Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ακρόπολη-Σαρακηνός 5-0 (1-0)

Μάγεψαν τα "πιτσιρίκια" της Ακρόπολης σήμερα.

 Μπορεί η Ακρόπολη σήμερα να αποχαιρέτησε και τυπικά την κατηγορία-εντελώς άδικα κατά την ταπεινή μας άποψη- όμως δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως άπαντες με τη λήξη τού παιχνιδιού φύγανε έχοντας κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον αυτής της ομάδας, η οποία έστειλε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα υπενθυμίζοντας σε όλους πως είναι ομάδα που παραδοσιακά "παράγει " ποδοσφαιριστές κι αυτό το χωριό στην οποία στεγάζεται, δηλαδή το αγαπημένο μας Σέσκλο, είναι από μόνο του μια σχολή ποδοσφαίρου.  Και δεν είναι φυσικά το σκορ το οποίο μας κάνει να μιλάμε με τόσο ενθουσιασμό αλλά το γεγονός πως η Ακρόπολη σήμερα έπαιξε επί το πλείστον με ποδοσφαιριστές με ελάχιστο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής και απέδωσε ένα απολαυστικό ποδοσφαιρικό θέαμα αφιερωμένο αποκλειστικά σε όσους κάνει το  τοπικό ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι κακώς εννοουμένων φιλικών σχέσεων οδηγώντας το σε ένα απίστευτο πισωγύρισμα. Απλά θα τους πούμε πως ακόμη και έτσι, όσοι φέτος κάνανε σκοπό τους να "ρίξουν"  την Ακρόπολη κατηγορία, πως αυτή η ομάδα είναι μεγάλο όνομα στο τοπικό ποδόσφαιρο για να αφεθεί να πάθει κακό από τόσο κοντόφθαλμες αντιλήψεις οι οποίες στο τέλος θα στραφούν ενάντια στις ομάδες τους. Και ήδη η νέα Ακρόπολη, σε πείσμα όλων, από αγωνιστικής άποψης τουλάχιστον, είναι εδώ, έτοιμη για τις προκλήσεις της νέας σεζόν. Γιατί οι μεγάλες ομάδες, ακόμη και στις άσχημες συγκαιρίες, χτίζουν και δημιουργούν, ενώ οι μικρές ασχολούνται με τους άλλους. 

Ο Τάσος Κολυμήτρας ανοίγει τον χορό των τερμάτων και δέχεται τα συγχαρητήρια από τους συμπαίχτες του.

   Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, και χωρίς καμία διάθεση να υποτιμήσουμε την καλή ομάδα του Σαρακηνού , θα πούμε πως το υπέρ μας 5-0 αδικεί την προσπάθεια της ομάδας μας  που έχασε σωρεία ευκαιριών, και θα χρειαζόταν μεγάλος χώρος για την καταγραφή τους, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πως απέδωσε ένα απολαυστικό θέαμα, απαλλαγμένη από οποιοδήποτε άγχος που ήτανε εντέλει και ένας από τους μεγαλύτερους μας εχθρούς στην φετινή περίοδο. Απλά θα κάνουμε μια απλή αναφορά στους σκόρερς λέγοντας για ακόμη μία φορά πως το 5-0 ήταν λίγο:
1-0 (26') Τάσος  Κολυμήτρας με όμορφο πλασέ μετά από ασίστ του αδερφού του Κώστα.
2-0  (55') Χρυσοβαλάντης Τάμπας με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ.
3-0 (68')  Τάσος Κολυμήτρας και πάλι με μακρινό ψηλοκρεμαστό πλασέ εκτός περιοχής, το πιο εντυπωσιακό γκολ της συνάντησης και ένα από τα καλύτερα φέτος.
4-0 (76') Κώστας Κολυμήτρας μετά από ασίστ του αδερφού του Τάσου, με κοντινό πλασέ.
5-0  (87')  Αξιώτης Σταύρος με κοντινό πλασέ.
  Επίσης θα πρέπει να πούμε πως σήμερα πήρανε το βάπτισμα του πυρός άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, ο 18χρονος Μαρσέλο Ντιάκου και ο 16χρονος Θοδωρής Αναστασίου.
Η καινούργια Ακρόπολη είναι κιόλας έτοιμη (στη φώτο Αναστάσης Ανατολής, εξαιρετικός στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός)

