Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΕ Διμηνίου-Ακρόπολη 2-0 (1-0)

Ο Βαγγέλης Σουλιώτης ήταν ο σημερινός ηγέτης της Ακρόπολης
 Στα μάτια κοίταξε η Ακρόπολη Σέσκλου την Α.Ε. Διμηνίου αλλά δυστυχώς παρόλη την καλή εμφάνιση η  δεν κατάφερε να αποκομίσει τίποτα αφού δύο λάθη, ένα διαιτητικό και ένα αμυντικο εκ μέρους μας, ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Η Ακρόπολη έχοντας ως ηγέτη τον Βαγγέλη Σουλιώτη, σε ένα ματς που όλα τα παιδιά της ομάδας μας δώσανε τον καλύτερο της εαυτό, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας την νίκη  έχοντας απέναντι της μια ομάδα ποιοτική  που έδειξε πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο
Το σκορ άνοιξε στο 26' όταν ο βοηθός κ. Παλιούρας έχασε τη φάση, μένοντας σε μεγάλη απόσταση από αυτή, και δεν υπέδειξε ένα καθαρό, κατά την άποψη μας οφ-σάϊντ. Έχουμε πει εξ αρχής που δεν θέλουμε να μετατρέψουμε αυτόν εδώ το χώρο σε χώρο άσκησης κριτικής των διαιτητών γιατί δεν μας αρέσει να εξετάζουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μέσα από τις διαιτητικές αποφάσεις καθώς αυτό είναι κάτι που αδικεί όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουνε παλέψει στο γήπεδο επί 90 λεπτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποιοι θα πρέπει να αγνοούν την ευθύνη που απορρέει από τον ρόλο τους και κυρίως θα πρέπει να σκέφτονται πως δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δηλητρηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των σωματείων γιατί αυτές αποτελούν κατάκτηση των διοικήσεων των ομάδων η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα ισχυριστούμε λοιπόν πως αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ η ΑΕ Διμηνίου δεν θα κέρδιζε καθώς πραγματικά είναι μια καλή ομάδα ωστόσο θα πούμε πως μετά από όσα έχουν συμβεί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές δεν είμαστε διατεθιμένοι να αφήσουμε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουμε  να διαλυθεί  έτσι εύκολα. Δεν θέλουμε την εύνοια κανενός αλλά απαιτούμε τον σεβασμό που δικαιούνται όλες οι ομάδες.

Με την έναρξη του β΄μέρους, στο 47' μια κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα μας Δημήτρη Ντίκα, που έδιωξε με γροθιές σέντρα των αντιπάλων, έφερε την μπάλα στους επιθετικούς της Α.Ε. Διμηνίου που πετύχανε ένα εύκολο γκολ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Η Ακρόπολη δεν κατέθεσε τα όπλα, πάλεψε  και είχε τις ευκαιρίες να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι με πιο χαρακτηριστική εκείνη του 58ου λεπτού με τον Λ. Παλάντζα που για πολύ λίγο δεν βρήκε την μπάλα για να τη στείλει στη κενή εστία.Πάντως γενικά μετά το 2-0 η Ακρόπολη έπαιξε πιο επιθετικά και υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν για να μπουν κι άλλα γκολ. 
  Κάπως έτσι η ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής βρίσκει την Ακρόπολη με τη φτωχή συγκομιδή του ενός βαθμού, συγκομιδή που τη φέρνει από νωρίς σε δυσχερή θέση. Το πρόβλημα με την έλλειψη χώρου για προπόνηση εξακολουθεί να υφίσταται και να αποτελεί σοβαρότατη δικαιολογία όμως η ομάδα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό της γιατί σήμερα φάνηκε, παρόλη την ήττα, πως έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάει ψηλά. Η Ακρόπολη διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές που αγαπάνε την ομάδα, τιμάνε τη φανέλα και εάν λειτουργήσουνε ομαδικά όπως σήμερα θα μπορούνε να φεύγουνε από το γήπεδο με αποτελέσματα που θα ανταμείβουνε προσπάθειες σαν τη σημερινή. Σήμερα αγωνίστηκαν: Ντίκας, Φώτου Δ (83 Φώτης Φ), Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ζ, Σουλιώτης, Τ. Κολυμήτρας, Παλάντζας Λ. (Παλάντζας Γ. 63'), Κολυμήτρας Κ., Πίνας Γ. (63' Καπουράνης Απ.)  
* Ευχαριστούμε την Α.Ε. Διμηνίου για την άψογη φιλοξενία.