Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ακρόπολη-Θησέας Αγριάς 1-1 (0-0)


Ο Σταύρος Αξιώτης με ένα απίστευτο  γκολ έδωσε της ισοπαλίας τον βαθμό στην Ακρόπολη

Mε ένα απίστευτο γκολ από τον Σταύρο Αξιώτη, που ήρθε ακριβώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, η Ακρόπολη πήρε έναν σημαντικό βαθμό και ίσως ανέλπιστο (πριν την έναρξη του παιχνιδιού) από τον δεύτερο της βαθμολογία Θησέα Αγριάς ωστόσο έφυγε από το γήπεδο με ανάμεικτα συναισθήματα καθώς σήμερα, πιστεύουμε, ήταν η ομάδα που δικαιούτανε την νίκη αφού έχασε σωρεία ευκαιριών και βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μια στιγμή που  άπαντες είχαν πιστέψει πως το γκολ υπέρ μας ήταν θέμα χρόνου. Η Ακρόπολη, για ακόμη μία φορά φέτος, πλήρωσε την επιθετική της δυστοκία αλλά και τις πάρα πολλές ελλείψεις  καθώς συνεχίζεται η κακοδαιμονία των τραυματισμών η οποία έχει στοιχίσει πάρα πολύ στην ομάδα.


Συγκλονιστική εμφάνιση για ένα ακόμη παιχνίδι από τον Κ. Κολυμήτρα

Στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο η Ακρόπολη μετρούσε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθεί όταν ο Καραμπίνης (στο 3' με σουτ) και ο Μάρας (στο 8' με κεφαλιά) από πλεονεκτικές θέσεις στείλανε την μπάλα στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Η Ακρόπολη συνέχισε να παίζει το ίδιο έξυπνα και παθιασμένα και στο 24' η σέντρα ακριβείας του Κ.Κολυμήτρα βρήκε μόνο και  αμαρκάριστο  τον Λ. Παλάντζα στην μικρή περιοχή του Θησέα αλλά  μετά την πολύ δυνατή κεφαλιά  η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Αυτές ήταν τρεις πολύ χαρακτηριστικές ευκαιρίες από τις πολλές που έχασε η Ακρόπολη στο α' μέρος που μέχρι και το 45' έφτανε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Πάντως η μεγάλη  ευκαιρία της Ακρόπολης προήλθε από ένα πολύ δυνατό σουτ τού Κ. Κολυμήτρα που τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Θησέα, βοηθούμενο και από τον δυνατό αέρα, στο 54'. Στην μοναδική ίσως στιγμή αμυντικής αδράνειας, στο 73', ο Θησέας έκανε το 0-1 όταν κανείς από αμυντικούς μας δεν ακολούθησε την φάση μετά από χτύπημα φάουλ με αποτέλεσμα ο σκόρερ του Θησέα να πλασάρει ανενόχλητος και να στείλει την μπάλα αργά στα δίχτυα του Δ.Ντίκα που αν και αγωνίστηκε με ίωση και έκανε μία ουσιαστική εμφάνιση, μία από τις καλύτερες φέτος, βοηθώντας πολύ στον αμυντικό τομέα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να κάνει την μεγάλη επέμβαση. Ο Θησέας προσπάθησε να κρατήσει το σκορ παίζοντας με σκοπιμότητα την ίδια στιγμή που η Ακρόπολη συνέχιζε απτόητη την μεγάλη της προσπάθεια η οποία έδωσε καρπούς ακριβώς στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων (94'). Ο Κώστας Κολυμήτρας έκτελεσε ένα φάουλ από το χώρο που κέντρου, οι αμυντικοί του Θησέα έδιωξαν και ο Σταύρος Αξιώτης με την πλάτη γυρισμένη στην εστία πολύ έξω από την μεγάλη περιοχή γύρισε την μπάλα η οποία πήρε ύψος και δύναμη από τον δυνατό αέρα και κατέληξε με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Θησέα ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως προδόθηκε από την μπάλα.
  Η Ακρόπολη σήμερα αγωνίστηκε με τους: Ντίκας, Α.Σουλιώτης (80' Τσουμπέκος) , Αξιώτης, Μάρας, Θ.Κολιαμήτρας, Φώτου Φ,  Σουλιώτης Ευαγγ., Καραμπίνης, Λ. Παλάντζας, Κ.Κολυμήτρας, Νασιόπουλος.

****Εξαιρετική, θεωρούμε, πως ήταν η διαιτησία του κ. Καραγιάννη και των βοηθών του (κ.κ. Τασιόπουλος και Βερτόπουλος), σήμερα και μία από τις καλύτερες που είχαμε φέτος, καθώς  οι διαιτητές της συνάντησης δεν επηρεάστηκαν ούτε από τη διαφορά δυναμικότητας ούτε από τις πολλές διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και γι' αυτό τον λόγο θα ήταν άδικο για όλους να μείνουμε στην φάση του 83' όπου η Ακρόπολη ζήτησε πέναλτι σε χέρι  αμυντικού του Θησέα εντός της περιοχής. Και επειδή η Ακρόπολη δεν συγχαίρει τους διαιτητές μόνο όταν παίρνει θετικά αποτελέσματα, θυμίζουμε πως τον συγκεκριμένο διαιτητή τον συγχαρήκαμε και στο πρώτο ματς της χρονιάς, για το κυπέλλο, όταν ηττηθήκαμε από τον Μαγνησιακό με 2-1. Οι θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες έχουνε κάθε δικαίωμα να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιη διαιτησία ασχέτως ονόματος αντιπάλου, κάτι που δυστυχώς για την Ακρόπολη  δεν αποτελεί φέτος κανόνα και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ισχύσει απόλυτα από εδώ και πέρα τόσο για την ομάδα όσο και για τις υπόλοιπες. Εξάλλου είναι πολύ άχαρο για όλους να ξεκινάει κανείς να παίξει και να χαρεί το ποδόσφαιρο και να καταλήγει να ασχολείται μόνο με τους διαιτητές.
**** Περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα του αγώνα θα δημοσιευτούν αύριο.