Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αγ. Παρασκευή-Ακρόπολη 4-1 (2-0)

Τις τελευταίες της ελπίδες για παραπονή έχασε η Ακρόπολη μετά την σημερινή της ήττα από την ομάδα της Αγ. Παρασκευής με 4-1, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την κάκιστη διαιτησία του κ. Τριάντου και της κ. Μπέλου οι οποίοι δυστυχώς αποδείχτηκαν μη επαρκείς για τη κρισιμότητα του σημερινού παιχνιδιού αφού κατά την άποψη μας κάνανε ότι ήταν δυνατόν για να ηττηθεί η Ακρόπολη και να την οδηγήσουν στη β' κατηγορία ενώ θα πρέπει να πούμε πως ακόμη και με νίκη σήμερα πάλι οι ελπίδες θα παραμέναν μηδαμινές βάσει των σημερινών αποτελεσμάτων, πολλά εκ των οποίων πραγματικά προκαλούν γέλιο αφού όπως φαίνεται σχεδόν όλες οι ομάδες θυμόταν την ιστορία τους μόνο παίζοντας με την Ακρόπολη. Στην ομάδα μας μένει ωστόσο η ικανοποίηση πως αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια ενώ δέχτηκε πολλές φορές έναν διαιτητικό πόλεμο χωρίς προηγούμενο με αποκορύφωμα την σημερινή κακόγουστη παράσταση. 

                                                          ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 7' ο Τ. Κολυμήτρας φεύγει μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά με αρκετή καθυστέρηση η κ. Μπέλου επινοεί οφ-σάϊντ λίγο πριν γίνει το 0-1.
Στο 17' και στο 23' με σχεδόν δυο πανομοιότυπα γκολ, από ασυνενοησία στην άμυνα,  η Ακρόπολη βρίσκεται πίσω με 2-0.
Στο 31' ο Ν. Πούλιος μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα στέλνει την μπάλα στα χέρια του.
Στο 35' η ίδια φάση επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστή τον Τ.Κολυμήτρα
Στο 39' ο Περικλής Μάρας δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία.
Στο 42' ο Στραβέλας χτυπά εκτός φάσης τον Τ. Κολυμήτρα, ο διαιτητής και η βοηθός δεν δείχνουν τίποτα, ο αμυνόμενος της Αγ. Παρασκευής πιάνει την μπάλα με τα χέρια εντός της μεγάλης περιοχής, οι πάιχτες της Ακρόπολης διαμαρτύρονται αλλά ο διαιτητής, εκτός τόπου και χρόνου, δείχνει...άουτ.
Στο 47' ο διαιτητής κ. Τριάντος αρκετά φανερά αγχωμένος από την επιθετική προσπάθεια της Ακρόπολης δείχνει ανάποδα αμυντικό φάουλ τη στιγμή που η βοηθός του δείχνει επιθετικό φάουλ. Στην εξέλιξη της φάσης γίνεται το 3-0 με τους παίχτες της Ακρόπολης φανέρα εκνευρισμένους πλέον.
Η ομάδα μας καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια και μειώνει σε 3-1 με πέναλτι του Κ. Κολυμήτρα στο 68'
 Ο κ. Τριάντος αγνοεί τον βοηθό του κ. Κόκκαλη σε τουλάχιστον δυο φάσεις όπου υπάρχουν υποδείξεις υπέρ της Ακρόπολης ενώ οι γηπεδούχοι αναλώνονται σε ένα παιχνίδι καθυστερήσεων και δήθεν τραυματιστμών κόβοντας με αυτόν τον τρόπο πολλές φορές τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας μας που επέλεξε να κάνει φερ-πλέυ.
Στις καθυστερήσεις ο κ. Τριάντος δίνει πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι του Σ. Αξιώτη στη γραμμή της εστίας τον οποίο όμως δεν αποβάλλει, ενδεικτικό της ακαταλληλότητας του συγκεκριμένου διαιτητή,  και έτσι γίνεται το 4-1.
Στο τέλος κάποιοι θέλοντας να κερδίσουν και την μάχη των εντυπώσεων καλούν δυο περιπολικά στο γήπεδο χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος. Εν τέλει τα περιπολικά έφυγαν, ο κόσμος έφυγε αλλά παρέμεινε ένα σύννεφο βλακείας να αιωρείται στην ατμόσφαιρα και να μας θυμίζει πως κάποια πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, γιατί αν αλλάξουν τότε υπάρχει κίνδυνος να θιχτούν τα συμφέροντα ορισμένων και είναι κρίμα να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι για αφελείς που πιστεύουν σε ιδέες και υπηρετούν αμερόληπτα αλλά για ανθρώπους που το θέλουν κομμενο και ραμμένο στα συμφέροντα τους. Δεν πειράζει. Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Κάποιοι μπορούν να ισχυρίζονται πως για την Ακρόπολη τελείωσαν όλα εδώ σήμερα. Κάποιοι άλλοι πως ξημερώνει μια καινούργια μέρα που θα φέρει αλλαγές. Όπως και να έχει όμως για μέρες σαν την σημερινή ευτυχώς που υπάρχει η ανθρώπινη μνήμη και δεν πρέπει να πετάξουμε τίποτα από το μυαλό μας.
Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Φ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Σουλιώτης Β, Παλάντζας Γ. ( 75' Τσούτσας Μ.), Φώτου Δ. (85' Τάμπας), Κολυμήτρας Τ, Κολυμήτρας Κ., Πούλιος.
                                                
                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
     Όσα θέλαμε να καταγγείλουμε όσον αφορά τη διαιτησία φέτος, τα έχουμε βροντοφωνάξει στη διάρκεια της περιόδου αφού ζήσαμε απίστευτες αστειότητες σε βάρος μας. Δεν πειράζει. Το πως διαχειρίζεται ο καθένας από εμάς την αξιοπρέπεια του είναι προσωπική υπόθεση. Ούτε θα αρχίσουμε να κλαίμε για την "κατάντια" του ποδοσφαίρου επειδή υποβιβάζεται η Ακρόπολη. Δεν υπάρχει καμιά κατάντια. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, άδικο ενίοτε. Μας το είπε και και η κ. Μπέλου σήμερα. Εμείς απλά έχουμε να της πούμε πως όταν και η ίδια νιώσει τόσο έντονη την αδικία όσο εμείς σήμερα τότε αυτά τα λόγια θα ηχήσουν πολύ ειρωνικά στα αυτιά της. Κατά τα άλλα αν όλες οι ομάδες αγωνιζότανε όπως αγωνίστηκε σήμερα η Αγία Παρασκευή εναντίον μας τότε η Ακρόπολη δεν θα ανήκε στις ομάδες που σήμερα υποβιβάζονται.  Όχι πως αυτό είναι καταστροφικό βέβαια. Εμείς ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους ποδοσφαιριστές μας για τη συγκλονιστική τους, φετινή προσπάθεια. Για όλους εμάς φέτος υπάρχει μια χαρά που κάποιοι την αγνοούν. Η χαρά να δίνεις τη μάχη σου και να αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά. Το λέμε για όλους αυτούς που εδώ και λίγο καιρό δεν τολμάνε να μας κοιτάξουν στα μάτια. Γιατί τελικά στη ζωή και στο ποδόσφαιρο  υπάρχουν πολλών ειδών "υποβιβασμοί". 
                                         ΤΟ   Δ.Σ.