Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΓΣ Αλμυρού-Ακρόπολη 5-1 (4-1)

Ελλειπής και με το βλέμμα στην νέα χρονιά αγωνίστηκε η Ακρόπολη.

 Μια μάλλον αναμενόμενη ήττα γνώρισε σήμερα το απόγευμα στην έδρα του πρωταθλητή ΓΣ Αλμυρού η Ακρόπολη  με το βαρύ 5-1 που αποτελεί και την πιο βαριά ήττα στο πρωτάθλημα που τελειώνει το ερχόμενο Σάββατο και βρίσκει την ομάδα μας στη β' Τοπική.  Ωστόσο θα πρέπει να πούμε πως αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις και πως από πλευράς τού προπονητή δόθηκε χρόνος σε αρκετούς νεαρούς που θα αποτελέσουν το αύριο της Ακρόπολης. Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 3' και στο 4' όταν Τ. Κολυμήτρας και Ν. Πούλιος από πολύ κοντά μόνοι απέναντι στον τερματοφύλακα απέτυχαν να σκοράρουν σε δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ. Ο Αλμυρός είχε δοκάρι στο 6' κι από εκεί και έπειτα με ένα επιθετικό κρεσέντο έφτασε να έχει κάνει το σκορ στο 31' 4-0  αφού μετά την κακή παρένθεση της Σκιάθου την προηγούμενη αγωνιστική (και απογοητευτική για όλους εμάς που θαυμάζαμε το ποδόσφαιρο που έπαιξε φέτος) ξανάγινε απέναντι της η γνωστή καλή ομάδα που δικαίως φτάνει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι πάτησαν φρένο έχοντας το μυαλό τους στη φιέστα που ακολούθησε αμέσως με το σφύριγμα της λήξης. Η Ακρόπολη μείωσε σε 4-1 με τον 15χρονο Φ. Φώτου που πλάσαρε από κοντά στο 42' μετά από εκπληκτικό σλάλομ του Ν. Πούλιου και πάσα ασίστ.


Ο Ν. Πούλιος ήταν ο κορυφαίος για την Ακρόπολη και αν ο τραυματισμός του δεν στερούσε τις υπηρεσίες του για έναν ολόκληρο γύρο ίσως τα πράγματα να ήτανε αλλιώς σήμερα.

  Τη σφραγίδα του Ν. Πούλιου φέρει και η μεγαλύτερη φάση που είχαμε στο β' μέρος αφού το εξαιρετικό βολέ του από πολύ πλάγια αριστερά  στην κυριολεξία τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων στο 51'. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε για τους γηπεδούχους στο 75' με εξαιρετικό πλάγιο σουτ  κι αυτό ήταν ίσως το πιο όμορφο γκολ του Γ.Σ Αλμυρού. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι η συμμετοχή παιδιών όπως ο Αν. Ανατολής (14χρονών) και ο Γ. Μανώλης (16χρονών) που με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους φέτος έδειξαν πως από την επόμενη χρονιά θα μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο νέο ξεκίνημα που θα επιχειρηθεί. 
Συγχαρητήρια στον Γ.Σ . Αλμυρού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για την ομάδα του Γυμναστικού έχουμε να πούμε πως δικαίως έφτασε στον τίτλο γιατί έπαιξε με διαφορά το πιο εντυπωσιακό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο στην κατηγορία, μια ομάδα πραγματικά που χαιρόσουν να την βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο αρκετά πλούσιο για το οποίο τα όρια της Α' Τοπικής ήταν στενά και δικαίως τα έσπασε για να αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στο περιφερειακό. Όμως, θα το ξαναπούμε και μάλιστα με μεγάλη πικρία, από μια τέτοια ομάδα περιμέναμε να έχει την ίδια αγωνιστική  συμπεριφορά σε όλα τα παιχνίδια. Έστω και έτσι εμείς συγχαίρουμε την ομάδα του Αλμυρού και της ευχόμαστε να έχει μια καλή παρουσία και να μείνει πολλά χρόνια στο Περιφερειακό για εκπροσωπήσει το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Κατά τα άλλα είχαμε μια πραγματικά άψογη φιλοξενία ενώ η ΑΨΟΓΗ διαιτητική τριάδα (Τρυφωνίδης, Κρητικός Γ. και Σακκάς) θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η τριάδα στον αγώνα μας με την Αγία Παρασκευή στις 7/5/2011 για να μας δοθεί το δικαίωμα να διεκδικήσουμε με ίσους όρους τις όποιες ελπίδες είχαμε για παραμονή. Όπως και να 'χει πάντως υπενθυμίζουμε σε κάποιους πως όσα γίνανε σε εκείνον τον αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝΕ όσο γρήγορα θα θέλανε αυτοί γιατί για μας πρόκειται για ένα τεράστιο διαιτητικό σκάνδαλο και για μια τεράστια προσβολή στην καθ' όλα έντιμη και αιματηρή εφετινή μας προσπάθεια.
 Σύνθεση: Ντίκας, Φ. Φώτου, Αξιώτης, Σουλιώτης Α., Κολιαμήτρας Θ., Παλάντζας Γ. (35' Ανατολής Αν.), Τσούτσας Μ. (35' Καραμπίνης), Φώτου Δ, Κολυμήτρας Τ. (λ.τ. 70' Μανώλης ), Κολυμήτρας Κ., Πούλιος.