Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει (γερμανική παροιμία)


      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




 Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουμε σοβαρές ενδείξεις πως ορισμένα σωματεία, που κανονικά θα έπρεπε να είναι αδιάφορα , διακατέχονται από την  εμμονή  να δουν την Ακρόπολη να υποβιβάζεται στη Β' Τοπική, προφανώς επειδή αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τους δικούς τους στόχους και επειδή τα βήματα προόδου που έχουμε κάνει σαν σωματείο τους έχουν αφήσει πολύ πίσω μας,   έχουμε να πούμε τα εξής: 
1ον. Αυτά τα πράγματα ουδέποτε μένουν κρυφά και αργά ή γρήγορα θα ξέρουμε πως και τι. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, στην προκειμένη περίπτωση θα τα ξέρουμε πολύ γρήγορα ενώ ήδη κάποια πράγματα αρχίζουν να διαφαίνονται σιγά-σιγά.
2ον. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι κύκλος και αυτοί που παριστάνουν  σήμερα τους αυτόκλητους τιμωρούς  θα είναι οι  ικέτες του αύριο (και τανάπαλιν). Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει την περίοδο 2010-11, τουλάχιστον για όσους μπορούν να δουν λίγο πέρα από την μύτη τους.
3ον (και σπουδαιότερο) Αυτήν την στιγμή αν κάτι θα έπρεπε  να μας απασχολεί ΟΛΟΥΣ είναι το αύριο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, διαγράφεται δυσοίωνο και ζοφερό. Αυτό σημαίνει πως το ερώτημα τώρα θα έπρεπε να είναι όχι ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν φέτος αλλά πόσες ομάδες θα καταφέρουν να ξεκινήσουν του χρόνου. Ο κοινός μας αντίπαλος είναι το η επόμενη μέρα την οποία καλούμαστε να  αντιμετωπίσουμε, θέλοντας και μη. Αλλά αυτό προϋποθέτει αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι μια παλαιοπαραγοντική αντίληψη που κρατά τα πράγματα στο τέλμα. Εμείς  θα δώσουμε ως ομάδα τον αγώνα που οφείλουμε να δωσουμε αλλά συμπαρασόμαστε πρωτίστως με τις ομάδες που αγαπάνε το τοπικό ποδόσφαιρο και έχουν να προτείνουν πράγματα για τη βελτίωση τους και αυτού του είδους οι συμμαχίες είναι οι μοναδικές συμμαχίες στις οποίες δεχόμαστε να συμμετάσχουμε.
 Πολύ φοβούμαστε πως η συνέχεια αυτής της ανακοίνωσης θα δωθεί από την ίδια την εξέλιξη τον πραγμάτων που δυστυχώς θα είναι οδυνηρή για πολλές ομάδες (και μακάρι να διαψευστούμε).  Το καμπανάκι του κινδύνου έχει ήδη χτυπήσει για όλους μας  αλλά εμείς στρουθοκαμηλίζουμε και ασχολούμαστε με πράγματα που σε έναν δυο μήνες μπορεί να μην έχουν καμία απολύτως ισχύ. Ή αλλιώς: εδώ ο κόσμος καίγεται....