Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Θησέας-Ακρόπολη 4-0 (1-0)

Ο Βαγγέλης Σουλιώτης ήταν και πάλι εκπληκτικός αλλά η Ακρόπολη προδόθηκε από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων παιχνιδιών.

Δίκαιο ως αποτέλεσμα αλλά πέρα ως πέρα άδικο ως προς τις διαστάσεις που πήρε είναι το σημερινό 4-0 στο οποίο υποχρεώθηκε η Ακρόπολη από τον Θησέα στην Αγριά. Κι αυτό επειδή μέχρι το 73' που το σκορ ήταν 1-0  η Ακρόπολη ήταν στο παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Όμως θα  λέγαμε πως πλήρωσε την υπερπροσπάθεια των τελευταίων αγώνων και τους τραυματισμούς που από την αρχή της χρονιάς κυριολεκτικά δεν άφησαν την ομάδα να πάρει ανάσα. Ωστόσο θα πούμε πως η Ακρόπολη έστω και έτσι έχει καταφέρει εκπληκτικά πράγματα στον δεύτερο γύρο και έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στην κατηγορία γιατί έχει αποδείξει πως το δικαιούται. Από την άλλη ο Θησέας ήταν όσο καλός περιμέναμε, έπαιξε πλήρης, δεν χαλάρωσε σε καμιά στιγμή του αγώνα, ενώ ακόμη και μετά από το 4-0, που η Ακρόπολη είχε παρατήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι και σκεφτόταν το επόμενο,  συνέχισε να δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, που αποτέλεσε αιτία στιγμών έντασης,  προσπαθώντας να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ κάτι που ως εικόνα και μάθημα είναι χρήσιμο να μείνει στην μνήμη μας.

Και ο Τ. Κολυμήτρας ήταν από τους παίχτες που ξεχώρισαν.
 Οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση οδηγού πολύ νωρίς μόλις στο 2' με κοντινή κεφαλιά κι αυτό το γκολ ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που έκριναν τελικά την αναμέτρηση αφού η Ακρόπολη από πολύ νωρίς βρέθηκε να κυνηγά τον αντίπαλο της και θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις: στο 12' όταν στο πλασέ του Γαβρίλου Τσουκάλη οι αμυνόμενοι του Θησέα έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, στο 36' όταν ο Βαγγέλης Σουλιώτης έγινε κάτοχος της μπάλας από πολύ πλάγια και σούταρε στην κλειστή γωνία για να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στο 50' όταν ο Περικλής Μάρας δέχτηκε την μπάλα εντός της περιοχής σε πλεονεκτική θέση αλλά αιφνιδιάστηκε και την έστειλε άουτ και στο 63' όταν το απ' ευθείας φάουλ του Γαβρίλου Τσουκάλη πέρασε λίγο άουτ.  
Μεγάλες μάχες με δύναμη και ένταση στο χώρο τού κέντρου, με τον Κ. Κολυμήτρα να πρωταγωνιστεί ουκ ολίγες φορές.
Από την άλλη η Ακρόπολη μέχρι και το 73' ΄που έγινε το 2-0 η Ακρόπολη λειτούργησε πολύ καλά αμυντικά με τον Δημήτρη Ντίκα να έχει δυο σπουδαίες επεμβάσεις στο 43' και στο 69'. Όμως στο 2-0 μάλλον κρίθηκαν όλα αφού η απογοήτευση ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε από κει και έπειτα γεγονός που έκανε τον δείκτη του σκορ να ανεβεί στο τελικό 4-0 με άλλα δύο γκολ στο 79' και το 85΄ που όπως ήδη είπαμε το θεωρούμε άδικο όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού μέχρι και το 2-0.  Από κει και πέρα νομίζουμε πως οι ποδοσφαιριστές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια και αν έλλειπαν σε κάποιες στιγμές τα νεύρα θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Η ομάδα επικεντρώνεται πλέον στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με τον κυπελλούχο Πρωτεσίλαο που για μας είναι ένα παιχνίδι "χωρίς αύριο" το οποίο θα πρέπει να κερδηθεί για να αυξήσει τις πιθανότητες μας στην υπόθεση της παραμονής και να μας βοηθήσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Πολλαπλό ρόλο είχε και ο Περικλής Μάρας που είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που στα τελευταία παιχνίδια αναγκάζεται να αγωνιστεί, αν και τραυματίας.
Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από τη φιλοξενία του Θησέα ενώ θα πρέπει να πούμε πως άψογη ήταν και η διαιτησία των κκ. Σκουλά, Αγρέβη και Καπέσιου που είχανε πολύ δουλειά να κάνουν μέχρι ο Θησέας να καθαρίσει το παιχνίδι, αφού υπήρχαν δύσκολες φάσεις, σκληρά μαρκαρίσματα και σε κάποιες στιγμές μεγάλη ένταση. Και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε πως η Ακρόπολη δεν συγχαίρει τη διαιτησία μόνο όταν παίρνει τα αποτελέσματα που της αρέσουν. Αν κάτι αξίζει να σχολιαστεί είναι το γεγονός πως ότι βρίσκεται κάποιος στην κερκίδα δεν αποκτά αυτομάτως το δικαίωμα να γίνεται χυδαίος και να υποβιβάζει τον εαυτό του στην κατηγορία του υπάνθρωπου. Κι όσο κι αν λέμε πως ο ένας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να αντιδρά όσα και αν του λένε από την κερκίδα είναι φορές που απαιτείται να είσαι "συναισθηματικά νεκρός"  για να μείνεις παγερά αδιάφορος  στη χυδαιότητα. Συγγνώμη αλλά κάτι τέτοιο δεν νομίζουμε ΄πως έχουμε το δικαίωμα να το απαιτούμε από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ακούνε τον κάθε θρασύδειλο να χυδαιολογεί σε ό,τι για τον άλλο αποτελεί αδιαπραγματεύτη αξία, σε μια εποχή που- ΔΥΣΤΥΧΩΣ!- πάνε να χαθούν και αυτές σιγά.
Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Δ, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Σουλιώτης Β, Τσουκάλης Γαβρ. (66' Παλάντζας Χ.), Τσούτσας Μ. (46' Μόσιος Ζ) Κολυμήτρας Τ, Κολυμήτρας Κ. ( 80' Τάμπας), Πούλιος