Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μαγνησιακός-Ακρόπολη 2-1 (2-1)

Εκτός κυπέλλου μένει η Ακρόπολη πολύ νωρίς φέτος αφού γνώρισε την ήττα από τον τυπικά γηπεδούχο Μαγνησιακό στο πανέμορφο γήπεδο των Καναλίων με σκορ 2-1. Το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα ενώ θα πρέπει να πούμε τα τελευταία είκοσι λεπτά διεξήχθησαν κάτω από πολύ δυνατή βροχή. Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα για την ομάδα μας θα λέγαμε πως ήτανε απόρροια κάποιων λαθών στο α' μέρος που δυστυχώς δεν μπόρεσε να αποφύγει.  
 Από νωρίς οι παίχτες των δύο ομάδων έδειξαν τις διαθέσεις τους  και είδαν το επιθετικό τους πνεύμα να μετουσιώνεται σε γκολ. Έτσι στο 5' ο Μαγνησιακός έσπασε το τεχνητό οφ-σάϊντ της Ακρόπολης και με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Άμεση ήτανε η αντίδραση της Ακρόπολης που ισοφάρισε ένα λεπτό μετά (6'), στην αμέσως επόμενη φάση. Συγκεκριμένα ο Κώστας Κολυμήτρας με εκτέλεση φάουλ από πλάγια έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Ζήση Μόσιου (φώτο), ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1. Πέρα από το γκολ ο σημερινός σκόρερ ήταν ένας από τους κορυφαίους της Ακρόπολης. Στο 27' το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Σ. Αξιώτη, βοηθούμενο και από τον δυνατόν αέρα που δεν εκμεταλεύτηκαν οι επιθετικοί μας,  έφυγε ελάχιστα άουτ από την αντίπαλη εστία. Στο 29' ο Μαγνησιακός εκμεταλεύτηκε τη σύγχυση που επικράτησε στην άμυνα και έκανε το 2-1 με σουτ εντός περιοχής και έκλεισε το ημίχρονο έχοντας υπέρ του το σκορ αλλά και τις εντυπώσεις.
  
Η Ακρόπολη του β' μέρους ήταν πολύ καλύτερη από εκείνη του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο αυτό δεν άλλαξε τα πράγματα. Στο 50' ο Μάρας με πανέμορφη μπαλιά έβγαλε τον Τ.Κολυμήτρα μόνο απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό η Ακρόπολη  κινδύνεψε αλλά το πλασέ σε κενή εστία, από πλάγια  θέση, πέρασε επίσης άουτ. Η Ακρόπολη ρίσκαρε, έτρεξε, πίεσε, είχε πάθος και ομαδικό πνεύμα  και στο 71' ο Περικλής Μάρας  σε πλεονεκτική θέση, πιεζόμενος ωστόσο,   δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα ήθελε  και η μπάλα έφτασε αδύναμα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα (79') που απέκτησε η Ακρόπολη μετά από αποβολή  αντιπάλου ποδοσφαιριστή (δύο κίτρινες) δε στάθηκε ικανό να αλλάξει τα πράγματα κι έτσι ο Μαγνησιακός πανηγύρισε δικαίως πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες εκ νέου σε μια εβδομάδα, αυτή τη φορά για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, άγνωστο σε ποιο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.
Πλέον η Ακρόπολη αφήνει αυτό το παιχνίδι πίσω της και επικεντρώνεται στο μεγάλο της φετινό στόχο που είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, πράγμα που σημαίνει πως κάθε βαθμός θα είναι ζωτικής σημασίας.
Σήμερα για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν οι : Ντίκας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ζ, Σουλιώτης, Κολυμήτρας Τ., Πίνας Γ (54' Παλάντζας Γ.), Κολυμήτρας Κ, Τσιουμπέκος (55' Νασιόπουλος)
***Πολύ καλή θεωρούμε πως ήταν η διαιτησία του κ. Καραγιάννη Δ. και των βοηθών του, από τους οποίους δεν υπάρχει κανένα παράπονο.