Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ακρόπολη-Νέοι Αθλητές Νίκης 2-1 (1-0)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3ο χλμ Ε.Ο. Βόλου Λάρισας
Τηλέφωνο 2421060546

Μια τεράστιας σημασίας νίκη κατάφερε να πάρει η Ακρόπολη, κόντρα στην ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα σε ένα παιχνίδι που, δυστυχώς, μας βρίσκει προβληματισμένους, αν μη τι άλλο, για την αντιμετώπιση που είχαμε από τους διαιτητές της συνάντησης, καθώς θεωρούμε πως στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ η Ακρόπολη προηγούταν 1-0, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πούλιου στο 16', το σκορ θα έπρεπε να ήτανε μεγαλύτερο υπέρ, αφού κατά την άποψη μας, μάς ακυρώθηκαν δύο κανονικότατα γκολ.

Το γκολ της νίκης για την Ακρόπολη ήρθε στο 2ο των καθυστερήσεων από τον Τάσο Κολυμήτρα που στο 56' είχε περάσει ως αλλαγή, που δέχτηκε πανέμορφη ασίστ από τον Καραμπίνη ο οποίος επίσης είχε περάσει ως αλλαγή στο 68'. Νωρίτερα οι Νέοι Αθλητές είχανε ισοφαρίσει σε 1-1 με όμορφο γκολ που προήλθε από σουτ εκτός περιοχής στο 55'.


Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ακρόπολη η οποία μπήκε αποφασισμένη να πάρει την νίκη, και είχε πολύ καλές ευκαιρίες. Στο διάστημα μεταξύ 24΄έως 29' είχε ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο, όπου σημειώθηκαν δύο γκολ χωρίς να μετρήσει κανένα. Στο 24' ο Πούλιος με όμορφη επέλαση από δεξιά σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 26' ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκμεταλευόμενος μια σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή, πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ, ενώ στο 29' πάλι η Ακρόπολη σημείωσε γκολ με τον Ανατολή το οποίο επίσης ακυρώθηκε, αυτή τη φορά με υπόδειξη για οφ-σάϊντ.


Στο β' μέρος η ομάδα των Νέων Αθλητών μπήκε πολύ δυνατά και πέρα από το γκολ της ισοφάρισης είχε πόλύ καλές ευκαιρίες αλλά ο Παπούλιας που στην κυριολεξία έπιασε τα άπιαστα σε τρεις περιπτώσεις (68', 69', 85') κράτησε όρθια την Ακρόπολη. Από το 70' και μετά το παιχνίδι έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα καθώς οι δύο όμαδες έδειξαν να ενδιαφέρονται μόνο για τη νίκη και οι φάσεις στις δύο εστίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Τεράστια ευκαιρία είχε και η Ακρόπολη στο 76' με τον Τάσο Κολυμήτρα να αδυνατεί να σκοράρει μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα (έστειλε άουτ την μπάλα) μετά από εξαιρετική ασίστ τού Ανατολή. Ό,τι όμως που δεν έκανε στη φάση αυτή, το έκανε, όπως προαναφέραμε, στο 92' με ένα εξαιρετικά όμορφο και ψύχραιμο πλασέ σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους πολλούς φίλους της ομάδας που ήρθανε σήμερα στο γήπεδο και την στήριξαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι δύο ομάδες τελειώσαν το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγω κόκκινων καρτών, στο 80' οι Νέοι Αθλητές και στο 86' η Ακρόπολη λόγω της αποβολής του Θ. Κολιαμήτρα.

Για την Ακρόπολη, που έκανε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, έπαιξαν: Παπούλιας, Καπουράνης Λ, Αξιώτης, Μάρας, Κόκας, Κολυμήτρας Κ, Κολημήτρας Άγγ. (55' Παλάντζας Λ), Ανατολής Κ (68' Καραμπίνης), Πίννας (Χ) Γεράσιμος (55' Κολυμήτρας Τ.), Πούλιος.



Πανηγυρικό κλίμα επικράτησε στο τέλος στα αποδυτήρια για τη σπουδαία αυτή νίκη, την οποία ολόκληρη η ομάδα την αφιερώνει στον άτυχο τερματοφύλακα μας, Δημήτρη Ντίκα, που τραυματίστηκε λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης κόντρα στον Αλμυρό, τη 2η αγωνιστική, και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις ολόκληρους μήνες. Για σένα Δημήτρη!!!