Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ακρόπολη-Θησέας Αγριάς 1-1 (1-1)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:

ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΙΔΗΡΟΥ ΜΠΕΤΟΝ
ΣΤΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΜΗΝΙΟΥ 10 (όπισθεν πρώην ΦΑΓΕ)
τηλ: 2421086017 & 2421068434
Κιν. 6977458770 & 6976401055



 Γλυκόπικρη γεύση αφήνει στην Ακρόπολη το 1-1 απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας Θησέα Αγριάς αφού μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της ομάδας μας δεν συνοδεύτηκε από νίκη. Παράλληλα υπάρχουν πάρα πολλά και μεγάλα παράπονα από τον διαιτητή κ. Παπαγεωργίου ο οποίος θεωρούμε πως αδίκησε την Ακρόπολη σε καίριες στιγμές του παιχνιδιού, ωστόσο μπορεί τώρα να μην μας απασχολούσε τίποτα από όλα αυτά εάν οι ποδοσφαιριστές μας αξιοποιούσαν έστω μία από τις πάρα πολλές ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. 



Μόλις στο 7' ο Αγγ. Κολημήτρας που σήμερα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη συρτή σέντρα του Πούλιου και να στείλει την μπάλα στο κενή εστία. Στο 19' ο Ανατολής πιεζόμενος δεν έπιασε όσο καλά θα ήθελε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή  με την μπάλα να φεύγει λίγο. Στο 22' ο Καραμπίνης ντρίπλαρε τον αντίπαλο αμυντικό και ενώ τρεις ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης βγαίναν μόνοι με τον τερματοφύλακα ο βοηθός ( Καϊδης) υπέδειξε κακώς πως η μπάλα είχε βγει πλάγιο. Στο 27' πάλι ο Καραμπίνης που επίσης ήταν πολύ καλός σήμερα απέφυγε πάλι το μαρκάρισμα του αμυντικού και βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Θησέα, εκεί ανατράπηκε (κράτημα με τα χέρια) λίγο πριν μπει στην περιοχή αλλά ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση δεν υπέδειξε την παράβαση. Αντίθετα λίγο μετά υπέδειξε ένα πέναλτι υπέρ του Θησέα ξεσηκώντας θύελλα διαμαρτυριών εντός και εκτός γηπέδου, ένα πέναλτι που κατά την άποψη μας ήταν "τραβηγμένο από τα μαλλιά" σε υποτιθέμενη ανατροπή αντιπάλου από τον Γ. Μόσιο που σήμερα είχε αμυντικό ρόλο και τα πήγε περίφημα. Το πέναλτι εκτελέστηκε και μετατράπηκε σε γκολ στο 30'.



Η Ακρόπολη ωστόσο που συνεχώς πίεζε και απειλούσε είχε την απάντηση. Στο 37' ο Κ.Κολυμήτρας (φώτο επάνω) που όργωσε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του γηπέδου σήμερα και αποτέλεσε ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα μας έστειλε συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του 18χρονου Σταύρου Αξιώτη, μετά από χτύπημα φάουλ, κι αυτός με τη σειρά του την έστειλε με δύναμη στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Θησέα κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-1. Ο Σταύρος Αξιώτης είναι ο 10ος ποδοσφαιριστής της Ακρόπολης που σκοράρει φέτος κι αυτό το γκολ έρχεται ως επιστέγασμα μιας εξαιρετικής χρονιάς που πραγματοποιεί φέτος φορώντας τη φανέλα με το 3. Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα μας που συνέχισε να πιέζει. Το 43' ο Καραμπίνης σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ αλλά λίγο πριν υπήρχε υπόδειξη οφ-σάϊντ. Και στο 45' και πάλι ο Καραμπίνης σε κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού ο τερματοφύλακας του Θησέα την έδιωξε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον κ. Παπαγεωργίου να "κιτρίνιζει" σεχδόν τη μισή Ακρόπολη βάζοντας τα νεύρα όλων μας σε μια απίστευτη δοκιμασία.  Ενώ θα πρέπει να πούμε πως σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η εστία της Ακρόπολης δεν κινδύνεψε σοβαρά αφού σήμερα η ομάδα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο.



Ούτε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο η Ακρόπολη απειλήθηκε ιδιαίτερα, ακόμη και σε σημεία του παιχνιδιού που ο Θησέας πίεζε δεν του επιτρέψαμε να κάνει την μεγάλη φάση. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο θεωρούμε πως θα πρέπει να κάνουμε μια ιδιαίτερη μνεία σήμερα. Πρόκειται για τον Περικλή Μάρα που αποτέλεσε τον εγκέφαλο ολόκληρης της αμυντικής λειτουργίας και μετέτρεψε αυτό που συνήθως αποτελεί το αδύναμο σημείο της Ακρόπολης φέτος, την άμυνα, στο δυνατό της όπλο. Μαζί με τον Γιάννη Μόσιο δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο και κράτησαν μακριά από την εστία μας μια επίθεση γεμάτη ποιότητα, που είναι και από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Αντιθέτως η Ακρόπολη έπαιξε εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις,  έφτασε πολλές φορές με αξιώσεις στην εστία του Θησέα χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ. Στο 80' ο Λάμπρος Παλάντζας, η κλάση του οποίου έχει λείψει πολύ από την Ακρόπολη αφού ο τραυματισμός του στο παιχνίδι του α' γύρου με τον Αία Σούρπης τον κράτησε μακριά, βέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκήπερ του Θησέα αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Ήταν μια ακόμη από τις πολλές ευκαιρίες που είχαμε σήμερα να πάρουμε το παιχνίδι. Στο 5λεπτο των καθυστερήσεων ο κ. Παπαγεωργίου δυστυχώς έβλεπε μόνο μια ομάδα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έκλεισε την Ακρόπολη στα καρέ της με συνεχείς υποδείξεις φάουλ. Όταν κάποια στιγμή η μπάλα βγήκε από τα καρέ και η Ακρόπολη βγήκε στην αντεπίθεση με τέσσερις ποδοσφαιριστές έναντι δύο, ο κ. Παπαγεωργίου έκρινε σωστό να σφυρίξει τη λήξη.  Σαφώς το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, η Ακρόπολη έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως αδικείται από σκορ αυτό. Ωστόσο κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση , αφού δεν υπήρξανε υστερήσαντες. Τα 14 παιδιά που σήμερα χρησιμοποίησε ο Κώστας Μπέας κάνανε τα πάντα για βγει όσο το δυνατόν πιο κερδισμένη η ομάδα κατανοώντας τη  σημασία του σημερινού παιχνιδιού. Ωστόσο έστω και αυτόν τον βαθμό τον έχουμε απόλυτη ανάγκη. Κι ίσως σήμερα τον πανηγυρίζαμε γιατί ο Θησέας κάθε άλλο παρά τυχαία ομάδα είναι αλλά δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Η Ακρόπολη το Σάββατο παίζει ένα οριακό παιχνίδι, με Κένταυρο εντός,  και πλέον κάθε αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν θα είναι καλό. Οπότε το μυαλό όλων ήδη βρίσκεται εκεί. Για την Ακρόπολη σήμερα αγωνίστηκαν: Παπούλιας, Φώτου Δ (60' Λ.Καπουράνης), Αξιώτης, Μάρας, Μόσιος Ζ, Καραμπίνης, Κολυμήτρας Κ, Κολημήτρας Αγγ. (64' Παλάντζας Γ.), Ανατολής (72' Λ. Παλάντζας), Μόσιος Γ., Πούλιος.  
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.