  Φυσικά δεν τίθεται θέμα για διακριθέντες σε ένα παιχνίδι που οι φίλοι της Ακρόπολης κυριολεκτικά παρακαλούσαν να μην τελειώσει. Και τα 14 παιδιά που έπαιξαν ήτανε εκπληκτικά.  Κι αν κάνουμε σήμερα μια εξαίρεση για να αναφερθούμε  στον Βενιαμίν της ομάδας, τον εικονιζόμενο Αναστάση Ανατολή είναι για να υπογραμμίσουμε πως ο φετινός υποβιβασμός μπορεί να είναι η αρχή για πολύ καλύτερα πράγματα για όλους μας. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής φέτος και δεν έχει κλείσει καν τα 15 χρόνια. Ωστόσο στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός (έχει αγωνιστεί και τρία ως αναπληρωματικός)στην απαιτητική θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού   έδειξε μια αγωνιστική ωριμότητα και αποτελεσματικότητα που θα τη ζήλευαν ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Και είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι γιατί δεν είναι ο μόνος. Γιατί στην Ακρόπολη έγινε και φέτος μια σοβαρή και σε βάθος δουλειά, παρ' όλες τις αντιξοότητες. Το έμψυχο υλικό που διαθέτει η Ακρόπολη είναι εκπληκτικό. Επιπλέον αποτελείται από παιδιά που αγαπάνε την ομάδα. Όμως αυτό που χρειάζονται αυτά τα παιδιά είναι να θωρακιστούν ως ομάδα από μια διοίκηση που θα εργαστεί μεθοδικά, από ανθρώπους που θα διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους σε ένα έργο που είναι και δημιουργικό και κοινωνικό. Το μοντέλο του ενός-δύο παραγόντων ηρώων αδικεί αυτήν την Ακρόπολη Σέσκλου. Έχουμε όλοι μας ηθικό χρέος να αγκαλιάσουμε αυτήν την ομάδα και να της δώσουμε το μεγάλο όραμα που ψάχνει εδώ και καιρό. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές που έχουν ως ένα από τα πρώτα τους μεγάλα όνειρα της ζωής τους να φορέσουν τη φανέλα της Ακρόπολης, ποδοσφαιριστές που αγοράζουν μόνοι τους το υλικό, που αγωνίζονται κουβαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς  και ποδοσφαιριστές που χάνουν από τη δουλειά τους για να βοηθήσουν την ομάδα σε εποχές που τέτοιοι ηρωισμοί ισοδυναμούν με τρέλες, τότε θα είναι κρίμα  να μη βρεθεί  μια διοίκηση διατιθεμένη να δώσει σε αυτό το σωματείο τις πραγματικές του διαστάσεις. 
Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Φ., Αξιώτης Σ., Σουλιώτης Α (70' Ντιάκου), Κολιαμήτρας Θ. (80' Αντωνίου) , Ανατολής Αν, Τσούτσας, Φώτου Δ, Κολυμήτρας Τ., Κολυμήτρας Κ., Τάμπας (60' Μανώλης)


  ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ
Κώστας Κολυμήτρας: πρώτος σκόρερ για φέτος με 8 γκολ και με τεράστια συνεισφορά στον δημιουργικό και ανασταλτικό τομέα.

Σταύρος Αξιώτης, το αριστερό μπακ της ομάδας με 5 γκολ φέτος και έχοντας διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα, ένα παιδί που τα έδινε όλα  σε κάθε αγώνα της ομάδας.

Φώτης Φώτου, βασικός στα 15 χρόνια ρου, ένα από τα διαμαντάκια της νέας γενιάς της Ακρόπολης (με 2 γκολ στο ενεργητικό του φέτος)

Ο Σάκης Κολιαμήτρας δίνει τη θέση του στον Θοδωρή Αντωνίου και αποχωρεί καταχειροκροτούμενος. Μια λέξη μόνο: ΣΗΜΑΙΑ. Ο άνθρωπος που αγωνίστηκε με απίστευτο πάθος όλη τη χρονιά έχοντας τραυματισμένα και τα δύο του πόδια.  Παράδειγμα για όλους μας. 

Ο Χρυσοβαλάντης Τάμπας δέχεται τα συγχαρητήρια του Α. Σουλιώτη για το πρώτο του  φετινό γκολ. Στα 19 του χρόνια έχει να δώσει πολλά στην ομάδα και αυτός.

Μόνιμο σκηνικό η πολιορκία στα καρέ του Σαρακηνού σήμερα, ο οποίος ευτύχησε να έχει, για ακόμη φορά, σε εκπληκτική μέρα τον τερματοφύλακα του. 

Ο Γιάννης Μανώλης (16) όποτε αγωνίστηκε έδειξε πως μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν. 

Βάπτισμα τού πυρός για τον 18χρονο Μαρσέλο Ντιάκου που παίρνει τη θέση του Α. Σουλιώτη ο οποίος σήμερα ήταν  η ψυχή της αμυντικής μας λειτουργίας.

Μία από τις ελάχιστες φορές που απειληθήκαμε σήμερα αλλά και ο τερματοφύλακας μας Δημήτρης Ντίκας, στο βάθος,  ήταν εξαιρετικός. 


Ο Σταύρος Αξιώτης μόλις έχει πετύχει  το 5-0 στο 87' και ο πολύ καλός σήμερα διαιτητής (Τσάγγαρης) λήγει εσπευσμένα το παιχνίδι. 


Οι ποδοσφαιριστές στείλανε σήμερα το δικό τους ηχηρό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις.


Η αγωνιστική αξιοπρέπεια δεν υποβιβάζεται ποτέ. Αποχαιρετά με τη χρονιά μ' αυτήν την όμορφη εικόνα, σαν οικογένεια που είμαστε. Και μια δυνατή φωνή υποσχόμαστε γρήγορη επιστροφή στην κατηγορία όπου ανήκουμε:
Α-ΚΡΟ-ΠΟ-ΛΗ !!!