Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ακρόπολη- Πρωτεσίλαος 2-2 (0-1)


Συγκλονιστικό το ματς, σήμερα στο Σέσκλο.

 Δυο πολύτιμους βαθμούς άφησε η Ακρόπολη στο γήπεδο της, μετά από  ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς που παρακολουθήσαμε φέτος στην έδρα μας, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρωτεσίλαο αν και έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Πιστεύουμε πως το τελικό 2-2 αδικεί την τεράστια προσπάθεια της ομάδας μας ωστόσο θα πρέπει να πούμε πως, παρ' όλη την απογοήτευση που έίναι σίγουρα μεγάλη, τίποτα δεν έχει χαθεί για την Ακρόπολη που θα δώσει την μάχη της μέχρι τέλους κι όπου βγει. Απλά αυτό που θα πούμε για μία ακόμη μία φορά είναι πως η βιωσιμότητα των ομάδων δεν εξαρτάται από έναν ενδεχόμενο υποβιβασμό, που αποτελεί μέρος του ποδοσφαίρου και θα πρέπει να το δεχτούμε ψύχραιμα και πολιτσμένα, αλλά από την έλλειψη σχεδίου με μεγάλο χρονικό ορίζοντα και φυσικά από μια φιλοσοφία τού τύπου "την γλυτώνουμε σήμερα  κι αύριο βλέπουμε...".  

Πανταχού παρόν ο Περικλής Μάρας που ήταν ο κορυφαίος της Ακρόπολης, σήμερα

 Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, θα λέγαμε πως η Ακρόπολη πλήρωσε ουσιαστικά τη δυστοκία της στο α' μέρος αφού όχι μόνο  έχασε τρεις απίστευτες ευκαιρίες αλλά επιπλέον τιμωρήθηκε από την μπάλα αφού βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 0-1 με γκολ που επιτεύχθηκε με αντεπίθεση στο 43'. Προηγουμένως οι  Βαγγέλης Σουλιώτης στο 2' (κοντινή κεφαλιά που αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα),  Μάρας στο 11' (σε πανομοιότυπη φάση) και ο ίδιος παίχτης στο 31' (κοντινή κεφαλιά που την τελευταία στιγμή κόντραρε σε σώματα αμυνομένων και πέρασε κόρνερ)  δεν μπόρεσαν να βάλουν την Ακρόπολη μπροστά στο σκορ. Στο ημίχρονο υπήρξε ένταση και απειλήθηκε γενική σύρραξη, ωστόσο επιλέγουμε να μην πούμε τίποτα περαιτέρω αφού πρόκειται για πράγματα στενάχωρα που κάνουν τον ρόλο όλων μας άχαρο  επειδή βρισκόμαστε εδώ γιατί πρώτα από όλα είμαστε εθελοντές και υπηρέτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού.  Και κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί μια σπίθα και μόνο να πάρουν όλα φωτιά. Ευτυχώς όμως επικράτησε ηρεμία και έτσι οι δύο ομάδες επιστρέψαν στον αγωνιστικό χώρο και πρόσφεραν θέαμα. Το δεύτερο μέρος δεν είχε τις ευκαιρίες του πρώτου αλλά είχε πολλά γκολ. Έτσι η Ακρόπολη στο 51' με από κόρνερε και προβολή του Περικλή Μάρα που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδοου, κατά την άποψη μας, έκανε το 1-1. Ο Πρωτεσίλαος ξαναμπήκε μπροστά στο σκορ με ένα σουτ εκτός περιοχής στο 68'. Αλλά ο Σταύρος Αξιώτης στο 79' έκανε το 2-2 με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα μας που τώρα μπορεί να φαντάζει λίγος  δεν αποκλείεται  να αποδειχτεί χρυσός για τη συνέχεια.
Μια δύσκολη αποστολή έφερε σε πέρας ο κ. Χαλβατζάκος και οι βοηθοί του τους οποίους η Ακρόπολη συγχαίρει.
Πάντως ό,τι κι αν γίνει στο τέλος θα πρέπει όλοι μας να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Μπορεί να αγαπάμε τις ομάδες μας, να είμαστε πιεσμένοι κάποιες στιγμές, να θέλουμε να τις δουμε να πετυχαίνουν  τους σκοπούς της αλλά όλο αυτό πρέπει να μπαίνει σε ένα πλαίσιο. Και αν συμβεί κάποιες στιγμές να ξεφεύουμε από τα όρια θα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα και τη σωφροσύνη για να ξέρουμε που σταματάμε. Γιατί εύκολα ξεκινά ένας πόλεμο αλλά πολύ δύσκολα σταματά και όλοι εμείς που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, ειδικά όσοι που έχουν μικρότερη προϋπηρεσία,   θα πρέπει να ξέρουμε οι καλές σχέσεις των σωματείων είναι κατάκτηση των παραγόντων και πως κάποτε υπήρχαν κάποια  παιχνίδια που δεν τελειώναν ποτέ επειδή αφήναμε τη λογική στην άκρη για χάρη εγωισμών χωρίς κανένα νόημα  και μικροσυμφερόντων που δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από αυτό που μας ορίζει σαν ανθρώπους: τον πολιτισμό. Πάντως πιστεύουμε πως η προσπάθεια που κατέβαλλε η διοίκηση της Ακρόπολης, να τελειώοσυν όλα ήρεμα και  άπαντες να φύγουν ανταλλάσοντας συγχαρητήρια, τελικά καρποφόρησε. Στο 83' η Ακρόπολη ζήτησε ένα φάουλ στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Πρωτεσίλαου αλλά ο κ. Χαλβατζάκος, κακώς θεωρούμε, το αρνήθηκε. Αλλά δεν μένουμε εκεί σε καμία περίπτωση. Σε τέτοια παιχνίδια πολλοί από εμάς δεν θα ήθελαν να είναι σε καμία περίπτωση διαιτητές. Η Ακρόπολη Σέσκλου συγχαίρει τη διαιτητική τριάδα (Χαλβατζάκος, Κατσαρός Κ, Σακκάς) και στέκεται ιδιαιτέρως στον πολύ νεαρής ηλικίας βοηθό κ. Σακά ο οποίος στα 17 του χρόνια έφερε σε πέρας την αποστολή του με αξιοθαύμαστο τρόπο και θάρρος αν αναλογιστούμε την απειρία του και το νεαρό της ηλικίας του. Χίλια μπράβο, γιατί οι διαιτητές δεν πρέπει να μας απασχολούν μόνο όταν δεν παίζουν καλά.
Σύνθεση : Ντίκας, Φώτου Φ, Αξιώτης, Μάρας (73' λτ Σοφολόγης) , Κολιαμήτρας Θ, Σουλιώτης  Β, Τσουκάλης Γ (46' Τσούτσας Μ.), Παλάντζας Γ. (65' Φώτου Δ), Κολυμήτρας Τ., Koλυμήτρας Κ., Πούλιος.