Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτεσίλαος-Ακρόπολη 1-4 (0-3)


 
Ο προπονητής Κ. Μπέας (φώτο αρχείου)

Θριαμβευτικό πέρασμα από την παραδοσιακά δύσκολη  έδρα τού, μέχρι χθες 3ου στη βαθμολογία, Πρωτεσίλαου, πραγματοποίησε η Ακρόπολη των χιλίων προβλημάτων νικώντας με το εμφατικό 1-4 που ταυτόχρονα αποτελεί την δεύτερη, συνεχόμενη  εκτός έδρας νίκη για την ομάδα μας η οποία παίρνει  βαθιά βαθμολογική ανάσα και αποκτά πλέον ισχυρά κίνητρα και ψυχολογία για να συνεχίσει την μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία. Η Ακρόπολη που ήδη μετρά πολλές απουσίες από την αρχή της χρονιάς παρατάχθηκε σε αυτό το παιχνίδι με τρεις επιπλέον τεράστιες απουσίες σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα καθώς επαγγελματικοί λόγοι κρατήσανε μακριά από την ομάδα σήμερα τους Λ. Παλάντζα, Β.Καραμπίνη και Θ.Κολιαμήτρα. Ωστόσο ο προπονητής Κώστας Μπέας χείριστηκε εξαιρετικά τους ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεση του ενώ θα πρέπει να πούμε και οι τρεις αλλαγές που πραγματοποίησε ήταν ποδοσφαιριστές που κάνανε την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα τής ομάδας ( ο14χρονος Αναστάσης Ανατολής, ο 16χρονος  Γιάννης Μανώλης  και ο 18χρονος Χρήστος Τώρης). Από την άλλη για τους όλους μας τους ποδοσφαιριστές πρέπει να πούμε πως αγγίξανε το άριστα σε όλες τις γραμμές, παρόλο που οι πολλές απουσίες δεν μας επιτρέπουν έχουμε μια όσο το πιο δυνατή σταθερή ενδεκάδα, και επιπλέον έχουν αντιληφθεί  πως από εδώ και στο εξής δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διαλέγουμε παιχνίδια, η ομάδα θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.


Γαβρίλος Τσουκάλης (φώτο αρχείου)
Αναμφισβήτητα η μορφή του αγώνα   σήμερα το απόγευμα στον παγωμένο, λόγω πολικού ψύχους, Πτελεό, ο κορυφαίος μεταξύ ίσων ήταν  ένας ποδοσφαιριστής που αν  μπορούσε να συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις της ομάδας σίγουρα θα είχε βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα. Πρόκειται για τον Γαβρίλο Τσουκάλη που πέτυχε τρία γκολ και που στην ουσία επανεμφανίζεται ένα χρόνο μετά την τελευταία φορά που αγωνίστηκε καθώς επαγγελματικοί  λόγοι τον κρατάνε μακριά μας.  Με ελάχιστες προπονήσεις φέτος, στο 37ο της ηλικίας του αλλά με ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα και  απεριόριστη αγάπη για τη φανέλα της ομάδας που τον ανέδειξε, πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η θα πρέπει να πούμε  πως για ένα ακόμη παιχνίδι η Ακρόπολη φεύγει από τον αγώνα με μεγάλα παράπονα από την διαιτησία και περίσσιο προβληματισμό και όσο καλή διάθεση κι αν έχουμε δεν πρόκειται να "κάνουμε πως δεν είδαμε" μόνο και μόνο επειδή κερδίσαμε. Ας καταλάβουν κάποτε επιτέλους κάποιοι πως οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων δεν είναι άνθρωποι που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μόνο και μόνο για να "κάνουνε την πλάκα" τους και ας δείξουν στην προσφορά τους τον πρέποντα σεβασμό αν θέλουνε και οι ίδιοι να εισπράτουνε σεβασμό για το  έργο  που επιτελούν. Κατά τα άλλα, θα το πούμε για πολλοστή φορά, το Σέσκλο ήταν και θα παραμένει μια φιλόξενη έδρα για όλους τους διαιτητές ασχέτως παραπόνων που μπορεί να έχουμε μαζί τους γιατί η Ακρόπολη ενδιαφέρεται και κάνει τα πάντα για να αναβαθμίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Μαγνησίας. Αλλά τα θετικά αποτελέσματα έρχονται ΜΟΝΟ όταν όλοι είναι συνεπείς στον ρόλο τους. 
                                                       ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 6' η κ. Μωραϊτου ακύρωσε ΚΑΚΩΣ ως οφ-σάϊντ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ του Γαβρίλου Τσουκάλη.
Στο 11' η Ακρόπολη έκανε το 0-1 με πλασέ εντός περιοχής του Γαβρίλου Τσουκάλη.
Στο 13' ο Γαβρίλος Τσουκάλης στέλνει, σε κενή εστία, την μπάλα άουτ
Στο 15' ο Γαβρίλος Τσουκάλης φεύγει μόνος του και ανετρέπεται, εκτός περιοχής,  με αποτέλεσμα ο αμυντικός του Πρωτεσίλαου να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.
Στο 18' ο Κ.Κολυμήτρας με σέντρα ακριβείας βρίσκει το κεφάλι του  Περικλή Μάρα που δεν δυσκολεύεται να κάνει το 0-2.
Στο 32' ο Γαβρίλος Τσουκάλης σε μια υποδειγματική αντεπίθεση φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και κάνει το 0-3.
Στο 57' ο κ. Δημητριάδης υποδεικνύει ένα πέναλτι, που μόνο αυτός είδε, σε υποτιθέμενη ανατροπή επιτιθέμενου του Πρωτεσίλαου από τον Νασιόπουλο και στην εκτέλεση του γίνεται το 1-3.
Στο 62' ο Γαβρίλος Τσουκάλης με πλασέ εντός της περιοχής κάνει το 1-4 και δίνει στη συνέχεια του παιχνιδιού έναν διαδικαστικό χαρακτήρα.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Ντίκας, Σουλιώτης Α., Αξιώτης, Μάρας, Γ. Παλάντζας (85' Ανατολής Αν.), Φ. Φώτου, (85' Μανώλης), Σουλιώτης Ευαγγ., Κολυμήτρας Τ., Τσουκάλης Γ. ( 82' Τώρης), Κ. Κολυμήτρας, Νασιόπουλος.

*** Ευχαριστούμε τον Πρωτεσίλαο για τη φιλοξενία
***Τεχνικοί λόγοι δεν μας επιτρέπουν τη δημοσίευση φωτογραφιών σήμερα, πιστεύουμε πως αύριο θα μπορούμε να έχουμε ένα πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ.