Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Απόδραση προς...τα πάνω!

 Ομάδα από ατσάλι η Ακρόπολη νίκησε  (0-1) τον Αίαντα και την κακή παράδοση παίζοντας με 10 παίχτες στο τελευταίο εικοσάλεπτο
Ο (τερματο)φύλακας- άγγελος της Ακρόπολης Γιάννης Μπαρμπούνακης

  Με κορυφαίο παίχτη της ομάδας και ίσως και της συνάντησης ολόκληρης τον τερματοφύλακα μας Γιάννη Μπαρμπούνακη η Ακρόπολη πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο της "διπλό" και εδραιώθηκε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Η νίκη αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν λάβουμε υπόψη πως από 75' αγωνιζόταν με δέκα παίχτες μετά από άδικη αποβολή του Βαγγέλη Σουλιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Παιχνίδι για σκληρούς άντρες σήμερα στη Σούρπη.

  Η Ακρόπολη άντεξε στην μεγάλη επιθετική πίεση των γηπεδούχων που είχανε δύο δοκάρια (ένα στο 47' από κόντρα εντός της περιοχής και το άλλο στο 64' μετά από δυνατό διαγώνιο σουτ ) αλλά στο σκληρό τους παιχνίδι που στο οποίο ο κ. Τριάντος έδειξε μεγάλη ανοχή και στοίχισε στην ομάδα μας τον τραυματισμό και την πρόωρη αποχώρηση του Τάσου Τσούτσα στο  49'. Από εκεί και πέρα έδειξε πως είναι μια ομάδα από μέταλλο, πήρε μια αντρίκια νίκη και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ.
Ο σκόρερ Τάσος Κολυμήτρας

Το "χρυσό"  γκολ της Ακρόπολης το πέτυχε ο Τ. Κολυμήτρας στο 31' μετά από εξαιρετική ασίστ του Γιάννη Μόσιου ο οποίος λίγο πριν είχε επιχειρήσει επιτυχώς κατά μέτωπο επίθεση απέναντι στην άμυνα του Αίαντα. Τα πράγματα ίσως να ήτανε διαφορετικά έαν στο 7' ο Γιάννης Μπαρμπουνάκης δεν είχε νικήσει με εντυπωσιακό τρόπο τον αντίπαλο επιθετικό σε τετ α  τετ, πέφτοντας με αυτοθυσία στα πόδια του, ενώ έδωσε αμέτρητες μάχες με την "αεροπορία" των γηπεδούχων, που η ποιότητα τους στο  ψηλό παιχνίδι είναι από τα βασικά τους χαρακτηριστικά ως ομάδα, και σε όλες σχεδόν βγήκε νικητής. Μεγάλη φάση υπήρχε και για την Ακρόπολη αλλά στο 16' το πλασέ του Σ. Αξιώτη "έγλειψε" το αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.
Συγκλονιστικός και πολυσύνθετος και σήμερα ο Στέφανος Στεργιόπουλος

 Το β' μέρος ξεκίνησε με το δοκάρι από "σπόντα" του Αία στο 47' και στην αμέσως ακριβώς επόμενη  φάση ο Σ. Αξιώτης έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα μας αφού ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του από κοντά. Από εκεί και έπειτα ο Αίας τα έπαιξε όλα για όλα και είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει αλλά ο Γιάννης Μπαρμπουνάκης και εξαιρετική σήμερα άμυνα μας εξουδετέρωσε τα ατού των αντιπάλων. Στο 75' το επιθετικό φάουλ του Αία ο κ. Τριάντος το μετέτρεψε σε αμυντικό κι αυτό στοίχισε την άδικη αποβολή του Β. Σουλιώτη. Ενώ στο 83' ο Νίκος Τσουκάλης μετά από ένα μαγικό σλάλομ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
  Σε παιχνίδια όπως αυτό που για να κερδηθούν απαιτείται χαρακτήρας, πάθος και ψυχή από όλους είναι σχεδόν αυτονόητο πως δεν υπάρχουν υστερήσαντες. Ωστόσο  μια ιδιαίτερη αναφορά θεωρούμε πως αξίζει ο Στέφανος Στεργιόπουλος που έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά,   και ήταν ένας από τους μεγάλους μας πρωταγωνιστές.
 Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι.  Ο Αίας στο 38' και η Ακρόπολη στο 43' αλλά επρόκειτο για δύο ιδαιτέρως δύσκολες και αμφισβητούμενες φάσεις. Αυτό που θα πρέπει όμως να πούμε είναι πως από διαιτητικής άποψης το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για έναν διαιτητή και διαμαρτυρίες πάρα πολλές σχεδόν από την πρώτη στιγμή του αγώνα ενίοτε τελείως αδικαιολόγητες.
Έπαιξαν: Μπαρμπουνάκης, Καπουράνης, Στεργιόπολος, Τσούτσας (λ.τ.50' Φώτου Β.-91' Παγώνης), Σουλιώτης Β., Κολυμήτρας Κ., Αξιώτης (λ.τ. 70' Τσουκάλης), Κολυμήτρας Τ., Φώτου Φ., Μόσιος Γ., Σουλιώτης Α.

*** Η Ακρόπολη Σέσκλου ευχαριστεί θερμά τον Αία Σούρπης για την άψογη φιλοξενία.
**** Η διοίκηση και οι παίχτες της ομάδας απευθύνουν τα συλλυπητήρια τους στον επί σειρά ετών ποδοσφαιριστή μας Γιώργο Παπούλια για τον πρόσφατο χαμό του πατέρα του που υπήρξε και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ακρόπολης Σέσκλου