Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Αγροτικός Αϊδινίου-Ακρόπολη 0-0

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΑΦΗΣ ΑΓΩΝΑ:
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ
Ευστάθιος Β. Στύλας
Σαρακηνού 5 Νέα Ιωνία
Τηλέφωνα: 2421091303 & 6977477098

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΪΔΙΝΙΟΥ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ 0-0

Ένα πολύτιμο βαθμό κατάφερε να αποσπάσει η Ακρόπολη σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη έδρα από μία καλοδουλεμένη και επικίνδυνη ομάδα που σήμερα απέδειξε πως δεν έχει φτάσει τυχαία στους 8 του κυπέλλου ΕΠΣΘ, τον Αγροτικό Αϊδινίου.
Το παιχνίδι στο α' ημίχρονο θα λέγαμε ότι ήτανε μοιρασμένο με την Ακρόπολη να έχει μια ελαφρά υπεροχή και να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία στο 7' λεπτό της συνάντησης όταν ο Νίκος Πούλιος με μια πανέμορφη διείσδυση από αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά και πάσαρε στον Γεράσιμο (Χ) Πίννα ο οποίος πλάσαρε, ίσως λιγότερο δυνατά από όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Αγροτικού να αποτρέψουνε ένα γκολ, που αρχικά φαινόταν σίγουρο, ακριβώς πάνω στη γραμμή της εστίας.

Η Ακρόπολη, που για άλλη μία φορά είχε αρκετές ελλείψεις, συνέχισε το ίδιο καλά καθ' όλη τη διάρκεια του α' μέρους κι ίσως να είχε προηγηθεί εάν υπήρχε πιο καθαρό μυαλό όταν η μπάλα έφτανε, από δικές της οργανωμένες επιθέσεις, στην αντίπαλη περιοχή. Πάντως απέναντι μας βρήκαμε μια καλά οργανωμένη άμυνα που δυσκόλεψε πολύ την Ακρόπολη όταν έφτανε η στιγμή της τελικής προσπάθειας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για την Ακρόπολη με μία αναγκαστική αλλαγή καθώς έμεινε στα αποδυτήρια, με πόνους στον αστράγαλο, ο νεαρός Άγγελος Κολημήτρας που στα 45 πρώτα λεπτά που αγωνίστηκε πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και λέγαμε πως η αποχώρηση του ήταν πλήγμα για την Ακρόπολη που στο β' μέρος υποχώρησε. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η έμπειρη ομάδα του Αγροτικού που στα πρώτα δευτερόλεπτα του β' μέρους (46') είχε δοκάρι, σε ένα γέμισμα προς την περιοχή μας: η μπάλα έσκασε στο χόρτο , παίρνοντας μια περίεργη τροχιά, που λίγο έλλειψε να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα μας Γιώργο Παπούλια που την είδε να χτυπά στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και να φεύγει άουτ. Το δεύτερο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους που είχανε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους ωστόσο όσες απειλές δημιούργησαν προήλθαν κυρίως από στημένες φάσεις. Όμως πέρα από το γεγονός πως η Ακρόπολη παρουσίασε μια άψογη αμυντική λειτουργία, ο τερματοφύλακας μας Γιώργος Παπούλιας θωράκισε για ακόμη μία φορά την εστία μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και κάπως έτσι, θα λέγαμε, πως το τελικό 0-0 μάλλον κρίνεται δίκαιο.

Ένα πέναλτι ζήτησε ο Αγροτικός στο 72' σε μία φάση όμως ιδιαιτέρως δύσκολη όπου κοντά στη γραμμή του άουτ, και πολύ μακριά από την εστία, σηκώθηκε ένας όμιλος παιχτών να διεκδικήσει μια ψηλή σέντρα και η μπάλα ενδεχομένως να βρήκε σε κάποιο χέρι πριν περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 81' η Ακρόπολη, που στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε πιο επιθετικά, είχε την ευκαιρία να προηγηθεί όταν ένα δυνατό σουτ τού Ζήση Μόσιου, με καλές προϋποθέσεις, έφυγε άουτ. Πιστεύουμε πως η σημερινή διαιτησία (Κούστας,Τσαρτσάλης, Βερτόπουλος) βοήθησε γίνει το όμορφο και ήσυχο παιχνίδι που είδαμε σήμερα και αντιμετώπισε τις δύο ομάδες με τον πρέποντα σεβασμό (όπως και οι αγωνιζόμενοι τους διαιτητές εξάλλου) γι' αυτό και στο τέλος δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων. Η ομάδα της Ακρόπολης, που είχε και πάλι τον κόσμο της στο πλευρό της, έφυγε από το πανέμορφο γήπεδο τού Αϊδινίου, με τον εξαιρετικό χορτοτάπητα, παίρνοντας μαζί της, εκτός από το βαθμό της ισοπαλίας, πολύ καλές αναμνήσεις καθώς τύχαμε μιας άψογης φιλοξενίας και γι' αυτό ευχαριστούμε ολόθερμα τους ανθρώπους τού Αγροτικού για την υποδειγματική τους συμπεριφορά. Ενώ δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστη και την πολιτισμένη συμπεριφορά όσων παρακολούθησαν το παιχνίδι, τους φίλους των δύο ομάδων, κάνοντας πολλές φορές το γήπεδο να μοιάζει κυριολεκτικά με εκκλησία και σ' αυτό φυσικά συνέβαλλαν και όλοι όσοι βρισκότανε εντός αγωνιστικού χώρου και επί 90 λεπτά δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα. Μετά από τρεις αγωνιστικές η Ακρόπολη παραμένει χωρίς νίκη και έτσι το ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εκεί όπου η απόκτηση των τριών βαθμών προβάλλει πλέον ως επιτακτική ανάγκη προκειμένου η ομάδα να ανασάνει βαθμολογικά και να αποκαταστήσει την εικόνα της στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς η φτωχή συγκομιδή των δύο βαθμών σε τρία παιχνίδια δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που έχει καταβληθεί στο γήπεδο. Πάντως αναμφίβολα πρόκειται για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι σε ένα πρωτάθλημα όπου κανείς αντίπαλος δεν μπορεί να υποτιμηθεί και πολύ περισσότερο ένα ταλαντούχο σύνολο όπως αυτό των Νέων Αθλητών.
Για την Ακρόπολη έπαιξαν οι: Παπούλιας, Κόκκας, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ζ, Ντίκας Β, Κολημήτρας Αγγ (46' λ.τ. Ανατολής Κ), Παλάντζας Λ. (60' Παλάντζας Γ.), Πίννας (Χ) Γερ (62' Τσουκάλης Μ), Πούλιος.

***************

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη τού αγώνα στη μνήμη ενός ανθρώπου που χάθηκε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα, του Φώτη Τερλιγκάγκη που επί σειρά ετών αγωνιζόταν σε σωματεία της ΕΠΣΘ, και ο ξαφνικός του θάνατος μάς λύπησε όλους. Σύσσωμη η οικογένεια της Ακρόπολης εκφράζει τα βαθύτατα της συλληπητήρια στην οικογένεια του και τούς δικούς του ανθρώπους.