Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ακρόπολη-Σκιάθος 1-4 (0-1)

Τον καλό της εαυτό  στο γήπεδο του Πτελεού άφησε η Ακρόπολη με αποτέλεσμα να δεχτεί μια ταπεινωτική ήττα στην έδρα της από την ομάδα της Σκιάθου με 1-4. Το σκορ μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα τού παιχνιδιού και τη διαφορά των δύο ομάδων ωστόσο γεγονός είναι πως η Ακρόπολη δεν αξιοποιεί αυτό που πέρυσι ήταν το δυνατό της όπλο δηλαδή την έδρας στην οποία μέχρι σήμερα έχει χάσει 13 βαθμούς. Το σημερινό παιχνίδι ήταν δυνατό και διεξήχθη σε έναν  βαρύ αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στην ουσία χωρίς φάσεις ωστόσο η Σκιάθος προηγήθηκε με αυτογκόλ του Α. Σουλιώτη στο 32' και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα το οποίο διεύρυνε σχεδόν με την έναρξη του β' μέρους όταν μετά από αμυντική αδράνεια της Ακρόπολης η Σκιάθος έκανε το 0-2 με σουτ εντός περιοχής στο 47'.

Η Ακρόπολη έπαιξε φουλ επίθεση και ίσως τα πράγματα είχαν αλλάξει εάν ο Πούλιος με δυνατό  σουτ εντός περιοχής στο 55' (απέκρουσε εντυπωσιακά ο αντίπαλος τερματοφύλακας), ο Λ.Παλάντζας μόνος απέναντι στο τερματοφύλακα στο 56' (άργησε να πλασάρει) και ο Γαβρίλος Τσουκάλης στο 57' με απευθείας εκτέλεση φάουλ (έστειλε  την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι)  καταφέρναν να μειώσουν το σκορ. Αντ' αυτού έγινε το 0-3 μετά από εκτέλεση κόρνερ και κοντινό πλασέ. Η Ακρόπολη δεν παράτησε το ματς και μείωσε στο 70' με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής από τον Κ. Κολυμήτρα. Στο 72' οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα όταν αποβλήθηκε παίχτης της Σκιάθου και ο Ζ. Μόσιος με απευθείας μετά από διαπληκτισμό και επιπλέον η Ακρόπολη είδε  να τραυματίζεται  ο Ν.Πούλιος ο οποίος έμεινε στο παιχνίδι χολαίνοντας αφού ήδη είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές. Παρ' αύτα το σκηνικό του αγώνα μεταφέρθηκε στην περιοχή της Σκιάθου  αλλά οι επιθετικοί σήμερα βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που δεν επέτρεψε την περαιτέρω την μείωση του σκορ πρώτα σε κοντινή κεφαλιά του Λ. Παλάνζα στο 78' και μετά σε δυνατό βολέ του Γ. ΄Τσουκάλη στο 81', αποκρόύοντας εντυπωσιακά και στις δύο περιπτώσεις.

Το τελικό 1-4 έγινε στο 90' μετά από νέο αμυντικό λάθος και όπως ήταν φυσικό η κατήφεια περίσσεψε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια της Ακρόπολης που με την κακή της εμφάνιση στα πρώτα 50 λεπτά του αγώνα πέταξε στα σκουπίδια το σπουδαίο διπλό που έκανε μια εβδομάδα πριν στον Πτελεό και που ίσως ΄πίστεψε μετά από αυτό πως σήμερα θα είχε μια εύκολη αποστολή.
 Με το σημερινό παιχνίδι κλείνει αγωνιστικά το 2010 για την Ακρόπολη καθώς ο δικός της αγώνας στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής (εμβόλιμη) που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 (εντός με Αγ. Παρασκευή).  Ήταν αναμφισβήτητα μια πολύ δύσκολη χρονιά με δυσάρεστα γεγονόντα και πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Ας ευχηθούμε πως το 2011 θα είναι πολύ καλύτερο σε όλα.  
Σύνθεση: Ντίκας, Α. Σουλιώτης (52΄Πούλιος), Αξιώτης, Μάρας, Φώτου Φ (Κολιαμήτρας Αθ.), Μόσιος Ζ, Σουλιώτης Β, Κολυμήτρας Τ, Τσουκάλης Γ, Κολυμήτρας Κ, Νασιόπουλος (λ.τ. 30' Παλάντζας Λ).
Πολύ δύσκολη η αποστολή των διαιτητών σήμερα (Χαλβατζάκος, Ματσούκας, Βλάχος) σε ένα παιχνίδι που ήτανε ιδιαιτέρως σκληρό σε κάποιες στιγμές και τους  οποίους θα συγχαρούμε αν και στη φάση όπου έγινε το 0-3 δεν υπήρξε ποτέ κόρνερ αλλά και στο πρώτο μέρος υπήρξε μεγάλη ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων εκ μέρους τού διαιτητή της συνάντησης.