Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ακρόπολη-Αίας Σούρπης 4-1 (2-0)


ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:



ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
SERVICE AΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΜΙΧΕΑ ΠΑΤΣΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΕΣΚΛΟ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 2421095139 & 6977988533


Μια τεράστια σε βαθμολογική και ψυχολογική σημασία νίκη  πέτυχε σήμερα το απόγευμα η Ακρόπολη Σέσκλου κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες που έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα, τον Αίαντα Σούρπης, με σκορ 4-1. Ωστόσο η νίκη αυτή ήρθε πολύ πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα αφού μέχρι το 73' το σκορ ήτανε 2-1 και η Ακρόπολη αγωνιζότανε με δέκα ποδοσφαιριστές. Χωρίς αμφιβολία όσοι βρέθηκαν σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σέσκλου παρακολουθήσαν ένα  χορταστικό παιχνίδι που τα είχε όλα: πολλά γκολ, πολλές ευκαιρίες, θέαμα, ποιότητα, πάθος, δύο πέναλτι, πολλές κίτρινες κάρτες και δύο κόκκινες.
 
Η Ακρόπολη Σέκλου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν  ήδη καταγραφεί τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ανατολή (2') , Μόσιο  Γιάνη (4') και Μόσιο Ζήση στο 10' να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση (στις δύο πρώτες λόγω σωστών επεμβάσεων του αντίπαλου τερματοφύλακα και στη τρίτη η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ). Ο πάντα επικίνδυνος επιθετικά Αίας αντέδρασε αλλά τα δύο πολύ καλά σουτ των επιθετικών του ( 18' και 21') βρήκαν τον Γιώργο Παπούλια σε ετοιμότητα,ο οποίος Γιώργος Παπούλιας ήταν για την Ακρόπολη Σέσκλου ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα παιχνίδι όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Κώστα Μπέα έκαναν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο.

Τελικά το γκολ που δικαιούτανε η Ακρόπολη ήρθε στο 25' με εκτέλεση πέναλτι από τον Γιάννη Μόσιο. Το πέναλτι κέρδισε ο Περικλής Μάρας που ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή και ήταν το πρώτο που κερδίζει η Ακρόπολη φέτος στο πρωτάθλημα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (29') έγινε το 2-0 με υποδειγματικό πλασέ από τον Κώστα Ανατολή, που σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και αύξησε τον αριθμό των τερμάτων που έχει σημειώσει φέτος σε τρία (3). 
 
Οι φιλοξενούμενοι βγήκανε μπροστά αλλά η αμυντική λειτουργία της Ακρόπολης για ακόμη μία φορά ήτανε πολύ καλή με τους δύο μέσους αμυντικούς μας (Κολιαμήτρας Θ και Κόκας) να καθοδηγούν αριστοτεχνικά την ομάδα και να κρατάνε μακριά τη μπάλα από την εστία μας. Κι αν στις αντεπιθέσεις που κάναμε ήμασταν πιο προσεχτικοί ίσως να είχαμε "κλειδώσει" το ματς από το πρώτο μέρος. Γιατί το 2-0 δεν είναι σκορ εφησυχασμού όταν έχεις απέναντι σου μια ομάδα με τόση εμπειρία και ευχέρεια στο σκοράρισμα.Κι αυτό αποδείχτηκε στο δεύτερο 45λεπτο.

 
Στο 59' η Ακρόπολη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τ.Κολυμήτρα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής της συνάντησης (που σήμερα είχε πολύ δύσκολο έργο καθώς οι δυνατές μονομαχίες ήταν πολλές) έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 64' η Ακρόπολη έμεινε  με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δύο κίτρινες του Σταύρου Αξιώτη. Σε εκείνη τη φάση ο Αίας κέρδισε φάουλ και στην εκτέλεση του έγινε το 2-1 με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Σε αυτό το σημείο η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς το μέρος των φιλοξενουμένων που στο 69' κέρδισαν δικαίως πέναλτι σε χέρι του Ζήση Μόσιου. Ωστόσο ο Γιώργος Παπούλιας απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του Μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου και δεν θα  ήτανε υπερβολή να πούμε πως στη δυνατή, συρτή εκτέλεση του πέναλτι (70') "καταβρόχθισε" την μπάλα αναγκάζοντας τους πάντες να τον χειροκροτήσουν. Στην αμέσως επόμενη φάση (71') ο Αίας έχασε μια απίστευτη ευκαιρία καθώς το σουτ στο κοντινό τετ-α-τετ έφυγε πολύ άουτ.


Η βοήθεια που χρειαζόταν η Ακρόπολη σε εκείνο το σημείο του αγώνα ήρθε από τον πάγκο και συγκεκριμένα από ένα 16χρονο παιδί, τον Δημήτρη Φώτου που στο 72' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε αρκετές λύσεις στο χώρο του κέντρου και έτσι σε συνδυασμό με τις εσωτερικές αλλαγές που πραγματοποίησε ο προπονητής Κώστας Μπέας αποκαταστάθηκε  η ισορροπία εντός του αγωνιστικού χώρου. Στο 73' η Ακρόπολη κέρδισε φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή   σε σκληρό μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Κ. Ανατολή που αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματισμένος (τη θέση του πήρε ο Λ. Παλάντζας). Την εκτέλεση ανέλαβε ο "μετρ"Κώστας Κολυμήτρας  και με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1  στο 74'. Ήταν το τέταρτο προσωπικό του τέρμα εφέτος, και το τρίτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ(!!!). Έτσι το παιχνίδι ήρθε και πάλι στα μέτρα της Ακρόπολης και στο 86' επήλθε και αριθμητική ισσοροπία καθώς σε νέο φάουλ εκτός περιοχής ο "αυτουργός" αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η εκτέλεση του φάουλ έγινε στο 87' με τους πρωταγωνιστές τους αδερφούς Μόσιου. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μόσιος "'εσπασε" την μπάλα στο Ζήση Μόσιο, αυτός σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά την αδύναμη απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Νωρίτερα η Ακρόπολη (85') η Ακρόπολη ζήτησε ένα ακόμη πέναλτι σε σπρώξιμο του Λ. Παλάντζα εντός της περιοχής. Στη φάση αυτή αποχώρησε και ο Λ.Παλάντζας τραυματσιμένος. Τη θέση του πήρε ο Πίνας Απ. Γεράσιμος που σήμερα έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Ακρόπολης.

Αυτή ήτανε η τρίτη νίκη της Ακρόπολης στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που την απομακρύνουν από τις τελευταίες θέσεις και τη σταθεροποιούν στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας. Ήταν επίσης το τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας για τον πρώτο γύρο, καθώς το παιχνίδι που απομένει με τον Πρωτεσίλαο (16η αγωνιστική) η Ακρόπολη αναμένεται να το πάρει στα "χαρτιά", με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τουλάχιστον,   λόγω της τιμωρίας της ομάδας του Πτελεού. Οπότε όλη μας η προσοχή επικεντρώνεται πλέον στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια έως το τέλος του α' γύρου ( Ιάσων Αλλης Μεριάς και Μαγνησιακός) όπου η ομάδα θα προσπαθήσει να κερδίσει ότι μπορεί. Για την Ακρόπολη έπαιξαν: Παπούλιας, Κόκας, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ζ, Κολυμήτρας Κ, Καραμπίνης ( 72' Φώτου Δ.), Ανατολής (73' λ.τ. Λ. Παλάντζας και 85' λ.τ. Πίνας Απ. Γερ.) Μόσιος Γ, Κολυμήτρας Τ.