μανώλης, Αν. Ανατολής και Χρ. Τώρης, πρώτη επίσημη εμφάνιση και για τους τρεις.
Τα κέρδη πάντως από την νίκη κόντρα στον Πρωτεσίλαο δεν περιορίζονται μόνο στο βαθμολογικό και ψυχολογικό τομέα. Τρία νέα παιδιά που σίγουρα μπορούν να προσφέρουν βοήθειες στο μέλλον πήρανε χρόνο συμμετοχής πραγματοποιώντας την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Ακρόπολης. Πρόκειται για τους Γιάννη Μανώλη, Χρήστο Τώρη και Αναστάση Ανατολή. Και εκεί ίσως βρίσκεται το μυστικό της διάρκειας αυτής της ομάδας, ασχέτως συγκομιδής βαθμών ή αγωνιστικού επιπέδου: παράγει συνεχώς ποδοσφαιριστές, παιδιά από το Σέσκλο που έχουν ως ονειρό τους να φορέσουν τη φανέλλα της Ακρόπολης και να προσφέρουν αγωνιστικά. Η Ακρόπολη μπορεί εως σήμερα να είχε καλές και κακές χρονιές ωστόσο η παραγωγή ποδοσφαιριστών δεν σταμάτησε ποτέ και δικαίως χαρακτηρίζεται ως "ποδοσφαιρομάνα".

Φάση από τον αγώνα Πρωτεσίλαος-Ακρόπολη 1-4
   Η προσπάθεια συνεχίζεται λοιπόν για την ομάδα και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Άπαντες θεωρούν πως η Ακρόπολη παρόλα τα προβλήματα και τις πολλές απουσίες (στο παιχνίδι τού περασμένου  Σαββάτου απουσίαζε μια ολόκληρη ενδεκάδα παιδιών που φέτος είχαν χρόνο συμμετοχής) μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία με την προϋπόθεση πως θα εμφανιστεί το ίδιο σοβαρή, αγωνιστική, ομαδική και παθιασμένη όπως στα τελευταία τρία παιχνίδια.

***Ευχαριστούμε τον αντιπρόεδρο της ομάδας κ. Βασίλη Καραλή για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.