Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Απόλλων Καν.-Ακρόπολη 3-1 (1-1)

Την ήττα γνώρισε η Ακρόπολη, με σκορ 3-1, στα Κανάλια από τον τοπικό Απόλλωνα σε ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε ακόμη και να είχε κερδίσει και που ως ένα βαθμό ήτανε η επανάληψη του αντίστοιχου περυσινού όπου η Ακρόπολη είχε προηγηθεί νωρίς ωστόσο έφυγε με τα χέρια άδεια αλλά και με πάρα πολλά παράπονα, για ένα ακόμη παιχνίδι, από τη διαιτησία η οποία δυστυχώς συνέβαλε  στη διαμόρφωση του τελικού σκορ.

To γκολ και η πολύ καλή εμφάνιση του Βασίλη Καραμπίνη δεν ήταν αρκετά.....
   Η Ακρόπολη  μπήκε πολύ δυνατά και στο 7' απείλησε με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Καραμπίνη που ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να απογειωθεί και να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 4' σουτ του Βαγγέλη Σουλιώτη εντός περιοχής πέρασε λίγο άουτ. Στο 12' η  Ακρόπολη κέρδισε έμμεσο εντός της αντίπαλης περιοχής, ο Τάσος Κολυμήτρας σούταρε με δύναμη η μπάλα κόντραρε σε πολλά πόδια και ήρθε στον Βασίλη Καραμπίνη που πλάσαρε και έκανε το 0-1. Από 'κει και πέρα όμως η Ακρόπολη είχε να αντιμετωπίσει επιπλέον και τους διαιτητές της συνάντησης. Έτσι στο 17' ο Βασίλης Καραμπίνης κόπηκε ΚΑΚΩΣ με υπόδειξη οφ-σάϊντ ενώ έβγαινε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το ίδιο ΣΟΒΑΡΟ λάθος επαναλήφθηκε από τον κ. Αγρέβη και στο 25' με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βασίλη Καράμπίνη τη στιγμή που εκείνος ασφυκτικά  μαρκαρισμένος από δύο αμυντικούς έπαιρνε την κεφαλιά και έστελνε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο μεταξύ στο 21' ο Απόλλωνας είχε κερδίσει ένα πέναλτι που μετατράπηκε σε γκολ (1-1) και για το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί  καθώς φάνηκε να υπάρχει επαφή και ανατροπή. Ωστόσο είμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΙ στη φάση του 51' όπου έγινε το 2-1 καθώς ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το γκολ πήρε τη μπάλα με το χέρι και με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δυστυχώς ο κ. Τρυφωνίδης ήταν μπροστά στη φάση και όφειλε να σφυρίξει την παράβαση. Πραγματικά η αίσθηση μας είναι πως η Ακρόπολη φέτος δεν αντιμετωπίζεται από τους διαιτητές με τον δέοντα σεβασμό. Έχουμε κάνει πάρα πολύ υπομονή, έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε οσό πιο χαμηλούς τόνους γίνεται αλλά κάποιοι μας λένε ξεκάθαρα, με τη στάση, πως η Ακρόπολη θα πρέπει να μάθει να ζει με κόντρα διαιτησίες. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο αν και από αύριο που υπάρχει έκτακτο Δ.Σ. η Διοίκηση  θα δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση πως ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ  ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ και πως τέτοιες συμπεριφορές ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ  και ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ πρωτίστως  το τοπικό ποδόσφαιρο.

Από εκείνο το σημείο και μετά πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο από πλευράς Ακρόπολης αφού νεύρα περίσσευαν και έλειψε το καθαρό μυαλό αν και υπήρξαν οι φάσεις για να έρθει η ισοφάριση όπως αυτή του 71' όπου ο νεαρός Φώτης Φώτου έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά το δυνατό του σουτ αποκρούστηκε και ΄πάλι εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Και στο 3-1 υπήρχε παράβαση (οφ-σάϊντ) αλλά πως να σταθείς σε μια φάση του 88' όταν ήδη έχει χαλάσει ολόκληρο το παιχνίδι. Όχι επειδή και αυτό το λάθος δεν είναι σοβαρό, καθώς αποτελεί τη χαριστική βολή και σου απαγορεύει να διεκδικήσεις έστω την ισοπαλία που δικαιούσαι βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, αλλά επειδή η απογοήτευση που έχεις πάρει με όλα όσα έχεις δει δεν αλλάζει ακόμη κι αν το σκορ αντιστραφεί υπέρ σου. Θα δώσουμε κάποιες ευκαιρίες ακόμη στους Βολιώτες διαιτητές, γιατί πιστεύουμε πως είναι καλοί ωστόσο αν η εικόνα αυτή συνεχιστεί τότε πλέον θα είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι έχουν βάλει σε κόκκινο κύκλο την Ακρόπολη και την τιμωρούν επειδή οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν πασχίζουνε να κάνουν βήματα προς τα μπρος. Και προφανώς αυτό ενοχλεί. Σε πρώτη φάση τους λέμε πως έτσι υποβαθμίζεται το άθλημα και επειδή δεν είμαστε καρικατούρες αλλά νοήμονες και αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν θα το σκεφτούμε πολύ, από εδώ και στο εξής ακόμη και να ΑΠΟΣΥΡΟΥΜE την Ακρόπολη από το πρωτάθλημα  γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να ξεφτιλίζει έτσι μια τεράστια προσπάθεια, την ιστορία μιας ομάδας που είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ αλλά και την αξιοπρέπεια των ποδοσφαιριστών που δεν είναι δυνατόν να μοχθούν και να ιδρώνουν ΜΑΤΑΙΑ. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και όσοι έχουν παρακολουθήσει όλα τα φετινά παιχνίδια της Ακρόπολης ξέρουν τι εννούμε. Η περίοδος της επιείκιας τελειώνει εδώ. Και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα εκτεθούνε στο τέλος-να είστε σίγουροι. Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος, Σουλιώτης, Κολυμήτρας Τ. (73' Παλάντζας Γ.), Καραμπίνης, Κολυμήτρας Κ, Κολιαμήτρας Αχ. (55' Φώτου Φ)
*** Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Απόλλωνα για την άψογη φιλοξενία