Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Μαγνησιακός-Ακρόπολη 2-2 (1-1)


 Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε το σημερινό παιχνίδι στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής μεταξύ Μαγνησιακού και Ακρόπολης, στη μνήμη του αδικοχαμένου μας ποδοσφαιριστή Πίνα Γεράσιμου. Ήταν ένα παιχνίδι πραγματικά πολύ έντονο και ιδιαίτερο, από συναισθηματικής άποψης,  για όλους μας.


Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα η Ακρόπολη κατάφερε και πήρε τον πέμπτο της εκτός έδρας βαθμό απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ίσως ομάδα του πρωταθλήματος. Ήταν ένα "γεμάτο" από άποψης θεάματος ματς, παρόλο το βαρύ τεραίν,  και ίσως το τελικό 2-2 να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αν και πιστεύουμε πως και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να το είχανε κερδίσει.

                                     
Στο 27' η Ακρόπολη κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Κώστα Ανατολή, που ήταν σήμερα από τους καλύτερους της συνάντησης. Το πέναλτι έκτελεσε ο Γιάννης Μόσιος ωστόσο ο αντίπαλος τερματοφύλακας (φώτο επάνω) επενέβη εντυπωσιακά στη γωνία του και απέκρουσε την μπάλα. Στην επόμενη φάση ο Μαγνησιακός κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή μας και με απ' ευθείας εκτέλεση έκανε το 1-0 στο 28'. Ωστόσο η Ακρόπολη αντέδρασε και στο 37'. Ο Κώστας Ανατολής και πάλι, ήταν αυτός που  πέτυχε ένα παλληκαρίσιο γκολ με προβολή μέσα από την περιοχή κάνοντας το 1-1,  παρόλο που ο αντίπαλος αμυντικός τον παρεμπόδιζε τραβώντας του την φανέλα. Τόσο αυτό το γκολ όσο και το δεύτερο για την ομάδα μας δεν πανηγυρίστηκαν. Στο 41' η Ακρόπολη είδε να αποχωρεί από το παιχνίδι και να μεταβαίνει στο νοσοκομείο ο Βαλάντης Κόκας μετά από εναέρια σύγκρουση με συμπαίχτη του (Αξιώτης) που απέφερε, δυστυχώς, για τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα ένα ρινικό κάταγμα.
 
Ο Μαγνησιακός ξεκίνησε το β' μέρος με ένα γκολ από τα αποδυτήρια αφού στο 47' είδε την μπάλα, μετά από μακρινή σέντρα σουτ, να καταλήγει στα δίχτυα του Θάνου Ανατολή και έτσι να γίνεται   το 2-1. Η Ακρόπολη δεν κατέθεσε τα όπλα, βγήκε μπροστά,πάλεψε και είδε την προσπάθεια της να δικαιώνεται στο 58' όταν ο Τάσος Κολυμήτρας πέρασε την μπάλα με ωραίο πλασέ πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αξιοποιώντας εξαιρετική ασίστ του αδερφού του Κώστα Κολυμήτρα. 
  
Η συνέχεια του παιχνιδιού είχε πάθος, σκληρές μονομαχίες, δύναμη και οι δύο ομάδες έτρεξαν ακατάπαυστα προσπαθώντας να πάρουν τη νίκη, ενώ οι δύο τερματοφύλακες είχαν και από μία καλή επέμβαση σε δυνατά σουτ εκτός περιοχής: στο 67' ο τερματοφύλακας του Μαγνησιακού και στο 71' για την Ακρόπολη ο Θάνος Ανατολής. Ωστόσο δεν σημειώθηκε κανένα γκολ κι έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν παίρνοντας από έναν βαθμό, που  για την Ακρόπολη  έχει τεράστια σημασία εν όψει της συνέχειας.

Για την ομάδα μας που αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν σήμερα οι εξής ποδοσφαιριστές: Ανατολής Θ, Κόκας (41' λ.τ. Σουλιώτης Α.), Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ., Μόσιος Ζ., Κολυμήτρας Κ, Καραμπίνης ( 72' Φώτου Δ.), Ανατολής Κ, Μόσιος Γ, Κολυμήτρας Τ. (76' Τσουκάλης Γ.)
 *****Η διοίκηση της Ακρόπολης ευχαριστεί την ομάδα του Μαγνησιακού για τη φιλοξενία.